שתי שאלות קצרות

שתי שאלות קצרות

1) בניתי תוכנית העובדת עם מסד נתונים... אני משתמש ב- DATAENVIRONMENT יש לי DATACOMBO, שאני רוצה שיתעדכן בכל הוספת פריט למסד הנתונים... ניסיתי DATACOMBO.REFRESH וזה לא עוזר... מישהו נתקל בבעייה פעם או שסתם יש לו פתרון? 2) יש לי אובייקט מסוג COMBO רגיל... בניתי פונקצייה (במודול) שמקבלת COMBO ומוסיפה לו רכיבים (לפי תנאים מסויימים בתוכנית). הבעייה היא שהתכנית נתקעת בקריאה לפונקציה(הבעייה לא בפונקצייה עצמה), כלומר: Public sub MySub(MyCmb as Combobox) .......הקוד End Sub ובטופס עצמו התכנית נתקעת: MySub(Combo1) כל עזרה תתקבל בברכה

חיים_K

New member
תשובות אפשריות

לגבי השאלה הראשונה: תנסה להציב מחדש את RowSource ו/או RowMember, כל פעם שאתה מעוניין לרענן את רשימת הקומבו. זה נשמע קצת עקום אבל אמור לעבוד. Refresh לא מתייחס כנראה ל DATA אלא לתצוגה. לגבי השאלה השניה: זה לא אמור לקרות ולא סיפקת מספיק מידע כדי לדבג את זה. בכל מקרה תנסה לשחק עם By ref ו- By val בהגדרת MyCmb.

לא עוזר...

לגבי הבעייה הראשונה: צריך איכשהו לעשות REFRESH ב-DATAENVIRONMENT , ניסיתי להציב לו את השאילתה מחדש וגם זה לא עזר... והתכנית לא נותנת לשנות את המאפיינים האלו של ה-DBCOMBO משום מה לגבי הבעייה השנייה: זה בכל זאת קרה... אני חייב שההפנייה תהיה BYREF כי אחרת - אין טעם לפונקצייה.... אבל הבעייה היא לא בפונקצייה... הוא אפילו לא ניגש לשם... כשאני מנסה להעביר קומפילציה מלאה הוא פשוט לא מקמפל את הטופס שקורא לפונקציה.

לא עוזר...

לגבי הבעייה הראשונה: צריך איכשהו לעשות REFRESH ב-DATAENVIRONMENT , ניסיתי להציב לו את השאילתה מחדש וגם זה לא עזר... והתכנית לא נותנת לשנות את המאפיינים האלו של ה-DBCOMBO משום מה לגבי הבעייה השנייה: זה בכל זאת קרה... אני חייב שההפנייה תהיה BYREF כי אחרת - אין טעם לפונקצייה.... אבל הבעייה היא לא בפונקצייה... הוא אפילו לא ניגש לשם... כשאני מנסה להעביר קומפילציה מלאה הוא פשוט לא מקמפל את הטופס שקורא לפונקציה.

למעלה