שתי שאלות ב - Borland C

sales3

New member
שתי שאלות ב - Borland C../images/Emo131.gif

1. איך כותבים בעברית בבורלנד סי ? 2. איך מציירים מרובע / איך נקראת הפונקציה שמדגימה ציור מרובע ב"עזרה" ?

darkstar

New member
מה זאת אומרת מרובע???

לצייר מרובע מקוים עם printf? בשביל זה תבנה שתי פרוצדורות אחת לקו העליון והתחתון והשניה לקו הימני והשמאלי

תשובות

1. אם אני זוכר טוב אז אתה צריך שני דברים: כרטיס מסך שתומך בתווים בעברית ותוכנה ל-DOS (אני מניח שאתה מדבר על גירסת בורלנד לדוס) שמאפשרת כתיבה בעברית, היתה אחת כזו מזמן שנקראה פשוט HEB.COM מריצים את התוכנה הזו לפני שמפעילים את הבורלנד ואז כשנכנסים לבורלנד ניתן לכתוב בעברית ע"י לחיצה על צירוף מסויים של מקשים - אם אני זוכר טוב זה היה CTRL עם מקש מינוס(-). אם אתה עובד תחת WINDOWS אז פותח חלון DOS, מריץ את התוכנה ואז את הבורלנד C 2. אם אתה רוצה לעשות ריבוע טקסטואלי (עשוי מתווים) אתה צריך למוצא את קודי ה-ASCII של התווים המתאימים (מתוך טבלת ASCII) וליצור פונקציה שמציירת ריבוע. אם אתה רוצה לצייר ריבוע גרפי, זה כבר עניין מסובך יותר ובשביל זה אתה צריך מספר פקודות. כדי ללמוד על כך חפש מידע על ספריית GRAPHIC.H של בורלנד C. אם אין לך שום מושג על מה דיברתי בסעיף 2 אז אין לך ברירה, תאלץ לשבת וללמוד את כל הנושאים בצורה מסודרת מהתחלה בעזרת ספר טוב וכו´. מקווה שעזרתי, גיליוטין

למעלה