שתי שאלות עקרוניות

שתי שאלות עקרוניות הייתי רוצה לדעת באופן כללי , מה אומרת מפה א. שיש לה רק זוויות דיסהרמוניות ב. שיש לה רק זוויות הרמוניות

Y. Welis

New member
לא סביר שיהיו רק כאלה או כאלה. יש תערובת בד"כ היבטים ('זוויות') חיוביים ושליליים (הרמונים ודיס') מראים על סוג ההשפעה שבין הכוכבים במפה. היבט חיובי יחזק תכונות חיוביות של הכוכב ושלילי את השליליות, כמו כן יגדיר את סוג ההשפעה שבין הכוכבים.

במישור האישי, הכוכבים מציינים גם השפעות של גורמים חיצוניים על בעל המפה, כמו ההורים שמסומלים בשמש והירח. כך שההיבטים בינהם משקפים את היחסים בין ההורים, למשל. יש עוד סימולים כאלה.

אני מכירה אדם כזה שיש לו רק הביטים חיוביים במפה בזויות העיקריות ,אין לו 90 או 180 מעלות

Y. Welis

New member
נדיר, אבל גם זו לעיתים בעיה כמו שיאיר ציין - כשהכל נעים ורך, אין יכולת להתמודד.

בסופו של דבר את מה שטוב ניתן להעריך רק ע"י השוואה עם מה שרע.

האדם שאני מכירה שיש לו רק זויות הרמוניות הוא איש אמביציוזי, חכם וידען בצורה בלתי רגילה, בעל חוש הומור מדהים, טיפוס של מנהיג, הגיע לעמדה בכירה מאוד בחיים , בקיצור אדם מצליח בכל התחומים שאפשר לבקש, מתמודד יפה עם קריירה ציבורית בטחונית וגם יש לו משרה באוניברסיטה בארץ וגם בחו"ל ובנוסף יש לו גם תחביבים והוא מוצא זמן לכל וגם איש משפחה מסור.

מפה זה לא רק זויות זויות זה סוף הסיפור. החשוב הוא מיקום הפלנטות, הבתים והשליטים: כאן מתרחש האקשן האמיתי. הזויות כמו שאמרתי רק מראות את טיב הדיאלוג בין הפלנטות, אבל לא את בחירות האיש ולא את איכות החמרים המשתתפים במפה. אשמח אם תעלי את המפה שלו, תולעת הגשם.

יש בהחלט דיסהרמוניה במפה יש פה שתי זויות דיסהרמוניות חזקות, למרות שאחת מהן כאילו לא 'נחשבת' דיסהרמונית: אני מדבר על הצמידות ירח ואורנוס. זו אחת הצמידויות הדיסהרמוניות החזקות - כן יש מונח כזה צמידות דיסהרמונית - כשמדובר בצמידות של כוח לא אישי (כמו אורנוס פלוטו נפטון וכו) עם כוכב אישי. הצמידות הזו נחשבת כאחת הקשות מהבחינה הזו, כיון שמצד אחד היא מקשה על אינטימיות רגשית ברמה גבוהה בכלל אלמנטים לא פתורים עם דמות האם והילדות שבהם האיש היה חייב להבין שלא ישיג את הבטחון הרגשי שהוא זקוק לו, ומצד שני בונה דרייב חזק מאוד לריצה קדימה נטולת מעורבות רגשית, אך כזו שיש בה גם צורך הישגי חזק.

הזוית השניה - זוית המתח המדויקות בין מרקורי לירח. זו זוית דיסהרמונית משמעותית מאוד, שכן היא מאפשרת לתקשורת של האיש להיות מאוד יצירתית וייחודית מבחינת הפתרונות שהוא מוצא למצבים מיוחדים בחייו, ובו בזמן - לשמור על האינדיבידואליות שלו באופן שרק הוא יכול למצוא פתרונות מבריקים כאלה לבעיות בתחומיו הייחודיים. מכיר היטב את הזוית הזו: גם לי יש אותה..
בכלל, חושב שזויות ה 150 מעלות הייחודיות לא קיבלו מספיק כבוד עד עכשיו בהיותן כואבות מאוד מצד אחד בגיל צעיר אך בגיל מבוגר מהוות דרך ביטוי מרתקת של האישיות, לטוב ולרע.

