שתי שאלות על יין...

סער א

New member
שתי שאלות על יין...

שאלה ראשונה: קיבלתי במתנה בקבוק יין איטלקי אדום ורציתי לדעת אם מישהו מכיר אותו ויודע משהו על האיכות שלו צירפתי תמונה של הבקבוק . שאלה שניה : קיבלתי במתנה גם יין מרלו סמוק חצי יבש ורציתי לדעת איך מתייחסים אליו מבחינת טמפ' ההגשה מקורר כיין לבן ? או כיין אדום ? תודה מראש .

Chewbacca

New member
בוודאי שמתייחסים...

לגבי הבקבוק שקיבלת, סנג'יובזה מאיזור Marche באיטליה, מדובר ביין פשוט, לשתייה מיידית שונה קצת מיינות אחרים שמבוססים על סנג'יובזה וטיפה מזכיר את זה של יקבי רמה"ג מסדרת גמלא. אני לא זוכר איך קוראים ליצרן אבל טעמתי אותו בדרך היין ולא ממש אהבתי אותו. אבל אני פחות אוהב יינות שמבוססים על סנג'יובזה (ברונלו די מונטלצ'ינו ווינו נובילה דה מונטפליצ'יאנו וכמה יינות מאיזור Bolgheri הם חריגים ואני מאוד אוהב אותם) לגי מרלו סמוק חצי יבש, לא זוכר שנתקלתי באחד כזה, אתה יכול לתת לי יותר פרטים. כמה אחוז אלכוהול יש ליין, מי היצרן, מאיזו מדינה?

an3c

New member
אני אגיד את זה שוב, אתה מלך,

צ'ובאקה. הידע שלך פשוט מופלא. המשך כך?...יש לאן להתקדם? :)

סער א

New member
רגע , אז סנג'יובזה זה סוג של ענב ?

המרלו הספציפי הזה מיוצר על-ידי כרמל מזרחי אבל כבר שתיתי של יקבים אחרים . אני אישית לפעמים נהנה ממנו , הוא הרבה יותר קל מהמרלו המוכר . הוא חצי יבש מה שעושה אותו טיפה מתקתק ופחות חמוץ והרבה יותר קליל והייתרון הכי גדול שלו מבחינתי זה שהוא פשוט נהדר כשהוא קר .

Chewbacca

New member
כן סנג'יובזה זה סוג של ענב

ולגבי טמפרטורה, הטמפרטורה הנכונה היא מה שמתאים לך...

סער א

New member
תודה רבה לכולם , ועוד שאלה...

אם כבר הזכרתם קיאנטי... חברה שלי היתה באיטליה לפני כמה שנים והתאהבה בקיאנטי אבל אין לה מושג של איזה יקב היא שתתה. בכל אופן אני מעוניין לקנות איזה בקבוק של קיאנטי בארץ מישהו יכול להמליץ לי על סוגים מסויימים ? ושלא יעשו לי חור יותר מדי גדול בויזה ?

Chewbacca

New member
קיאנטי קלאסיקו יש בכל טווח של מחיר

החל מבערך 50 ש"ח ועד הרבה מעל 200 לא תמיד האיכות היא שקובעת את המחיר. פשוט תיגש לחנות יין, תגיד שאתה מחפש קיאנטי בX ש"ח והם ימליצו לך. שנים טובות לקיאנטי 1997 - מעולה, ו1998 1999 ו2001 גם טובות.

קיאנטי

אני ראיתי יינות קיאנטי במבצע מיקבים טובים בטיב טעם (כל הסניפים) במחירים 49-60 ש"ח (כולל רזרב). כדי לגשת לחנות ולבדוק.

למעלה