שתי שאלות לחברי הפורום

boriska1

Well-known member
שתי שאלות לחברי הפורום

באיזה עיר הייתם בוחרים,אם הייתם צריכים לעבור מקצה עיר לקצה השני עם צלב עץ בגודל 30 ס"מ:
א.לונדון
ב.פריז
ג.בודפשט
ד.מוסקבה
ה.בריסל
אותה שאלה,במקום צלב כיפה על הראש

agibagi9

New member
לפי מצפוני ...

את הצלב לא הייתי שמה בשום מקרה , למרות שיש לי חברים קתולים שמכבדת אותם .
באירופה של היום בכלל לא הייתי שמה שום סמל דתי שלא יתקפו אותי מוסלמים
במקום הכיפה הייתי שמה כובע קטן לכסות את הראש שלא יהיה קר

boriska1

Well-known member
יש יותר מאפשרות אחת.נניח את האפשרות שלך.יש אפשרויות יותר

משעשעות.לדוגמה,התעוררת בבוקר ואתה מרגיש צורך עז.:)

שמני1

New member
אין לי אפשרות לענות על השאלות שלך, מכיוון שמעולם לא הרגשתי

צורך לחבוש כיפה או לשאת צלב.

boriska1

Well-known member
שמני.בשבילך אנסח אחרת,נניח שיש אדם שצריך לחבוש כיפה או לשאת

צלב,וללכת מקצה העיר לקצהו.מה כדאי לו לבחור?

אני הייתי בוחר בלונדון בגלל סיבה פשוטה.

גרתי בלונדון בשנת 1957 תקופה מכובדת
ואני מכיר קצת את העיר.
כמובן לאחרונה גיליתי המון שינוים.
בקרוב אני שם שוב .
הכל התחיל עם הכלניות.(הדיווזיה המוטסת)
צ'י

boriska1

Well-known member
אתה יודע כמה מים עברו אז בטמזה?אולי תרצה לשנות תשובתך?

boriska1

Well-known member
שתי תגובות מרתקות באותו שירשור.מוצקונת-סיבה,אגי-תוצאה.

ללכת עם כיפה באירופה - זו פרובוקציה,לא היה מאז שנות ה30 של המאה הקודמת.עם צלב,לא זכור לי שצלב התפרש כפרובוקציה בהיסטוריה של היבשת,
אפילו בזמן הרס / התאבדות האימפריה הרומית.

שמני1

New member
לא ברור לי לחלוטין למה שאלת את שתי השאלות

כבר שנים לא מעטות מחלקים בנתב"ג חוברת שבה ממליצים במפורש לישראלים, לא לשוטט בערים באירופה עם ביגוד שיכול להצביע על כך שאתה ישראלי או יהודי. האנטי-ישראליות באירפה וכנ"ל האנטישמיות הקלאסית נמצאות בעליה תלולה. נשיאת צלב גדול ברחובות הערים באירופה אולי תעורר חשד שמדובר באדם תמהוני. לא מעט ראשי קהילות יהודיים ממליצים לא להסתובב ברחובות עם כיפה אלא עם כובע או קסקט שלא מצביע על כל שאתה יהודי. להערכתי אין הבדל בין הערים שפרטת בנושא השנאה העיוורת כנגד ישראלים ויהודים. זה מצב נתון ובוודאי מצער אבל אין שום חדש בכך.
תמיד היינו שנואים על האוכלסיה האירופאית ובשנים האחרונות זה הולך ומתגבר.

