שתי שאלות מתחיל

• פותח הנושא drass
  • פורסם בתאריך

drass

Member
שתי שאלות מתחיל

1) האם אני צריך להאט בבמפרים בכביש?

איך אני נכנס לככר עגולה?

לXקי

New member
Are You serious?

1) מה היית עושה עד כה במפגש עם באמפר? הרי הבאמפר מוצב על הכביש במטרה להאט את המהירות שלך-במידה שתיסע מהר מידי עליו הוא יכול לשלוח אותך להכרות קרובה מאוד עם האספלט

2) לכיכר תנועה או מעגל תנועה בשמה המצוי אתה אמור להאט ואף לעצור לפני הכניסה למעגל התנועה ולתת זכות קדימה לרכב שנימצא בה,

סע בזהירות

Shpritz

New member
חייב לציין שכשלמדתי לA1 על KLE

תמיד האצתי לפני באמפרים..

זה היה כזה כיף!!

jeffy1

New member
KLR

הגב עינייני שטות רגעית, יש רחובות שיש בהם מד מהירות ושלט

בנוסח ״אינך נוסע בדרך עירונית ..50 קמש ... בלה בלה בלה .. ״

באותם רגעי שטות אני מאיץ ברגע שמופיע המהירות שלי עד שאני

עובר את השלט הזה,

אהוד א1

New member
תשובות:

פסי האטה:
מבחינת החוק וההגיון אתה צריך להאט. מבחינת הכלי שלך אתה צריך לדאוג שהמתלים שלו לא יהיו מכווצים כשאתה עובר על הבאמפר. (אחרת אתה והקטנוע תחטפו מכה). איך עושים את זה? מאיטים לפני הבאמפר אבל ממש לפניו פותחים קצת את הגז. זה יספיק למתלים להפתח ולתפקד.

כיכר עגולה:
מבחינת החוק - האטה/עצירה בהתאם לשילוט בנתיב שלך. כניסה תמיד לימין. כל מה שתקף לרכב תקף גם לקטנוע.
כרוכב:
גז קבוע לאורך הכיכר.
מבט רחוק קדימה.
זהירות מ: מכוניות מתפרצות והולכי רגל, שלוליות על הכביש (ממטרות שמשקות את הכביש, בעיקר בלילה), מכסי ביוב שיכולים לתפוס את רגלית האמצע שלך כשאתה בהטיה. תימנים.

בועז בר

New member
1) כן; 2) בזהירות;

3) קורס רכיבה מתקדמת.

1. רצוי להאט לפני הבאמפר ולא 'להתפוצץ' עליו...
מה שחשוב הוא לסיים את הבלימה לפני הבאמפר וגם לשים לב שאין רכב צמוד אליך מאחור.
את העליה על הבאמפ עצמו רצוי לעשות עם מעט גז. זה פותח את המתלה הקדמי ועוזר לו לספוג את המהמורה.
אפשר גם לנצל את מימד הרוחב הצר שלנו ולעבור על החלק היותר מתון (בד"כ) שבצד ימין, רק להיזהר מהמדרכה...

2. בכיכרות צריך משנה זהירות מכמה סיבות:
צריך לזהות לאיזו יציאה מכוון הרכב שנמצא בתוך הכיכר ולתת לו זכות קדימה, ומצד שני לא לעצור כשלא צריך.
השיפוע בכיכרות עירוניים הוא בד"כ הפוך, מהמרכז החוצה - כך שהשיפוע מחליק במקום לתמוך בגלגל,
ובנוסף לכך יש מדי פעם נזילות מים ממערכת ההשקיה שבכיכר - עוד גורם סיכון להחלקה.
לקינוח אתה צריך גם לסמוך על הרכב שמגיע אל הכיכר, שיזהה אותך, יבין לאיזו יציאה פניך מועדות ושיתן לך זכות קדימה.

3. קורס רכיבה מתקדמת. עולה פחות מהחלקה ממוצעת והרבה יותר מהנה...

למעלה