מה משותף לשתי הזויות שהזכרתי? הן גורמות לאיש לא ליהנות מחום ובטחון במינון גבוה מדי כשהוא צעיר, אך הן בונות אישית אינדיבידואלית ויצירתית מאוד שבעזרת שאר ההרמוניות שבמפה עשויה להצליח בכל תחום שתפנה אליו אם אכן תשלוף את הדרך הייחודית והיצירתית שבה היא מסתכלת על העולם. פעמים רבות זה גם בא על חשבון בניית משפחה אינטימית חמה ותומכת בעתיד, אבל עם מבנה אישיות שכזה הצורך במשפחה כזו נעלם עם השנים בעיקר בגלל משקעי עבר בגילאים מאוד צעירים ממקום מאוד לא מודע, או בגלל הורה בעל התנהגות לא צפויה שלא העניק את מנת הבטחון הרגשי בגילאים צעירים.

שני המשפטים האחרונים לא הכרחיים, אבל ניתן למצוא אותם במינונים גבוהים אצל אנשים עם צמידויות וזויות של 150 כאלה, שבהן אורנוס משחק תפקיד מרכזי בקרבה לפלנטה אישית.

הי יאיר נכון מה שכתבת האיש הזה הוא בעל של חברה שלי ואני מכירה אותו שנים רבות. בצעירותו הוא היה מכור לאשתו והעריץ אותה בצורה שלא תאמן. כשנולדו הילדים , הוא היה איש משפחה חם ותומך אבל לאט לאט נעשה מכור לעבודה שלו. הילדים שלו מעריצים אותו ולא רק הם. הוא בחלט הטיפוס של האדם שעוסק בהרבה דברים ומצטיין בכל, ממה שאני יכולה לראות מבחוץ.

לא ישדעתי שצמידות ירח אורנוס היא כל כך חזקה. מעניין שלא התייחסת לבדידות השמש במפה. הייתי שמחה אם תרחיב עם שני עניינים אלה וגם בשאלה שלי על השמש הבודדה במפת המלכה ששלחתי אמש.

וגם זה משמעותי מאוד בקיצור, גם כשנדמה לנו כשהכל הרמוני כמו במשפחה צפונפונית קלאסית - זה אף פעם לא ככה באמת..

צמידות ירח אורנוס, שמש בודדה היי תולעת גשם. ראשית, זו אכן אחת הצמידות העוצמתיות שיש וגם המתסכלות שקיימות: בעל הצמידות הזו מנסה בגילאים צעירים להגן על עצמו מפני קשרים רגשיים שהוכיחו את עצמם כלא משתלמים והוא חווה אותה כסוג של נטישה, אבל בגילאים מבוגרים הוא מגלה שהוא מתקשה לפרוץ את הבועה הרגשית שכביכול שומרת עליו, ולא נותנת לו להתמסר עד הסוף ביחסים, וגם כשזה קורה הוא עצמו מתכנס בנסיון להגן על עצמו, יתכן גם כי הוא בוחר פרטנרים/יות שהן עצמן מוגנות רגשית.

לגבי השמש הבודדה - השמש מסמלת את ה'אני האמיתי' שלנו, וכשהיא לא יוצרת זויות עם כוכבים אחרים אחננו מרגישים פעמים רבות בחיינו שהחיים חולפים על פנינו מבלי שבאמת נהיה חלק מהם. זה קשור לדיאלוג תקוע עם דמות האב פעמים רבות, אבל כמו כל זוית גם כאן אפשר לעבוד על הנושא באופן מלאכותי וליצור מחדש תקשורת עם האב או עם האב הפנימי שנמצא בתוך כל אחד מאתנו, וכך גם לאפשר לו לתפקד בחיינו במישורים שעד עכשיו היו חסומים בפנינו.

תודה על התשובות לגבי צמידות אורנוס מרקורי אצל בעל המפה הזה שאני מכירה אותו כידיד וכבעל של חברה - לפחות כלפי חוץ אני רואה שהוא כן מתמסר מאוד לילדים ( נראה לי שהאהבה המופגנת אליהם והם כבר גדולים, היא לפעמים מוגזמת) ולרעייתו. לא אוכל לדעת מה מתרחש עמוק יותר. (לפעמם אני מעלה השערה שיתכן שכאשר אני מתארחת אצלם, הוא עושה הצגה מופגנת במיוחד של אהבה).

