שתי שאלות על שמות

Eldad S

New member
שתי שאלות על שמות

מהו האיות הלטיני של "טיגרט" - שעל שמו נקראים מבני המשטרה בארץ. ושאלה שנייה: זוכרים ששאלתי על היאכטה של היטלר, שפוצצה בנמל בירות, וששמה היה "איגריס" (Grille, "צרצר", בגרמניה)? אני מנסה למצוא את הכתיב הלטיני הנכון לשם "איגריס" - גם אם לא מצאתי את שמה של היאכטה באותיות לטיניות. בינתיים מצאתי את הקישור הבא, הנקרא: נקמתו של קולר http://planet.nana.co.il/shauli_shasho/movie5.html אודה למי שיוכל לכתוב באותיות לטיניות את שמותיהן של הדמויות המתוארות כאן, ובראש ובראשונה את שמו של הדרקון של גוהאן, איגריס.

poetess

New member
../images/Emo152.gif Dragon Ball Z Translations

אלעד שלום, לצערי, לא מצאתי את שמות הדמויות שמופיעות בתיאור של הסרט, אבל בקישור הבא יש רשימה של תרגומי כל הדמויות החשובות בסדרה זאת. האתר הוא מדריך מקיף של הסידרה-- אולי שם נמצאת התשובה? מקווה שהמידע יעזור לך, שרון.

Eldad S

New member
תודה. דווקא את "איגריס הדרקון"

לא מצאתי כאן

poetess

New member
../images/Emo140.gif מצאתי ../images/Emo62.gif

חשבתי קצת על הקישור שהבאת לסרט, ואז הגעתי למסקנה שייתכן וכותב התקציר של הסרט טעה בתיעתוק של שם הדמות מאנגלית, או שהתרגום העברי בגוף הסרט לא העביר את השם היפני בצורה נכונה. לאחר חיפוש נוסף, העליתי בחכתי את ה"דג" השמן הבא - Ikarus the dragon :). השם מופיע באתר סרטי דרגון בול באנגלית. אם עדיין יש ספק, עדיף לברר בעוד כמה מקומות. היה שווה בדיקה שנייה, שרון. נ.ב. השמות בעברית ממש לא דומים לשמות הדמויות באנגלית :O

Eldad S

New member
תודה תודה :) אליה וקוץ בה -

איתרתי את הקישור הנ"ל רק מתוך ניסיון למצוא את "איגריס" בכתובים. ובעצם, האם ייתכן שהשם "איקארוס" עבר "סירוס" והפך ל-"איגריס"? שאלה מעניינת. תודה רבה לך! אני שב וחוזר על שאלתי (אבל אעשה זאת בשרשור אחר, בתקווה שמישהו יוכל לנדב לי "תעתיק לטיני" אפשרי של השם "איגריס"). שוב תודה על חיפושייך, ועל עזרתך!

למעלה