אשמח אם תוכלו לענות עליהן: 1. באיזה מקרה לא יבוא דגש חזק באות לא גרונית (וגם לא ר'), אחרי ה' הידיעה? 2. "כל הברה סגורה בפועל, בצליל a, בכל הבניינים, כל הגופים וכל הזמנים (למעט הווה וציווי), תנוקד בתנועת פתח". טענה זו נכונה?
באותו שרשור. הוא הקדים אותי שם וענה ביתר הרחבה ואלגנטיות. פשוט לא הצלחתי להגיע באופן ישיר להודעות האחרות בשרשור אז לינקקתי את ההודעה שלי. זה לא שאני כל כך אוהב את עצמי.
האקדמיה החליטה שצריך להיות דגש חזק גם ב-מ' במשקלים היוצאי דופן? לדוג', אם מוסיפים את ה' הידיעה לפני המילה "מְיוּחָד" <בהנחה שניקדתי נכון>, יהיה דגש חזק?
<ואני מחזיק ממנו כסידור המדוייק ביותר מבחינה לשונית> לא מופיע דגש חזק במילה "הַמְיֻחָד".אני יודע שזה נשמע קטנוני, אבל מאוד מעניין אותי לדעת מה צורת הכתיבה הנכונה. חוצמזה, ה-י' לא אמורה להיות מנוקדת בשורוק? הברה פתוחה צריכה להיות מנוקדת בתנועה גדולה!?
מיוחד - בניין פֻעַל. בבניין הזה יש דגש תבניתי ב-ע' הפועל. מכיוון שפה ע' הפועל היא ח', היא לא יכולה לקבל דגש. אבל אין תשלום דגש על ח', לכן הניקוד נשאר אותו הדבר.
שם עפ"י המסורת. הוא לא הלך עפ"י האקדמיה. (הוא גם לא תמיד הולך עפ"י הניקוד המודרני. ראה לדוגמה בבית האחרון בפיוט "מעוז צור". המילה חֲשֹׂף צריכה להיות מנוקדת כך - בחולם חסר כמו נְקֹם שם, אבל הוא מנקד אותה בחולם מלא עפ"י המסורת).