שתי שאלות לא קשורות

misterb

New member
שתי שאלות לא קשורות

1. איך מורידים את הג´יפה שמצטברת על המנופים ועל ההגה (בנקודות מגע עם הידיים), בלי להרטיב יותר מדי ובלי לשפשף יותר מדי, ובלי לפגוע בעור/פלסטיק. 2. יש לי בעיה בוולקן - המנעולים של הדלתות לפעמים נתקעים בחצי הדרך, ויוצא שהדלת לא ננעלת או לא נפתחת, אם משתמשים במפתח זה בסדר. בעיה מוכרת ? שימון יעזור ? הייתה לי בעיה דומה בפיז´ו 405, שימון לא כל כך עזר.

itzik93

New member
שתי תשובות קשורות ../images/Emo8.gif

1. בנוגע לגי´פה - להשתמש בחומרי ניקוי קלים ו/או מים פושרים עם מעט סבון. דוגמא לחומרי ניקוי קלים: תרסיס (´סנו קליר´) לניקוי חלונות או תרסיס לניקוי רב תכליתי (´פנטסטיק´) יעשו את העבודה היטב. לרסס, להמתין 30-60 שניות ולנגב. יש לחזור על הפעולה מספר פעמים עד להסרת השיכבה העבה של הליכלוך. אם אתה לא מעוניין להרטיב יותר מידי - רסס על המטלית עצמה ונגב. * בשום אופן לא להשתמש ב´סקוצ´ברייט´ או אמצעים שעלולים לשרוט את הפלסטיק/גימור. * לנגב בעזרת מטלית יבשה (בד/סמרטוט/וכו´) 2. האם הבעיה במנגנון עצמו או בצילינדר עצמו ? המפתח מסתובב כמו שצריך ימינה שמאלה ? איציק

misterb

New member
איציק...

1. תודה, ניסיתי פעם לנקות עם אג´קס חלונות, דרש שפשוף מסיבי ועדיין התוצאה הייתה לא מספקת, אני אנסה שוב עם סנו קליר. 2. אין בעיה עם המפתח, נראה שהבעיה היא במנוע או בצ´ופצ´יק, כאילו אין לו כוח להזיז אותו עד הסוף. ציירתי בכלליות איך נראה הצ´ופצ´יק בשני המצבים, הוא נע בתוך מעין שקע, אולי זה מקשה עליו ? נראה לי שהדרך הפשוטה ביותר לבדוק את זה, זה לפרק את הפלסטיק מהצ´ופצ´יק, ולראות אם הברזל לבד גם נתקע, אז הבעיה או במנוע או בציר/טלטל שהמנוע מסובב, לא?

גרמי

New member
יש לי אותה בעיה באחת הדלתות של

ה 309. אני לא מכיר בדיוק את המבנה של הצ´ופצ´יק ב ZX, אבל אני מניח שזה די דומה. הצ´ופצ´יק מפלסטיק יושב על הקצה של מוט מתכת דק. כשהוא נמצא במצב מורם, הבסיס של הפלסטיק גבוה יותר מדופן הפח של הדלת שנמצא מתחת לחיפוי הפלסטיק. אם מוט המתכת לא בדיוק ישרה, קורה שתחתית הפלסטיק נתפס בקצה הפח. אם תדחוף או תמשוך טיפה את הצ´ופצ´יק, תגלה שהוא יורד בקלות. זה מה שכנראה קורה כשאתה מכניס מפתח - פועל כוח על המוט שמרחיק אותו מהשפה של הפח. תוציא את חיפוי הפלסטיק. ב 309 מכניסים מברג בחריץ בין החיפוי לבד הדיפון ודוחפים כלפי מעלה. תראה באיזה צד הצ´ופצ´יק נתפס בפח, ותעקם טיפ-טיפה את מוט המתכת כדי להרחיק אותו מהפח. אם מבנה המערכת ב ZX דומה ל 309, זה צריך לפתור לך את הבעיה. בהצלחה.

itzik93

New member
ג´רמי-אצלך זה ממש דומה לפטנט שב 306

מה אני יגיד לך - פטנט מחורבן
רק לידיעה כללית - אף פעם לא מזיק לשמן את המערכת הזו...
איציק

itzik93

New member
ל- misterb

תעקוב אחר ההוראות שג´רמי נתן לך (שזה בעצם פחות או יותר מה שאתה כתבת כבר בעצמך). בנוגע לניקוי - תנסה לרכוש חומר מקציף. ל "פנטסטיק" קיימים 2 סוגים: 1. תרסיס "רגיל" (לא במיכל לחץ) כמו "סנו קליר" 2. תרסיס במיכל לחץ (הנקרא גם קצף ניקוי רב תכליתי) אני מאמין שהאפשרות השניה (למרות שזה לא הפיתרון הכי יבש) תעזור לך יותר - מניסיון, מדובר בחומר מצויין (מרססים, ממתינים עד שנעלם הקצף ומנגבים). איציק

למעלה