שתי שאלות למומחים:

amithas190

New member
שתי שאלות למומחים:

1. בכמה למכור Xbox 360 slim פרוץ עם 20 משחקים (חלקם ממש חדשים) +HDMI וכונן חיצוני?

2.אני מתלבט בין הסוני 4 לאקס בוקס וואן... מצד אחד ממש אהבתי את האקס בוקס הקודם-השלט שלו מדהים והבנתי שיש סטרימר ועוד פונקציות, מצד שני החומרה בסוני גבוהה בכ-50% ויש כמה משחקים שאני מאוד רוצה לבדוק (uncharted,TLOU,bloodburn).
מצד שלישי כשאני רואה סרטונים של השוואת גרפיקה ההבדל לא משמעותי -מה גם שבאקס בוקס הצבע יותר חם...

כמו כן אני לא משחק ברשת בכלל ולא נראה לי שאני אשתמש בקינקט.

מה אתם אומרים?

ההבדל בגכפיקה לא קשור רק לחומרה, הקונסולה

אלא גם לתוכנה, מפתחות המשחקים וכל מה שכרוך בזה.

את הבדלי הגרפיקה נרגיש בעיקר שהמשחקים ייעלו שלב בגרפיקה, אז שהסוני יריץ חלק, האקס בוקס יקרטע, ואז נאלץ לסבול בגלל שמייקרוסופט תטען שהמשחק יהיה שווה בכל הקונסולות ואז בעלי הסוני 4 יפסידו בגלל זה.
למשל במחשב אתה יכול לקבוע רמות נמוך ועד אולטרה למשל, ואם יש לך חומרה חזקה תריץ בכיף, ואילו אני סבור שבקונסולות זה מגיע קבוע בלי יכולת לשנות רמות התאמה.

לא חוכמה להשוות עכשיו שזה עדיין בחיתוליו, למרות שכבר עכשיו בסוני 4 רואים יותר טוב במעט, התשובה האמיתית תגיע שמשחקים ידרשו יותר משאבים, כאשר הרף יעלה, אז נראה את ההבדלים היטב.

עטלפוני

New member
עברת על רשימות משחקים יחודיים 2014/2015 ?

יכול להיות שקונסולה אחת מוציאה יותר משחקים שמעניינים אותך, אז תלך לזאת.
&nbsp
בגדול, הפס4 זו מכונת משחקים שעושה גם מולטימדיה והאקס בוקס זו מכונת מולטימדיה שעושה גם משחקים. אם כל הקטע של הסטרימר/תכונות של מחשב חשובות לך - לך על האקס בוקס. אם אתה מתכנן נטו משחקים (או בעיקר), לך על הפס4.
&nbsp
הגרפיקה באקס בוקס טובה. גם אם הפס4 חזק יותר, זה לא אומר שהאקס בוקס לא מציג גרפיקה טובה, זה רק אומר שהפס4 חזק יותר. אתה לא תחשוב שאתה משחק על קונסולה של הדור הקודם, ההבדל יהיה ברור מאוד לעומת ה 360. לגבי המשחקים העתידים, אלה רק ספקולציות ואי אפשר לדעת לאן כל הפוטנציאל של שתי הקונסולות יגיע בפועל.
&nbsp
אבל תתחיל בלעבור על המשחקים, זה יתן לך כיוון ראשוני.

amithas190

New member
עברתי על המשחקים

המשחקים שאני הכי מחכה להם הם דווקא לא אקסקלוסיבים- farcry,the elder scrolls,dark souls...
אם אני מסתכל על האקסקלוסיבים - אני לא מתלהב בכלל מ forza,halo,gearsOW . אבל כן מתלהב ממשחקי הרפתקאות שהבנתי שחזקים יותר בסוני...
&nbsp
כדי לשחק סינגל באקבס בוקס אני צריך להיות מחובר לאינטרנט ?

evilplate

New member
לא אתה לא צריך

אבל בעידן של היום כשהרבה משחקים יוצאים שבורים או עם באגים אתה חייב אינטרנט כדי להוריד להם עדכונים בהמשך.
אבל ליום יום שלך אתה לא חייב להיות מחובר, באופן כללי- כן. על שתי הקונסולות, אין הבדל ביניהן.

