שתי שאלות לקראת לידה

רותה25

New member
שתי שאלות לקראת לידה

1. לגבי עיסוי פרינאום. מישהי עשתה לקראת לידת תאומים? ואם כן באיזה שבוע התחלתן? רשום על הבקבוק משבוע 36 אבל נראה לי מאוחר מידי.
2. יש כאן מישהי שילדה בברזילי? אני מאוד רוצה לעבור לידה רגילה (בינתיים שבוע 32 המובילה ראש והבן אורכי עם ראש טיפה למטה)
הבנתי שיש בתי חולים שממליצים מראש ללכת על קיסרי (כמובן שזה גם תלוי ברופא התורן) אבל אני אשמח לשמוע על אילו מכן שילדו בברזילי.
ההתלבטות שלי היא בין ברזילי לקפלן והסיבה היחידה שאני מתלבטת היא בגלל שהרופא שלי הוא מנהל מחלקת הריון בסיכון בברזילי.

אלולה145

New member
מנסה לעזור

1. לא ממש מכירה, אבל בזמנו קראתי שבהריון תאומים מחכים עד מאוד מאוחר עם העיסוי מחשש ללידה מוקדמת.
2. ילדתי את היחידה בקפלן, הייתי מאוד מרוצה (התאומים באסף הרופא- *לא* הייתי מרוצה מהצוות בחדר לידה). לא מכירה את ברזילי.
בהריון תאומים יש שיקולים נוספים בבחירת בית חולים - אם מדובר בלידה בשבוע מוקדם ויש סיכוי לפגות אז כדי לחשוב על הפגיה- פגיה טובה, קירבה לבית וכו'.

רותה25

New member
תודה לכן :)

אתמול שאלתי את הרופא שלי לגבי ברזילי והוא אומר שהוא מאוד אוהב "לחלץ" תאומים. אמרתי לו שאני מקווה שהוא יהיה כשאגיע לשם :)
והוא אמר שאם אין סיבה מיוחדת ואני מעוניינת בלידה רגילה אז הם גם מעדיפים ליילד רגיל (מקווה שהמובילה תישאר ראש)
לגבי העיסוי אני אחכה.
אגב קפלן, גם אני ילדתי שם את הבן הבכור שלי ומאוד מאוד הייתי מרוצה מהצוות. בגלל זה התלבטתי. אבל אני כנראה בסוף אלך לברזילי

funli

New member
עונה בתקווה שיעזור

1.עיסוי פריניאום ביצעתי אצל הגדולה לא זוכרת באיזה שבוע, בתיאומים נמנעתי מהחשש ללידה מוקדמת.
2.ילדתי לידה רגילה בקפלן צוות מעולה הראשונה היתה ראש השני גם.

שיהיה בהצלחה!

mishmish04

New member
תשובות ברגע

1. לא מומלץ בכלל לעשות עיסוי פרינאום בבית, לפני הלידה, מחשש לנזק (זו פחות או יותר ההמלצה הנוכחית)
2. עיסוי פרינאום טוב יעשה על ידי המיילדת, בזמן תהליך הלידה עצמו. המיילדות הטובות אלופות בזה מימים ימימה.
3. בהריון תאומים לא עושים עיסוי פרינאום מחוץ לחדר הלידה. נ-קו-דה, מחשש להתפתחות תהליך לידה.
4. כנ"ל גם כל הבלונים למיניהם (אפי-נו ודומיו)
לגבי בתי החולים בדרום - לא מכירה, מצטערת.
&nbsp

רותה25

New member
אז לקחת בקבוק סגור ללידה?

המיילדת תעשה לי את העיסוי בחדר לידה בכל מקרה?
טוב שאמרת לי, לפחות לא פתחתי את הבקבוק. אני אכניס אותו לתיק הלידה :)
מוזר לי שאין פה אף אחת שילדה תאומים בברזילי. וזה לא הפורום הראשון שאני מנסה....
&nbsp

mishmish04

New member
הי רותה

קחי איתך בקבוק סגור - שיהיה,
כמעט משוכנעת שבכל בית חולים יש היום שמן לעיסוי.
אבל קחי את שלך - לא יכול להזיק.
בהצלחה.

למעלה