שתי שאלות מפגרות.....

שתי שאלות מפגרות.....

1. איך אומרים לומר או לאמר? אני בטוחה שלומר.... אבל משום מה למרות שזה נראה לי שגיאת כתיב.. אני זוכרת משהו עם א.... 2. אני אף פעם לא בטוחה - עקב או עכב? מה ההבדל בין המילים ומתי משתמשים בהן.... עקב שביתת העובדים, הסניף יהיה סגור... או שמא עכב?? אמרתי שאלו שאלות מפגרות..
, תודה וסליחה...

עגנון

New member
שתי תשובות

1. אומרים לומר, טעותך נובעת , כנראה מ"תאמר" 2. עקב זו מילת סיבה, הבנק היה סגור עקב שביתת העובדים. עכב - למנוע דבר באופן זמני(עד מתמשך...)

גרי רשף

New member
../images/Emo104.gifהתביישי:אילו שאלו את שואלת?../images/Emo22.gif

סתאאאם.. אחלה שאלות (כי יש לי אחלה תשובות), ובכלל- ממתי מתנצלים במדינה שלנו? בכל מקרה- הנהלת הפורום שומרת לה את הזכות להחליט בעצמה אילו שאלו מפגרות ואילו לא, והשאלות שלך אינן. איך אני? (זו כבר שאלה מה-זה-מפגרת..) 1. שתי הצורות נכונות: ´לאמור´ זו לשון המקרא ו-´לומר´ זו לשון חכמים (המשנה). 2. הסבריו של עגנון לגבי ´עכב´ ו-´עקב´ נכונות. כדאי לשים לב ששם העצם ´עקב´ מתייחס גם לחלק האחורי של כף הרגל (עקב אכילס..), גם לחלק האחורי של הנעל, וגם לטביעת הרגל על האדמה. צורת הרבים היא גם ´עקבים´ וגם ´עקבות´, ולכן ´ללכת בעקבות מישהו´ פרושו על דרך הפשט- ללכת לאורך הסימנים שהוא הותיר בהליכתו (´צאי לך בעקבי הצאן´ כתוב בשיר השירים), ובהשאלה- להתנהג בהתאם להתנהגותו והשקפתו של מישהו. בעגה הצבאית יש שלוש טעויות נפוצה: כאשר הגשש מגלה עקבות, יש הסבורים ש-´כל אחת מהעקבות היא עקבה´.. טעות: ´כל אחד מהעקבות הוא עקב´! בנוסף- בנפרד יש לומר (או לאמור..) ´עֲקבות´ ובנסמך ´עִקבות´: הגשש זיהה עֲקבות על הדרך הטשטוש והוא הלך בעִקבות המסתננים.

עגנון

New member
הערה

עדיף לכתוב לומר (בלשון חכמים) משום שלמילה לאמר (לשון מקרא) שני פנים, בכל מקרא אם מעדיפים את לשון המקרא יש לכתוב לאמור בו´ כדי שתובן הכוונה.

malosen

New member
ועוד משמעות אחת לעקב

זהו מין של עוף דורס (דוגמאת העקב העיטי)-חיפשתי תמונה ברשת אבל לא מצאתי...

צר לי אבל לא - חסק נקוד

בין עקֵב (של הרגל) ובין עקָב (הדורס) אין הרבה קשר

Houndour

New member
"אבל משום מה למרות שזה נראה לי..."

לא שיש לי תשובה עניינית לשאלותייך, רק דעי לך שהביטוי ´למרות ש´ הוא שגוי. כנ"ל גם לגבי ´בגלל ש´. ביטוי חלופי: אף על פי ש

trilliane

Well-known member
מנהל
מדוע אלה ביטויים שגויים?

לפי מיטב ידיעתי לא אמורה להיות איתם בעיה... האם כוונתך לביטויים עצמם, או שהשימוש בהם היה בהקשר לא נכון?

עופר ב.ה

New member
אכן שגויים

גם אחרי "למרות" וגם אחרי "בגלל" צריך לבוא שם עצם. למרות ה-, בגלל ה-. באופן אישי, לעתים קשה לי להימנע מ"למרות ש", אף על פי שאני יודע שהוא שגוי
. זאת, בגלל הסרבול שב"אף על פי ש", והמשלב שלו, שלא מתאים לדיבור יומיומי. לפעמים אני מקצר ואומר "אף ש", ואז בעיית הסרבול מתבטלת אך בעיית המשלב עומדת בעיניה. בגלל הלילה, בגללו אני כעת יושבת ולא נלקחת. בגלל החושך, בגללו אני נדמית לך, חולמת או משתעשעת.

trilliane

Well-known member
מנהל
עכשיו הבנתי את הכוונה... ../images/Emo13.gif תודה.

וכשאני חושבת על זה, ידעתי את זה... שויין.

ורדרדה

New member
לא לא לא...

בגלל ש- שגוי. למרות ש- היה שגוי בעבר, כיום מוגדר כתיקני. "עדיף שלא תכתבו את זה, אבל אם תכתבו- לא נורא, זו לא טעות" (המורה שלי ללשון...)

למעלה