למה ספקולציות

כאשר יש משחק חדש ועבר הרבה זמן מהחומרה איפה זה ירוץ טוב יותר על חומרה חזקה יותר או חלשה יותר? בקיצור מחשב שחזק יותר מהאחר, נו זה ברור ופשוט.

עטלפוני

New member
כי אתה מתעלם מכלי פיתוח/מעבד/שיפורי תוכנה

הטענה שככל שהזמן יעבור הפער ילך ויגדל בין הקונסולות היא לא הוכחה אלא השערה. בעוד שנתיים נוכל לדעת. אתה יוצא מנקודת הנחה שהאקס בוקס ישאר במקום והפס4 רק יתקדם הלאה, ולדעתי זה לא נכון. הפער ישאר לטובת הפס4, אבל זה לא אומר שגם יכולות המיקסום של האקס בוקס לא ישתפרו. הכוונה אני לא חושב שהאקס בוקס יצא חזק יותר בעתיד, אבל אני גם לא חושב שהוא יתמוטט אל מול משחקי 2016 לעומת הפס4.

אני לא מתעלם מדבר

יש להניח שמפתחות המשחקים ייתנו את המקסימום בכותרים אקסךוסיביים בשני הקונסולות, וגם במשחקים מוצלחים שייעלו על שניהם, אז הסוני ינצח עוד שנתיים ויתן תוצאות בהרבה יותר טובות מהאקס בוקס.

לא אמרתי שעכשיו בכוונה ייעשו לסוני פיתוח מעפן כדי שלא נראה את היכולות, לא הזכרתי זאת בכל, בהנחה שהתוכנה בשניהם תהיה ברמה גבוהה, הרי שנשארה החומרה וסוני מנצחת בעניין הזה.

כמו במחשב חזק מול חלש, בהנחה שבשניהם מערכת הפעלה ווינדוס וכל תהליך התוכנה מבחינת המשחק זהה, הרי שהחומרה בסופו של דבר תשפיע בענין וטהמחשב החזק יריץ טוב יותר כאשר ידרשו משאבים גדולים יותר על מנת להריץ את המשחק טוב יותר/ברמות הגבוהנת ביותר שהוא מציע.

ההבדל יהיה רק כאשר משחקים יידרשו משאבים רבים יותר מה שיש לסוני להציע לעומת אקס בוקס שלא, כל עוד אין צורך בהרבה משאבים כדי להריץ משחק טוב הרי שמן הסתם אין טעם לעשות השוואה כלשהי, כי אין צורך במשאבים גדולים כדי להריץ משחק כזה או אחר, אבל ברגע שמשחק יעלה את רף המשאבים על מנת לתת ביצועים מקסימליים, הקונסולה בעלת המשאבים הטובים יותר תתן את התואה הטובה יותר.

evilplate

New member
אל תבחר קונסולת דור הבא ע"פ פער טכני

הפער הטכני קיים אבל אני חושב שלרוב האנשים ההבדל לא יהיה מודגש או חשוב במיוחד, תלך על איפה יש יותר משחקים שמעניינים אותך כמו שאמרו לך, לא ממליץ לך לבחור קונסולה לפי מי יותר קצת חזקה, שתיהן דור הבא וזה לא פקטור מספיק משמעותי אלא אם כן אתה משחק רק מולטי-פלטפורם ולכן במקרה הזה עדיף פס4.

תבדוק איפה יש בלעדיים שמעניינים אותך יותר ותלך על זה, ויש עוד פקטורים כמו שלט, ממשק, אונליין ואם יש לך חברים עם הקונסולה, בקיצור לטעמי ההבדל הטכני לא אמור לשמש לך כסיבה העיקרית, רק "שובר שיוויון" במידה והפרמטרים שלהן פחות או יותר שווים בעיניך ואתה מחפש סיבה טובה לבחור.