boriska1

Well-known member
אענה בקצרה.וארחיב אחר כך

אז קודם כל אגע בכמה נקודות כלליות.אמצעי תקשורת המוניים ,זה דבר חדש לאנושות.בין הראשונים שהיו מודעים לכך היה "הקיסר ירום הודו" פרנץ יוזף.למלחמת העולם השניה הייתה השפעה גדולה מאוד בכל תחומי האנושות,החל מטכנולוגיה ועד למשפט ותפיסות פילוסופיות וכל מה שבאמצע.אתייחס לתעמולה בלבד.יסוד התעמולה והפירסום המודרני,היא תעמולת גבלס "שקר שחוזרים עליו הרבה פעמים, הופך לאמת".כל הפירסום המסחרי,כל תעמולה פוליטית,התבססה על עקרון זה.בכל מקום ובכל תחום.אלא,שהגענו למאה ה21 ,המידע זמין לכולם, כל אחד מאיתנו ,יש לו בכיס מצלמה משוכללת,כל אחד קשור לרשת העולמית,למעשה כל אחד מאיתנו רפורטר של העולם כולו. לכן אי אפשר למכור לנו משקה כ "טעם החיים" שמכיל עשרות אחוזי סוכר,יש צורך במשהו אחר.כך גם בתעמולה.לדוגמה,קשה להפוך תנועות פשיסטיות רצחניות,כשמאל.במאה הקודמת זה היה אפשר,אם חזרו על השקר הרבה פעמים.אז מה כן עושים? הופכים את עצם העלאת נושא מסויים לדיון,כפרובוקצה,כגזענות,כחוסר אנושיות ועל זה חוזרים הרבה פעמים.וזה מה שעשתה מוצקונת בתגובה הקצרה שלה.אבל גם זה "פרימיטיבי" היה מתאים לתחילת המאה ה21,אנחנו כבר בשנת 2016 והשיטות השתכללו.
יצא תשובה ארוכה למשפט אחד של מוצקווענת.
ההמשך יבוא...

boriska1

Well-known member
המשך.

אז נתחיל בהתנצלות,כתבתי את השם מוצקונת בשגיאת כתיב.מתנצל.
לפני כשנה,כתב מעריב,עם מאבטח,התהלך עם כיפה ברחובות פריז.חוץ מזה שהוא חבש כיפה לא עשה שום פרובוקציה.פשוט הלך.לימין הפשיסטי האיסלאמי הרצחני,זה הספיק כדי לקלל אותו,לירוק עליו ואף לתקוף אותו פיזית.אכן זו פרובוקציה להיות יהודי ולא להסתיר זאת.הארוע הזה סוקר בהרבה מאמצעי תקשורת.כתב אחד העיתונים במוסקבה,החליט לעשות ניסוי,חבש כיפה ובסתובב בכל רחבי מוסקבה יום שלם עם הכיפה.לכשלא נתקל בתגובות שליליות החליט ללכת בסימטאות המסגד הגדול במוסקבה ואכן שם עורר סקרנות.התקהלו סביבו,
שאלו שאלות,אבל אף קללה אף יריקה .בסוף הזמינו אותו למסגד לשיחה עם איש דת.הוא סרב בנימוס.
בלונדון,לפני חודשים ספורים,איז תמהוני,החליט ללכת עם צלב עץ בגודל של כ30 ס"מ.למה החליט?לא יודע.אבל ראיתי עשרות כאלה בירושלים.שם,בלונדון הוא יצא חי בנס.מאז יש אנשים שבאופן הפגנתי,עושים תהלוכות צלבים.הדבר מצריך אבטחת משטרה מאסיבית.כמובן סביבי תהלוכות אלה,מתכנסים אלפי פשיסטים מוסלאמים ועוזריהם.ראיתי ביוטיוב אחת מהם.נאם שם אנגלי,לא מוסלאמי מ"עוזריהם" ,עיקר נאומו היה מוקדש לאלה ההולכים עם הצלבים:הם אינם אנגלים,
מקומם לא באנגליה ,עליהם לחזור לפולין מאיפה שבאו.אתם יודעים למי התכוון? מי בא מפולין אחרי מלחמת העולם השניה?
....ההמשך יבוא

בוריס כמה הערות והארות.

הכל מידע אישי לא מקריאה או לימוד .
בין תחביביי אני אוהב עתיקות (שמונצס)
לא מפספס שום שוק פישפשים.
בשנה שעברה ביקרתי בשוק הפישפשים של
ציריך שוויצריה. שמתקיים רק בשבת
תוך כדי ביקור בשוק יצאו משני בתי כנסת
תהלוכה של יהודים עם שטריימלים והלכו כל איש לביתו
בבריסל ובאנטוורפן יש שכונות שלמות.אם תלך שם
ללא פאות גלוי ראש אתה מהווה אטרקציה.
ובצד השני. 1957 אני בווינה אוסטריה. עובר יהודי ברחוב
שני מנקי רחובות גרמנים אומר אחד לשני.
Das auch sollten wir leiden
גם את זה אנחנו צריכים לסבול.
אנטישמיות באירופה היית תמיד תלוי במידה.
צ'י

boriska1

Well-known member
ל צ". בשוויץ יש ORDENUNG,סדר,בינתיים.