שאלה נוספת תבוא בהמשך.

ליאיר שאלת המשך על שמש לבד והתייחסות למלכה תודה על התשובה. עדין שמש לבד היא חידה בעיני. כתבת שאנשים אלה חשים שהחיים חולפים על פניהם ויש להם קושי עם דמות האב.
(לגבי הידיד שאת מפתו העליתי, על פניו נראה שהוא אדם מצליח בכל מה שהוא מתעסק, ובעל מעמד . כלומר, כלפי חוץ- לא מורגש שיש לו שמש לבד. מה מתחולל בפנים , לא אוכל לדעת.)

לגבי מלכת בריטניה זה לא מסתדר. דמות כל כך מעורבת בצמרת החברה הגבוהה ביותר של ממלכתה , עם מורשת של דורות. אצלה החיים חולפים על פניהם? זה יתכן? לא הייתי מצפה ממלכה כל מעורבת וכה מסורה וגם דמות נערצת ברחבי האימפריה, להיות עם שמש לבד. וגם שמש למטה במפה.

נראה לי שיש משהו יותר עמוק מזה. לפי מה שקראתי וראיתי בסרטים ( מזה אני ניזונה לגבי בית המלוכה הבריטי, כמו כל אחד אחר), יחסיה עם אביה המלך (לפי הסרט - נאום המלך), היו טובים ביותר.

אני מצרפת את מפתה של מלכת אנגליה. מה שתוכל להגיד על שמש לבד ואם אפשר אפילו יותר מזה- אשמח מאוד.

תאריך הלידה 26.4.1926 שעה 2:30 בבוקר נלקח מתוך סרט תיעודי שראיתי בכבלים.

פרטים נוספים שמצאתי: המלכה בת מזל שור , הוריה נשאו במזל שור, מסדר הבירית רם המעלה והעתיק נוסד במזל שור, נכדה יורש העצר נישא במזל שור

הממ.. ראשית, הייתי משתמש בסולם בתים של קוך, ולא בפלסידוס. שנית, שליטת השמש היא ונוס במזל דגים, ונפטון יוצר זויות יפות: לשמש כאן יש שגרירים מצוינים עם הרבה קשרים, זה נכון, אבל.. בתקופה שהמלכה 'נוצרה' אביה כנראה חש את הבדידות הזו, והיא מופיעה במפת הלידה שלה. זה שהכל נראה אחרת כלפי חוץ - סו? בתור אסטרולוג אומר לך שאין לך מושג על איך אנשים נראים כלפי חוץ ומה הם מרגישים דיפ דאון. לפעמים הירח בזויות רבות מפצה על בדידות השמש, ולפעמים להיפך, אבל.. שמש היא שמש, וכשהיא לא יוצרת קשרים צד שלם באישיות לא יוצר קשרים, אבל בהחלט עשוי להטעות כאמור כשיש למשל הרבה קשרים לירח, לנפש וביומיום, עם הרבה אינטרקציות חיצוניות ואפילו רגשיות: עמוק בפנים, עדיין, זו תהיה התחושה.

דעתי ונסיוני..

יש לו קריירה הרבה יותר טובה מזה להיות ראש ממשלת ישראל זו משרה כפויית טובה. אבל אתה יודע, זה יכול להיות רעיון לא רע!

פגשתי גם כאלה וגם כאלה הזויות מצביעות בסך הכל על הדיאלוג הפנימי שבין חלקי המפה: יש דיאלוג אגרסיבי, שבו האדם מכניס את עצמו ללחצים - כמו לחצים של הרגע האחרון - כדי לפעול, ויש דיאלוג הרמוני שבו האדם מצליח לפעול רק כשאין עליו שום לחץ בכלל, אבל גם אין עליו לחץ להתפתח מבחינה אישית. לחץ מפתח אותך כי הוא מכריח אותך לפעול, הרמוניה מאפשרת לך גם לא לפעול, אבל שם אתה גם לא מתפתח.. בסופו של דבר האישיות היא סוג של תמהיל שבין לבין.

למעלה