בקשר לצבעים וכאלו שראית בהבדלים בסרטונים, זה שטויות וזה קשור להגדרות תצוגה, אפשר להשיג את המראה הזה גם על הפס4 אם אתה רוצה, אם כבר להפך, ברוב המקרים כשהצבעים בולטים וזה לא קשור להגדרות התצוגה אצל מי שהעלה את הסרטון זו דווקא הגרסה של ה ONE שרצה בהגדרות שגויות וזה גורם לשחורים מרוסקים, זה יוצר מראה עז יותר אבל אתה מאבד הרבה פרטים בתמונה כי השחור לא תקין, לא פעם המפתחת היתה צריכה להוציא תיקון לכך, הפס4 לרוב זה איך שהמשחק אמור להראות, זו בעיה קטנה שקורית לפעמים על ה ONE אבל כאמור בדר"כ המפתחת או MS עצמה מתקנות את זה ככה שאין לך מה לדאוג.

amithas190

New member
אם ככה אז זה שלט של האקס בוקס מול נטייה קלה למשחקים של הסוני

מה לגבי האיכות הכללית של המכשיר?
בדור הקודם היתה טבעת מוות לאקס בוקס. בדור הזה הספק כח של הסוני כלוא בתוך ה30 ס"מ של הקונסולה - זה לא יוצר בעיית חום?

evilplate

New member
לא.

הקונסולות אמינות מאוד, בנויות בצורה טובה ופשוטה יותר עם חומרה די סטנדרטית, אין סיבה לחשוב שיהיו בעיות בסדר הגודל הזה.
&nbsp
יצא לך לנסות את השלט של הפס4? הוא לא דומה לשל הפס3 והוא עבר שיפורים נרחבים, כדאי לך לבדוק אותו ואם הוא בסדר לך אז לפי התיאור שלך וזה שאתה לא מתחבר למותגים של MS מומלץ לך לטעמי הפס4.

עטלפוני

New member
מסכים לגבי השלט של הפס4

שנאתי את השלט של הפס3, אבל לידים שלי השלט של הפס4 הרבה יותר טוב. עדיין השלטים של האקס בוקס מוצלחים יותר עבורי, אבל אכן יש שיפור משמעותי. ממליץ לך לבדוק בחנות שיש בה מכשיר בתצוגה.

עטלפוני

New member
לגבי האקס בוקס

יש לי אותו שנה וחודש, דלוק לפחות 6-7 שעות ביום ועד עכשיו לא היתה אף תקלה. יוצא לי לפעמים לעשות ריסט מלא, אבל זה בעיקר כי אני במסלול בטא של המערכת הפעלה שלו. המכשיר גדול ומגושם קצת, אבל זה יתרון מהבחינה של זרימת אוויר וכו'.
&nbsp
אם זה אך ורק השלט שמעניין אותך, ראיתי שיש מכשיר כזה שמאפשר שימוש בשלט אקס בוקס על פס4.

amithas190

New member
מה אתה עושה עוד עם האקס בוקס מעבר למשחקים?

מה עוד יש מעבר לדפדפן אינטרנט,פיצול מסך ופקודות קוליות ? (סלח לי על הבורות)

amithas190

New member
מה לגבי חיבור אינטרנט? יש דרישה לדור מתקדם או ש15 מגה מספיק?

אני חושב שראיתי איפושהו שצריך חיבור מסוג שונה

עטלפוני

New member
לא חייב כלום

לא שאני מבין למה לא להשאיר מחובר כל הזמן, אבל אם אתה רוצה יש לך באפשרויות מצב של "Offline Mode" שאפשר להפעיל ואז זה מבטל כל חיבור רשת שהוא. המהירות מעניינת רק אם אתה מוריד משחקים מהחנות הדיגיטלית, חלקם מגיע ל 40 גיגה וזה יכול לקחת כמה שעות, או יותר בחיבור איטי יותר.
&nbsp
&nbsp

למעלה