גם בגרמניה היה,היום בגרמניה פשעי "פליטים" לא נחקרים.
באשר לבריסל ואנטוורפן,אולי ב"גטו" שלהם הם מסתובבים חופשי.
גם לא בטוח.היית לאחרונה בוינה או רומא? אני הייתי.בוינה סביב המרכז היהודי יש משטרה בכל סימטה.ברומא,במקרה הייתי ליד המרכז היהודי בזמן שהילדים יצאו מבית הספר.יותר מאבטחים ושומרים מילדים.וגם בית הספר מבוצר ממש.

boriska1

Well-known member
המשך

במוסקבה ובודפשט אתה יכול להסתובב עם צלב מהבוקר עד הלילה.כפי שציינתי בפוסט הקודם,במוסקבה נעשה גם ניסוי עם כיפה.בבודפשט אני מניח,שאתה יכול ללכת עם כיפה.במקרה הגרוע יגידו יהודי מסריח אבל לא ישר בפנים.ואם ישפילו אותך ויהיה שוטר בסביבה גם יעצרו את האיש.
לשמני.להיות תמהוני מותר לכולם,כל אחד מאיתנו תמהוני באופן אחר.בנתב"ג כשגרה,אין מחלקים דפי הסברה ,אלא בעת מבצעי צה"ל שיש הפנות המוניות של המוסלאמים ועוזריהם באירופה.רבנים שמבקשים לא ללכת עם כיפה? לי זכור רק מקרה אחד,הרב של מרסיי.והסובלנות שלך לאנטישמיות ,לפחות כפי שהיה יכול להתפרש מהפוסט שלך,מעוררת פליאה.
להערכתי,דווקא האנטישמיות הקלאסית באירופה,בירידה.רוב הכנסיות הפרוטסטנטיות אינן אנטישמיות.הכנסיה הקאטולית,לפני כ20 שנה ביטלה האשמת יהודים ברצח ישו,זה התחיל לחלחל ואני מניח שבעוד 100 שנה יחלחל לכולם.
המשך יבוא...

שמני1

New member
עדיין איני מבין מה ברצונך לומר

לא טענתי כלל וכלל שאתה תמהוני.
בביקורי האחרון בבודפשט, שוחחתי עם האשה שאיתי בעברית. שלשה הונגרים חלפו על פנינו ירקו לעברינו וצעקו Büdös Jzsidok. זה לא קשור כלל וכלל לעמדת הכנסיה אלא לשנאה התהומית של ההונגרי המצוי לכל מה שקשור ליהודים. האנטישמיות באירופה חושפת את פניה המכוערות בכל הזדמנות וכמובן בתקופות שזה 'תקין מבחינה פוליטית' להיות אנטי-ישראלי.
השנאה הצרובה בנפש האירופאי אינה תלויה כלל בעמדת הכנסיה (פרוטסטנטית או קתולית).
אני *ממש* לא אדיש לאנטישמיות, פשוט מתייחס אלה כמשהו נתון.

boriska1

Well-known member
לשמני

קראתי שוב את הפוסט שלך,לא טענת שאני תמהוני,טענת שאדם ההולך עם צלב ברחוב,הוא תמהוני.ואני אמרתי שזכותו של כל אחד להיות תמהוני.תבוא לכיכר ציון בירושלים ויש סיכוי טוב שתתקל באיזה אדם תמהוני הסוחב איתו צלב.
האנטישמיות האירופית "הקלאסית" בהחלט באה מהכנסיה,רצחנו להם את ישו.זה השורש.
זה שבחוב בבודפשט מישהו צעק לעברך בידוש ז"ידו זה נדיר ביותר. אי אפשר לשנות את העם ההונגרי,אבל הונגריה נלחמת באנטישמיות יותר מכל מדינת אירופה,אולי פרט לגרמניה.וזה המבחן.

למעלה