שתי שאלות מענייות...

שתי שאלות מענייות...

למגדלי הבואות שבינינו,ולאלו שיודעים,יש לי בואה קונסטריקטור אימפרטור (יפיפיה) ,יוצא לי לראות לפעמים שהגוון של עורה משתנה בין לילה ואיתו מופיעים ויורדים פסים קטנים וכהים על הראש,יום אחד היא בהירה יותר ויום אחד פחות,דיברתי עם מישהו שאמר לי שזה שכיח אצל בואות וגם אצלו זה קורה,מישהו יודע יותאר אודות התופעה,זה באמת שכיח? אם כן למה ואיך הצבע משתנה ככה? עוד משהו בנודע לטפילים,יש לי נחש שפלט 2 מתוך 3 ההאכלות האחרונות,יום שלישי הוא יהיה אצל הווטרינרית לבדיקת טפילים בצואה (אני יאכיל מחר בטרף קטן כדי שיהיה צואה שניתן יהיה לחלוב ממנו עד יום שלישי) השאלה שלי היא כזאת,הבנתי שחיוני שהצואה תהיה טריה,שעה לכל היותר מרגע יציאתה,האם זה הכרחי,ואם אני מארגן מיקרוסקופ לבית שלי אפשרי לבצע לבד בדיקות כאלו (ככה שאפילו פעם בתקופה לבצע לכולם לראות שהכל בסדר) ומה צריך לחפש מתחת לעדשה,מישהו מכיר ספר או אתר שעוסק בזה,תודה מראש.

רן333

New member
את היכולת של בואות לשנות קצת

את הצבע שלהן אני מכיר. נתקלתי בזה אצל כמה בואות (Boa constrictor imperator), ולא אתפלא אם זה קיים אצל כולן. אצל הבואות שבהן יצא לי לטפל - השינוי הורגש בעיקר על הראש - לפעמים הראש היה בהיר ונקי מסימנים (למעט פס לאורך, באמצע הראש), ולפעמים הוא היה מלא כתמים אפורים. אני לא יודע למה הצבע משתנה בצורה הזו. אולי יש איזשהו קשר לויסות הטמפרטורה (נחש כהה סופג חום רב יותר מהסביבה). לגבי ה"איך" - נדמה לי שזה נגרם על-ידי שינוי הפיזור של המלנין בתאים מיוחדים שנמצאים בעור. כשהמלנין מפוזר יותר - הנחש כהה יותר. באשר לשאלת הטפילים - אני יכול להמליץ לך על הספרון Understanding Reptile Parasites של Roger Klingenberg. הוא מכיל הסברים על הכנת בדיקות צואה, זיהוי ביצים של טפילים שונים בבדיקה מיקרוסקופית (כולל תמונות), ואופני טיפול מומלצים.

woma

New member
שינוי צבע/גוון

דבר ידוע כי בואה קונסטריקטור מתת המין IMPERATOR בעיקר ניחנים ביכולת לשינוי גוון או צבע בין יום ללילה. האוכלוסיה בה התופעה מובחנת ביותר הגיעה מ'אי החזירים' (Hog Island) הסמוך להונדורס.

naja

New member
בקשר לטפילים.

לא חייבים שתהיה צואה טריה. ניתן להחדיר קיספ אוזניים בזהירות לקלואקה ולקבל את הדגימה הרצויה. וטיפ קטן לגבי נחש שפולט-מומלץ לא להאכיל אותו למשך מספר שבועות.

naja

New member
שים לב גם לטמפרטורה.

אם היא נמוכה או גבוהה מידי, זה יכול להיות הגורם.

כנראה שזו הייתה הבעיה

הנחש היה על פלטת חימום ואנחנו משערים שהיה חם מידיי בגלל מזג האויר בזמן האחרון.בכל מקרה כיביתי לכולם את החימום ואני עוקב על הטמפ' בחדר בעיקר בשביל הבואה...

למעלה