שתי שאלות קצרות

שתי שאלות קצרות

א. לא השתמשתי באופניים תקופה ולכן (בתחילת התקופה) ריססתי עליהם גריז כדי שלא יחלידו. אולי זה היה צעד קיצוני ואולי לא, אבל עכשיו הן לא חלודות אך כן מלאות בגריז מלכלך בטירוף. ניקיתי את הרוב עם מים בלחץ (במקום כזה של רחיצת מכוניות) אבל עדיין לא הצלחתי להוריד הכל. איך לעזאזל אני מנקה את זה עכשיו?? ב. מישהו יכול להמליץ על חנות אופניים טובה באיזור הרצליה פיתוח? רק המלצות מנסיון אישי מוצלח בבקשה. תודה!

ohadamirov

New member
כי מים לא מורידים גריז !

תחילה קח לך הרבה נייר לניגוב ידיים ותנגב את שכבת הגריז הכבדה ,אח"כ תרסס עליהם דיגריזר(ניתן להשיג בכל חנות אופניים) שיוכל את שאריות הגריז . וזהו ,שתוף אותם במים,תנגב,תשמן את השרשרת בשמן מיוחד(לא WD40) וצא לדרך =]

תודה! ../images/Emo13.gif

וכן, אני יודע שמים לא מורידים גריז, אבל זה היה מים בלחץ גבוה, וזה אכן הוריד את הרוב, אבל לא את הכל. ויש עוד שאלה- הדיגריזר הזה, זה שונה באופן מהותי ממסיר שומנים למטבח? לרסס אופניים עם מסיר שומנים כזה (מהסופר ולא מחנות אופניים) יעשה להם נזק? כי מהניסיון שלי, כל מוצר שקונים בחנות אופניים עולה פי 5 עד 10 מאותו מוצר רק באריזה אחרת שנמכר בחנויות עם פחות "פרופיל"...

eitanob

New member
היו בעבר דיונים בנושא

ממה שאני זוכר, עלה שתכלס אין ממש הבדל.

יעקב 471

New member
אני מאוד מקווה שעדיין לא עשית את שטות חייך

אתה רוצה להשתמש במסיר שומנים ביתי ? החומרים האלו כמו "סנט מוריץ" או "סנו מסיר שומנים" אלו חומרים שמבוססים על סודה קאוסטיק . זה אוכל צבע וזה פשוט מאכל אלומיניום .אסור אסור אסור להשתמש בהם על האופניים .

eitanob

New member
סודה קאוסטית?

נשמע לי מוזר שלניקוי תנורים ישתמשו בחומר רעיל כזה. על סמך מה אתה מתבסס? אגב, גם אם זה נכון, ושוב, זה נראה לי הדבר הכי תמוה, סודה קאוסטית לי ממיסה אפילו את צנרת הפלסטיק שלי... אגב, בשרשור בעבר. מישהו סיפר שהוא לקח סיר אלומניום ושם עליו מסיר שומנים, שום סימן לא נשאר על הסיר. האם בדקת את העובדות לפני שרשמת מה שרשמת?

יעקב 471

New member
סודה קאוסטית (נתרן הידרוקסיד) אכן חומר רעיל

אבל להסרת שומנים הוא מעולה . קח כל תרסיס להסרת שומנים שקונים בסופר תקרא את ההנחיות ואת האזהרות . הם כולם מכילים סוגי הידרוקסיד ובעיקר סודה קאוסטית . ודרך אגב אלקלי לא מזיז לפלסטיק

bonanai

New member
מקווה שלא השתמשת בלחץ מים באיזורי מיסבים

כי אז יכול להיות שחדרו מים שלא יעשו טוב לאורך זמן. תשתמש בסבון כלים ומים בריכוז סבון גבוה ובעזרת מברשת עם זיפי פלסטיק שפשף את הגריז. שטוף - לא בלחץ נגב עם נייר או בד סופג. השאר בחוץ (לא בגשם) כשעה. שמן את הדרוש שימון וסע לשלום.

מממממ........

דווקא כן ריססתי על כל האופניים. איפה זה היה יכול לעשות נזק? בשרשרת? או גם במעבירים? בעוד מקומות?

JacB

New member
פתרון פשוט ויעיל

שמעת על חומר בשם "נפט"? (קירוסין זה השם הנכון). מנקה היטב ובקלות שמנים וגריז. אינו תוקף חלקי פלסטיק וצבע! הבנזין עלול לתקוף, אם כי במידה מועטה בגלל הנידוף המהיר שלו. מולקולות הקרוסין חודרות הרבה - הרבה פחות. (הרבה סוגי פלסטיק וצבע אינם עמידים בבנזין, בנפט הבעייתיות זניחה). אינו נדיף כמו בנזין ועל כן לא "חונק אותך" עם אדים רעילים ולא יוצר אוירה פציצה (סכנה מאש גלויה או ניצוץ חשמלי). קצת מסריח, עדיף לנקות מחוץ לבית, בעיקר לנשואים
, אבל סופר - יעיל הבעיה: לא בכל תחנת דלק מוכרים. פעם, כשלכולם היה תנור נפט בבית ("פיירסייד", קשישים כמוני זוכרים) הנפט היה זמין הרבה יותר. ד"א: לגבי סודה קאוסטית - אכן חומר בסיסי, שמאיים על אלומיניום. לשאלת השואל - אני לא בדקתי סן מוריץ על סיר ולא על אופניים. סורי!

למעלה