שתי שאלות לי...

שתי שאלות לי...

אשמח לקבל תובנתכן בנושא: 1. האם מישהי מכירה את חליטת השומר שהאמא המניקה שותה וזה אמור לעזור לגזים של התינוק. 2.קראתי בכל מיני מקומות שהנקה תקינה היא בערך 20 דקות מכל צד בכל פעם. בני היקר יונק בארוחה מלאה במשך 10 דקות בערך ברצף מאותו הצד כאשר אני משנה צד לסירוגין בין הארוחות, האם זה אומר שזה לא מספיק? בשקילה האחרונה ניכרה עלייה יפה במשקל, אבל הבנתי שהחלב הסמיך מגיע רק בדקות האחרונות ביניה וכיצד אוכל להבטיח שבני מגיע גם לחלב הזה??? אשמח לעזרתכן, אמא טרייה המניקה לראשונה.

Revili

New member
תשובות

כל תה שומר רגיל יכול אולי לסייע...ואולי לא. אין בטחון שאם תשתי תה שומר/קמומיל וכיו"ב (לא לשתות נענע/מנטה/מרווה שהם בעלי אפקט "מייבש"), זה יסייע לגזים אצל התינוק, אך זה לא יזיק ואין לך מה להפסיד. זמן ההנקה תלוי אך ורק בתינוק, אים שום טעם ושום הגיון להסתכל בשעון כיוון שאי אפשר להכריח תינוק לינוק. הנקה תקינה היא כמה שהתינוק רוצה, כאשר מציעים לו לסורגין את שני הצדדים בכל הנקה עד שהוא משחרר לבד...בהנקה כזו התינוק יקבל את כל הדרוש לו בחלב.

הנקה מצד אחד בארוחה

קודם כל- מזל טוב
לגבי מה שקראת "בכל מיני מקומות": אלו כנראה מקומות ממש לא מעודכנים. פעם אכן זו היתה ההמלצה, אבל באותה התקופה- אמהות רבות לא הצליחו להניק בגלל הוראות שגויות שכאלה. בהנקה ההמלצה היא לא להתבונן בשעון, אלא לתת לתינוק לאכול לפי דרישה. כמו כן, ההמלצה היא להציע את שני הצדדים בכל ארוחה. (הנקה רק מצד אחד בכל ארוחה עלולה במקרים רבים לגרום עם הזמן לירידה בייצור החלב). איך לעשות זאת? נותנים לתינוק לאכול מהצד הראשון כמה שהוא רוצה (בהנחה, כמובן, שהוא אכן אוכל ולא רק ישן כל הזמן). כאשר הוא מראה סימנים שהוא סיים, כגון: נרדם לגמרי (שום דבר לא גורם לו להמשיך לאכול), או מראה סימני עצבנות (אפילו אם נראה כי עדיין רעב, אולי הגיע זמן לגרעפס), או מתנתק מעצמו, זה זמן מתאים להרים אותו לגרעפס (לא חייב לעשות, אבל מאפשרים לו), להחליף חיתול (על מנת להעיר אותו קצת), ולהציע לו את הצד השני. אם הוא עדיין רעב- הוא ימשיך עוד לאכול, עד שיסיים. אם הוא כבר לא כל כך רעב- הוא יאכל עוד מספר לגימות ויסיים בכך. בהנקה הבאה מומלץ להתחיל בצד שבו הוא סיים (הצד השני). לגבי ה"חלב הסמיך": אף אחת מאיתנו לא יודעת באמת מתי החלב שלה הופך לסמיך. האמת היא שהחלב בהדרגה במהלך ההנקה משתנה לחלב שומני יותר. תהליך זה הוא הדרגתי, ובמידה ואת מאפשרת לבנך לאכול לפי דרישתו, אינך צריכה להטריד את עצמך בשאלה "האם כבר הגיע לחלב ההוא". בהצלחה

למעלה