שתי שאלות..לחברים כאן..

אורניהו

New member
שתי שאלות..לחברים כאן..

מה זה הצמח..ושמו? גדל ליד מקור מים בצפיפות..האמנם איזה סוג של גומא?

נעמי11

New member
נראה לי

שזהו מין של חבושית (Cotoneaster). אם כך, אז זה לא ממשפחת האשחריים אלא ממשפחת הורדניים.

reuven4u

New member
כן,

שמעתי פעם שהוא ניקרא גומאת הפאפירוס או משהו כזה...

liti

New member
כן זה סוג של גומא

ואם יש לך ציפורים
(בעיקר ציפורי אהבה) תשים להם בכלוב והן יהיו מאושרים!

alon666

New member
גומא משובל

נכון זה גומא. נדמה לי שזה הגומא המשובל (לא בטוח שהמשובל, אבל בטוח גומא)

מוטי בר

New member
גומא תרבותי, תפוצה על ידי זרעים,צרה

כל כך גדולה איתם, אם יש מקומות לחים תמיד הם מזריעים את עצ מם בכל פינה וגם בין אריחי ריצוף. (והעקירה ממש לא קלה אם הם השתרשו היטב). למרות זאת,,,, צמח מקסים, מקובל מאוד אצל הפלוריסטים כענף ירוק מיוחד לשזירות אמנותיות,(בעיקר איקבאנה). ריבוי של הצמח מלבד הזרעים על ידי חלוקת הגוש. ולכל מי שלא ידע,,,, אם שמים את הענפים הפוך בתוך מים הם משתרשים. (לא, זו לא טעות, פשוט הפוך כי החלק המשתרש הוא השושנת עלים העליונה). כל שאר הגבעול פשוט עקר ומשמש כצינור הובלה בלבד. אם רוצים להשריש ישר יש לשים רק את השושנת עלים של הגבעול בתוך המים. הגומא השני המקובל בארץ הוא גומא הפפירוס הנפוץ מאוד בשמורות החולה ובהמון גינות נוי ומשמש בדיוק לאותן המטרות ומתרבה באותן הצורות כמעט. רגיש לקרה. הגומא השלישי והמסוכן ביותר לגינת הנוי הוא הוא גומא הפקעים,(סעידה), והוא בעל פקעות שורש וקנה שורש כמו שרכים, וכמעט אין שום דרך להיפטר ממנו אם פלש לגינתך על ידי שתילים נגועים ממשתלות או אדמת מילוי. ממנו יש להיזהר במיוחד. ישנם עוד הרבה זנים של גומא וזה ששאלת עליו הוא גומא משובל.

alon666

New member
אני הדברתי את הסעידה בהצלחה.../images/Emo24.gif

כל פעם שהופיע צמח (והיו לי המון) לקחתי מכחול, מספריים ותמיסת ראונד-אפ מרוכזת (לא מהולה בכלל). את העלים של הצמח גזרתי (השארתי 2 ס"מ מעל פני האדמה) ועל החתך מרחתי את חומר ההדברה המרוכז בעזרת מכחול. הם פשטו מתו, אחד אחרי השני.....ניצחתי!! חשוב לעשות זאת בימים חמים. אלון

למעלה