שתי שאלות יומולדת

tovim

New member
שתי שאלות יומולדת

בתי הגדולה בת שלוש בשבוע הבא וסיכמתי עם הגננת לגבי החגיגה בגן. מטעמי כשרות אסור לנו להביא עוגות שהוכנו בבית אלא קנויות בלבד עם הכשרים מתאימים וכו'. יש למישהי רעיון איך בכל זאת משדרגים עוגה קנויה בצורה כזו שגם אפשר יהיה לחתוך אותה אח"כ ? ולבעיה היותר מטרידה. משום מה הבת שלי מכריזה שהיא רוצה גם יומולדת בבית. למה משום מה? משום שהיא לא נכחה בשום יומולדת של מישהו אחר בגן שנערכה בבית ואין לי מושג מאיפה היא הביאה את זה. למה היא לא נכחה? כי אף אחד אחר לא עשה מסיבה בבית... עכשיו מה הבעיה? לא נעים להגיד אבל ממש אין לי כוח לענייני יומולדת בבית. אני בסוף חודש שמיני ולא רואה את עצמי מקפצת ומרקידה ומשעשעת חבורת ילדים בני שלוש וקצת. הפעלה מבחוץ כמו קוסם, ליצנית או משהו כדומה לא נראה לי שייך בכלל וגם לא להפיל את העניין על אבא... איך אני יוצאת מזה? אולי רעיונות למשהו בסדר גודל קטן שגם אני אוכל לעמוד בו? אולי להתעלם בכלל מהאמירה שלה ולקוות שהחגיגה בגן תספק אותה? ואגב, משהו שאני פתאום חושבת עליו, בתי היא ילדה שמאד משתתפת בגן בשירים ובריכוז וכו' אבל בכל המסיבות בהן נכחנו איתה היא סירבה סירוב מוחלט לשתף פעולה וישבה עלי במהלך כל המסיבה. את כל השירים והדקלומים היא ידעה בעל פה כבר שבוע לפני האירוע אבל לא פצתה פה באירוע עצמו. ואולי היא בכלל לא תשתף פעולה ביומולדת שהיא מבקשת בבית ואז מה הרווחנו? אשמח לכל דעה.

hani a

New member
את יכולה לחגוג בבית בצמצום...

אני התחלתי את פרויקט מסיבות ימי ההולדת לבנות,רק מגיל 4 וזה הזמן המתאים לדעתי כשהם יותר מבינים. את יכולה לחגוג לה את יום ההולדת באוירה סולידית,לא להזמין את כל הגן,אלא רק חברות טובות עם ילדים/חברות או חברים מהגן,ממש קרובים,את יודעת שאתם מפגישים בשעות אחה"צ/משפחה - אחינים או משהו כזה, וזהו לאפות עוגה ,להדליק נרות,לקנות כובעי יום הולדת,קצת פרסים וזיקוקי דינור, לא כ"כ בלגן כי זה לא הרבה אנשים וגם זול,להערכתי היא ממש תהנה. חני

אני ממש לא אוהבת את כפילות ימי

ההולדת, כי לדעתי זה גורם להפחתה ביחודיות של הארוע, ביחוד בגיל 3. יום הולדת צריך להיות אחד-יחיד-ומיוחד. לגבי עוגה, העוגות של מאפית אנג'ל מעולות ולא זקוקות לשידרוג, ביחוד החלביות, ויש להם הכשר מהדרין.

נעה גל

New member
או עוגות ריצ' שהן לא חלביות אבל

הטעם שלהם לא רע בכלל. לאחרונה התחלתי לראות גם עוגות של גדרון שנראות מאוד יפה (אין לי מושג איזה סוג של הכשר יש להן) והן חלביות. לגבי יום הולדת בבית - קודם כל, ממש לא מתאים לך? אפשר להגיד לה לא. היא תהיה מאוכזבת, אבל לפעמים אין ברירה. אצלנו אגב, חוגגים בגן וגם עורכים משהו קטן למשפחה הקרובה ואז לילדים יש הזדמנות לחגיגה עם בלונים וקישוטים ושירי יום הולדת וגם הרבה מתנות, ועדין זה לא כאב ראש גדול עבורנו מבחינת ארגונים והפעלות.

הבעיה עם הקנויות, זה שהן מלבניות..

