שתי שאלות חובבניות

drykus

New member
שתי שאלות חובבניות

1. הוצאתי רשיון לפני לא מזמן ל125 סמ"ק אולם ברשיון שלי רשום שזה עד 50 סמ"ק, וזה לא הגיוני כי הרי החוק החדש קובע שהמינימום זה 125.. עכשיו בארץ אני מניח שזה סבבה, ושוטר שיתפוס אותי על 125 סמ"ק עם הרשיון יאשר, אבל מה בחו"ל? אוכל לנסוע על 125 סמ"ק? אני אמור לקבל רשיון חדש בקרוב עם התיקון? עליי לפנות למשרד הרישוי? 2. במידה ואקנה קטנוע 125 סמ"ק, האם הוא בנוי לנסיעות בין עירוניות? מה דעת החוק בעניין? שאלה זהה לגבי 50 סמ"ק. מה הן המהירויות המירביות לקטנועים משני הנפחים בממוצע? סלחו לי על הבורות והחובבנות, מודה מראש למשיבים.

עונה אך בהחלט לא מומחה

1-משרד הרישוי עוד לא עיקל את התהליך שהוא עשה לעצמו וגם בעלי רשיונות שחידשו את הרשיון שלהם רשום להם בסמ"ק. הרשיונות החדשים שיונפקו יהיו בכ"ס(כוח סוס) ולא סמ"ק. מה שיש לך זה עד 14.6 כ"ס. השוטרים לא יסתכלו על הסמ"ק יסתכלו על הכ"ס,לעת עתה הם יודעים שהדרגה הכי נמוכה היא 125 סמ"ק ולא50 סמ"ק לכן אין לך מה לדאוג-ויש עוד זיהוי לרשיון שזה אות באנגלית--A1 ועשו את הרשיונות האלה כדי שהרשיונות הישראלים יהיו תואמים את האיחוד האירופי! גם בחו"ל תוכל לנסוע על 125 סמ"ק. 2- 125 סמ"ק בחלט בנוי לנסיעות בין עירוניות אך עדיין זה 125 סמ"ק ולפעמיים דרך ארוכה מדי עלולה להיות מאוד מסוכנת לרוכב עצמו. 50 סמ"ק -אסור לך לעלות על כביש ראשי!

לויטה1

New member
תסתכל רגע ברשיון ה"בינלאומי" שלך ...

תהפוך את הרשיון ותראה שהרשיון הבינלאומי שלך איזה סמ"ק אלא רק קטגוריה, אני מניח שאצלך כתוב A. אגב, החוק החדש בישראל מבוסס על התקנות האירופאיות. אל דאגה.

למעלה