שתי שאלות קטנות

tomerd22

New member
שתי שאלות קטנות

ראשונה בקשר למועדפת, בספטמבר אני אהיה משוחרר שנה. הבנתי שאחרי שנה איאפשר לעשות עבודה מועדפת ולקבל מענק, אם אני אתחיל עכשיו עבודה מועדפת אני אוכל לקבל את המענק בתום חצי השנה ? האם צריך להודיע למישהו על זה ? בעיקרון אני עובד עכשיו בעבודת אבטחה שאינה מוכרת כמועדפת, ב19 לחודש אני עוזב אותה ואז אני אתחיל לעבודה בעבודה שאכן מוכרת כמועדפת. הבעיה היא שאת התלוש הראשון אני אקבל רק ב10.9, מה שאומר שעברה שנה. בב3.9 אני אהיה משוחרר שנה. אז התלוש הראשון יהיה אחרי השנה (10.9) האם זה מהווה בעיה ? .. אם כן מה עושים ? ואם לא, בכל זאת צריך להודיע למישהו ? שאלה שניה בקשר לפיקדון. בתקופה שעבדתי באבטחה נרשמתי ללמידוים והתחלתי ללמוד, כי העבדוה היתה במשמרות ויכולתי לשלב עם לימודים. עכשיו עזבתי את הלימודים ביגלל שבעבודה החדשה זה שבוע שבוע, שבוע בוקר שבוע לילה. ככה שיהיה תמיד שבוע שלא אוכל ללמוד אז ביטלתי את הלימודים לפני כחודש וקצת, עכשיו לא קיבלתי עדיין את הכסף ואני חושב המנהלת בבית ספר סתם מורחת אותי, כמה זמן כבר אמור לקחת עד שאני אקבל את הכסף חזרה ? כל כך הרבה זמן ? לא נשמע לי ביכלל הגיוני. כל פעם שאני מתקשר היא אומרת לי תתקשר עוד כמה ימים ויהיה לי תשובה בשבילך, אבל אף פעם אין לה. נמאס לי לרדוף אחריה כל הזמן זה לא בסדר כי לקחת את הכסף היא ידעה לקחת מהר וטוב מאוד. אז מה אני יכול לעשות ? ועוד משו קטן, השתמשתי בכסף הזה ללימודים, האם הוא חוזר לעובר ושב בחשבון בנק או חזרה לקופת הפיקדון ? תודה רבה.

תשובה לשאלתך

תומר שלום רב, בנוגע לשאלתך הראשונה, אתה צריך להתחיל את העבודה המועדפת עד שנה לשחרורך משירות חובה, התאריך החשוב הוא תאריך תחילת העבודה ולא תאריך קבלת התלוש. כמובן שניתן להתחיל לעבוד אחרי שעברה שנה אך במקרה כזה תצטרך להציג לביטוח לאומי טפסים המאשרים שהיית זכאי לדמי אבטלה בשנה שלפני תחילת העבודה. בנוגע לשאלתך השניה, מה לעשות עם המזכירות? פשוט תדבר עם ההנהלה בדרך כלל הם יותר סימפטים. הכסף יוחזר לקופת הפיקדון ולא לעובר ושב האישי שלך כמובן שבניכוי דמי ביטול - שים לב שגם פה הבית ספר לא עובד עליך. לשאלות נוספות בכל הנוגע לחיילים משוחררים: http://www.muadefet.co.il/forum/forum.asp עבודה מועדפת - מציאת עבודה לחיילים משוחררים

tomerd22

New member
שאלה בנוגע לתשובתך

אם עברה שנה לשחרורי, בכל זאת אוכל לקבל את המענק גם אם התחלתי אחרי שנה את העבודה המועדפת ? בתנאי שאני אראה לביטוח שאני זכאי לדמי אבטלה ? ואיך אני בודק אם אני הייתי זכאי לדמי אבטלה ? ובקשר לבית ספר, אתה בטוח שהכסף חוזר לקופת הפיקדון ולא לעובר ושב ?

למעלה