שתי שאלות על מועדפת

Tu Lus

New member
שתי שאלות על מועדפת

שלום לפורום ! 1. כתוב בעלון שקיבלתי מ"הלשכה לחיילים משוחררים" שאם במקום העבודה שלי (במועדפת) המפעל מוגדר כעובד 5 ימים בשבוע אז זה נחשב לי כאילו 6. מה הכוונה? 2. אם אני רוצה לעבוד ברפא"ל וזה מפעל. הוא נחשב למועדפת? 3. אני צריכה כדי לקבל את המענק מועדפת עוד משהו חוץ מתלושי משכורת של התקופה? תודה

rivkaman

New member
מנסה לעזור לך, בדרך כלל מי שעובד 5 ימים

עובד 9 שעות ביום , ויום עבודה רגיל הוא בן 8 שעות כך שהשעה התשעית עוברת ליום שישי שבדרך כלל עובדים 5 שעות. שבוע עבודה הוא בן 45 שעות. אם תעבדי ברפאל ביצור אז זה כן מועדפת את יכולה לברר הכל בביטוח הלאומי באיזור מגוריך. יש לי שאלה אליך גם לי בן חייל, איך מגיעים לרפא"ל הוא שלח קורות חיים במיל לפני שבועיים ועדין לא קיבל תשובה. האם גם את שלחת קורות חיים במיל?

DoubleD

New member
בקשר לקו"ח

מומלץ להתקשר טלפונית בנוסף לשליחת המייל (תקף לכל מקום עבודה) ו"לשבת" להם על הראש עד לקבלת תשובה כלשהי.

rivkaman

New member
את צודקת , הבן הוציא את הכתובת מהאתר שלהם

אבל אין שם מספר טלפון. אנשים שאני מכירה אמרו לי שלרפא"ל צריך לשלוח קורות חיים דרך האתר ושאין אפשרות אחרת וזה מה שהבן עשה.

Tu Lus

New member
הוא שלח לקישור שיש כאן בשירשור??

אני מתכוונת לרפאל בצפון זה שאחרי קרית מוצקין לכיוון עכו? את מתכוונת לזה שבחיפה? לאן הוא שלח קורות חיים?

Nike07

New member
תשובות

1. את צריכה לעבוד 5 או 6 פעמים בשבוע במשך חצי שנה בהתאם למה שנהוג במקום העבודה שלך או לצבור 150 ימים (גם אם זה יקח לך יותר מחצי שנה). 2. כל עבודה במפעל מלבד פקידות נחשבת למועדפת. 3.באתר של הביטוח הלאומי יש את הטפסים שעליך להגיש יחד עם תלושי המשכורת. :)

Tu Lus

New member
איך לפי התלוש משכורת הם יודעים כמה ימים?

לא כתוב בתלוש משכורת ימי עבודה כתוב רק משכורת נכון לחודש X הם מתקשרים לברר או משהו? ואני שואלת על ה5-6 ימים כי אצלנו עובדים בדרך כלל 5 ימים. מ7 בבוקר עד 4 בצהרים. יש הפסקה של חצי שעה ורבע שעה. אז? ייחשבו לי 6 ימי עבודה או 5 ?

Nike07

New member
אז ככה

הם לא מתקשרים לשום מקום פשוט בטופס שהמעסיק שלך ממלא רשום כמה שעות את עובדת ביום. בתלוש רשום סה"כ השעות שעבדת וכך הביטוח לאומי יכול לחשב כמה ימים עבדת. בטופס שהמעסיק שלך ממלא הוא גם ממלא כמה ימים בשבוע את אמורה לעבוד וכך הם (בביטוח לאומי) יודעים איך לחשב לך את כמות הימים. זמן ומספר ההפסקות לא משנה. :)

בקשר לרפא"ל

לא הכל נחשב מועדפת אבל יש דברים שכן- תבררי עם מי שאחראי עלייך. אני יודעת שגם בתפקיד פקידותי לפעמים הם רושמים משהו אחר בטופש של הביטוח לאומי ואז זה כן נחשב מועדפת. בקיצור תבררי עם האחראים עלייך.

למעלה