שתי שאלות למומחים

אימאא

New member
שתי שאלות למומחים

1. האם יש נורה חסכונית מקבילה ל- E27 60WATT הברגה מיני? 2. מה דעתכם על אטמור כתוספת גיבוי לדוד"ש למקלחות בחורף- ומה בקשר לבטיחות השימוש?

רשר

Well-known member
מנהל
תשובות

1 יש נורות E27, אבל מה זה מיני? E14 או E10? 2 אטמור מתוכנן לעבוד עם כניסת מים קרים, לא מומלץ לחבר אותו למים חמים כי תהינה בעיות קשות של שליטה על חום המים ביציאה ממנו, והוא משרת רק נקודת מים אחת. הפתרון הנכון דוד 30 ליטר שמקבל מים חמים מדוד השמש ומחמם אותם לפי הצורך.

אימאא

New member
נורות ואטמור

1. הנורה 60W , E27 , של גנרל אלקטריק, כתוב עליה MINI היא בהברגה גסה אבל קצרה מהרגיל. משמשת לתאורת חוץ ורציתי להכניס נורה חסכונית יותר. 2.בענין הדוד -קראתי ובכל זאת אטמור עולה 200ש"ח ודוד 1400 ש"ח. אז אולי אטמור יכול להוות פתרון חורף - זה מה שחשבתי אבל איך? וכן מה עם הבטיחות שלו? (שמעתי פעם ממקור ראשון על מישהיא שהתחשמלה במקלחת ונזקקה לאשפוז)

אטמור אני חיברתי אטמור ביציאה של המים של המקלחת. מדליק אותו רק כשנדרש.בהתחלה על מקסימום ,ואחרי כמה שניות / עשרות שניות סוגר,או מפחית בעוצמה, עד לכיבוי. אם המים אכן נגמרים ,אפשר להתקלח כשהוא דלוק. בקיץ הוא נשאר מחובר ,המים עוברים דרכו ,אבל לא מדליק אותו בכלל. לגבי בטיחות , ממליץ שההתקנה תעשה ע"י אדם מורשה. מבחינת נצילות הרעיון של דוד נוסף הוא הטוב ביותר,אבל מחייב השקעה לא קטנה ,אטמור לעומת זאת ,דורש רק התקנה .

wil

New member
איזה אטמור?

באיזה הספק האטמור שלך? איזה חיבור חשמל הוא צריך? (חד פאזי? תלת פאזי? מעגל של כמה אמפר?) האם האטמור באמת נותן מים חמים נעימים כאשר בכניסה הוא מקבל מים קרים?

אטמור ההספק כ 3000 וואט חד פאזי . יש לו שני גופים 1000 ו2000 שאפשר להדליק בצרופים שונים.הוא חובר במקום תנור חימום בהספק דומה. טמפ' המים שיוצאים תלויה מאוד בטמפ' המים הנכנסים. בקיץ על הדרגה הנמוכה(1000 וואט) אפשר להתקלח יופי עם מים חמים. בחורף אתה צריך כבר את הדרגה הגבוה.

רשר

Well-known member
מנהל
צאי לחנות חשמל הקרובה עם הנורה

המקורית. חפשי משהוא שיתאים במידות ויהיה עם הברגה E27. יש ב"קישורים" (בפס הכחול) קטלוגים של יצרני מנורות, אבל לא כל מוצר מיובא לארץ.

אימאא

New member
לא הייתי מטריחה אותך לולא הייתי כבר

בהום סנטר ולא ידעו. חשבתי לצאת מזה בלי "לעשות דוקטורט"-מילא. בכל אופן הרבה תודה על הרצון הטוב ויום נעים

אם אני לא טועה... ראיתי מנורות כאלו באיקאה. יש להם סטים של מנורות חסכוניות עם הברגות שונות ,גם קטנות . ומחיר ,לא זול...

למעלה