שתי שאלות כלליות

איליה.

New member
שתי שאלות כלליות

טוב, אז הגיע הזמן שגם אני אשאל משהו. השאלה הראשונה היא - האם מישהו מכיר סטטיסטיקה שאומרת לאיזה אחוז מהגולשים הישראליים מותקן פלאג-אין של פלאש? והשאלה השניה - מה זה Shockwave? האם זאת מלה נרדפת לפלאש או שיש איזשהו הבדל? תודה מראש

srulikp

New member
יש הבדל גדול

הסימן הכי ברור זה שאין את התפריט של זום אין... לך לאתר www.shockrave.com הפלאג אין הזה קצת יותר גדול אבל זה אשכרה שפת תכנות (התכנה ממש רצינית) זה לא חביב וקליל כמו פלאש תראה שם- יש ביליארד תלת מימדי!!

dor_ian

New member
שוקוויב נוצר ע"י דירקטור

אם תלת מימד אז גירסה 8.5 וזה אכן מורכב הרבה יותר מפלאש לא ברור מה יהיה העתיד שלה בכל-אופן תקופה ארוכה היתה תחרות צמודה עם ג´אווה (באינטרנט בלבד) אבל נראה לי שהג´אווה תשלוט לבסוף עם כלים מתקדמים לאינטרנט או ששוב מיקרוסופט תנצח עם ה דוט.נט החדש שלה שנוצר בברור כדי לדחוק את ג´אווה מהשוק אופס סטיתי מהנושא

איליה.

New member
תודה רבה על התשובות, ושאלת המשך

אם אני רוצה ללמוד אחד מהם בשביל עיצוב אתרים, איזה מהם כדאי לבחור - דירקטור או ג´אווה? או שבכלל לעיצוב אתרים כולם מיותרים ואפשר להסתפק בפלאש?

dor_ian

New member
תשובה

כל עוד בעיצוב אתרים עסקינן וזה מה שמעניין אותך אז אין טעם להתקרב לדירקטור או ג´אווה לדעת ,html ,ג´אווה-סקריפט ופלאש בהחלט יספיקו לך. שים לב שג´אווה וג´אווה סקריפט זה שני דברים שונים בתכלית! רק אם תרצה לפתח אינראקציה מתקדמת או משחקים לאינטרנט ובכלל, אז תחשוב לכוון של דירקטור או ג´אווה אבל קח בחשבון שרמת הידע הדרושה כאן היא גבוהה יותר.

למעלה