אצלינו עוגות יומו-לדת באות אך רק בעיגול שלם (עניין של
)... ליום הולדת שנתיים של עידו היתה מוזמנת קטנטונת שבאה מבית דתי. מה שאני עשיתי: קניתי מוצרים כשרים (כאן בניכר זה סוג של מאמץ), קניתי תבנית עגולה דנדשה (לא היה להם), ושמתי פעמיי לביתם. בדרך הטבלתי את התבנית בנהר (בחיי), את הכל הכנתי ואפיתי בביתם. אבל אני לפעמים עושה מאמצים לא סבירים בשביל עניינים עקרוניים
יום הולדת כיף ויחסית ללא מאמץ זה בחוץ, קרוב לבית, עם חברים טובים. אולי איזה חפש את המטמון לפעוטות, בכל תחנה איזה כיף קטן אחר (פה ציורים על הפנים, שם איזה זלילה קטנה). אין ברדק אין טינופת ותמיד יש לילדים איפוא להוציא אנרגיות.

לאה_מ

New member
בתור מפיקת ימי הולדת של הילדים

אני יכולה לחשוב על כמה אפשרויות בשבילך: 1. להתארגן עם עוד ילד, ולהתחלק בעבודה עם ההורים שלו. 2. לארגן עזרה בהפעלה (אני תמיד מביאה לפחות אחד מהאחים שלי לעזור), ואז את יכולה לעשות חלק והאחרים יעשו חלקים אחרים. 3. לעשות את המסיבה מחוץ לבית - בפארק או אפילו בגינה הציבורית שליד הבית. זה מוציא את הבלגאן מרשימת הדאגות שלך (אבל צריך יותר מבוגרים אחראים, אם כי בגיל 3 ההורים נשארים עם הילדים עדיין, נכון?). 4. להסביר לבתך שקשה לך עכשיו לארגן משהו גדול, ולהציע לה לעשות מסיבה מצומצמת לכמות קטנה של חברים הכי טובים. ואז באמת לארגן איזו הפעלה קטנה (למשל, שעת סיפור שאת תעשי להם), כיבוד, וזה לא חייב להמשך שעתיים. ולהזמין רק 5 ילדים, או כמה שמתאים לך. 5. להסביר לה שהשנה קשה לך, אבל תעשו מסיבה למשפחה, ואז להזמין באמת רק את הסבים והדודים - גם במסיבה כזו יש אלמנטים של יום הולדת (עוגה, נרות, שירים, הרמה על כסא, זר, וכמובן - מתנות וברכות). אני חושבת שהבן הצעיר שלי, שיהיה בן 3 בעוד חודש, לא יעלה בדעתו לבקש מסיבה לילדים בבית אם אני לא אזום את זה.

tovim

New member
תודה על הרעיונות ושאלה...

הבלאגן פחות מלחיץ אותי כי הכל אפשר לסדר בסוף ועם המזג המתקרר שנוחת עלינו והחושך המוקדם לחגוג בחוץ הופך ללא רלוונטי. מסיבה למשפחה אצלנו זה אומר ארבעה סבים וסבתות (אם נניח שהסבתות רבא לא באות...) חמישה דודים מצד ימין על נשיהם וטפם וארבעה מצד שמאל, שוב, מצוידים בצאצאים. אני כבר לא בטוחה שלא יותר קל עם חמישה חברים מהגן... השאלה המטרידה אותי היא מה עושים עם חמישה חברים כאלה ואמותיהם? אני לא מהזן המזמר ומרקיד (או שאולי אני צריכה למצוא בתוכי כשרונות חדשים) ואין לי רעיונות. אם סיפור, על מה היית ממליצה? משהו בנוסף לסיפור?

לאה_מ

New member
שעת סיפור + פעילות נלווית

הצעות:
ספרי להם את "מעשה בחמישה בלונים" (אפשר לפוצץ בלונים בצבעים הרלוונטיים במקומות המתאימים, אם הם לא נבהלים מזה), אחר כך תני להם לקשט בלונים במדבקות, חלקי להם בלונים ותני להם לשחק בהם (לזרוק באוויר, לזרוק ולנסות לתפוס, להסתדר בקבוצות לפי הצבעים של הבלונים וכו').
ספרי להם את שמוליקיפוד ואחר כך תני להם להכין קיפודים (מבצק משחק או פלסטלינה, קיסמי עץ צבעוניים ועיניים).
ספרי להם את "הארנב ממושי" (אפשר בצורת הצגה עם בובות של החיות השונות בסיפור - זה ממש לא קשה. לנו היו את כל הבובות הרלוונטיות בבית), ואחר כך תכינו יחד כתרים עם אזניים של ארנב לכל ילד, אולי תמצאי בגן או אצל מישהו שאת מכירה כלוב עם ארנבונים שהילדים יכולים ללטף ולהאכיל. ממש לא קשה למצוא רעיון לפעילות לגיל הזה.

למעלה