שתי שאלות בססיות

שתי שאלות בססיות

אני יודע שיש את 5 חומשי תורה נביאים כתובים המשנה והגמרא ותורת הנסתר-הקבלה, אז מה זה בדיוק התורה שבכתב ומזה התורה שבעל פה? אני מניח שזה חלק ממה שהזכרתי אבל אם אפשר לכתוב מה זה כולל בדיוק? ועוד שאלה, שרבנים אומרים שצריך ללמוד תורה כל הזמן, למה הכוונה בדיוק? לגמרא? וגם יש "והגית בו יומם ולילה" במה בדיוק? תודה לעונים!

ultra ortodox

New member
תשובה

1. תורה שבכתב כוללת את חמשה חומשי תורה ואת הנביאים והכתובים כל היתר זה תורה שבע"פ. 2. והגית בו הולך בעיקרון על הכל אבל א"א ללמוד תורה שבכתב בלי תורה שבע"פ.

ומה זה כל הייתר?

יותר נכון מה זה בדיוק התורה שבעל פה? וכל הרבנים שמדברים על ללמוד תורה מתכוונים ללמוד חומש בעצם? (ספקן)

בסג

New member
../images/Emo26.gif

תורה שבכתב: תנ"ך תורה שבע"פ: הגרעין הקשה - משנה (ויתר המקורות התנאיים), גמרא (ויתר המקורות האמוראיים); אבל גם - וכל ההיסטוריה הלמדנית (הלכתית, ויש שיאמרו גם - הגותית) מאז מתן תורה ועד היום. תורה: במובן הצר יכולה להיות החמישה חומשים, במובן רחב יותר - תנ"ך, במובן הרחב עוד יותר - תורה שבכתב ותורה שבע"פ גם יחד. זה השימוש השכיח (למשל, כשמשתמשים בביטוי "תלמוד תורה", או "ללמוד תורה").

תודה! לגבי הגמרא כתורה שבעל פה

מתי היא נכתבה? ובעצם מה שאני מבין הגמרא היא חלק ממתן תורה בהר סיני רק שהיא נכתבה בשלב יותר מאוחר?

למעלה