שתי שאלות ביפנית

שתי שאלות ביפנית

1. היכן ההטעמה במילה אייקידו? 2. מה הפירוש המילולי של iai (איידו)? בתודה, לורנס

budoka

New member
לגבי הטעמות ביפנית

השפה היפנית בד"כ שומרת על מקצב אחיד שבו לכל הברה יש משקל שווה.

תודה לשניכם, אבל לא עניתם לי לגבי

ההטעמה במילה אייקידו - לא שאלתי לגבי ההטעמה במילה איאידו, רק לגבי הפירוש של איאי. בודוקא אני לא מבין את מה שאתה אומר, כי ניתן לאמר את המילה אייקידו בשלוש הטעמות שונות. לורנס

budoka

New member
הסבר נוסף

ביפנית, אין הטעמות מלעיל ומלרע וכד' על מלים, למעט אולי יוצאי דופן. מכאן, שעליך לאמר איי-קי-דו ("דו" ארוכה) במקצב סטקטו אחיד, ללא שינויים טונליים וללא הטעמות. למרות זאת, היפנים בד"כ יבינו אותך גם אם תטעים את אחת ההברות, מחמת סובלנותם המופלגת אל עיניך העגולות. תומר

אני תמיד חשבתי, שכיוון שמדובר

בשלוש מילים נפרדות, אין הטעמה קבועה. לשאול איפה ההטעמה באייקידו זה קצת כמו לשאול איפה ההטעמה ב"מה נשמע?". זה לגמרי לא נכון?

dswbg

New member
לא, לא

זה שם וככזה יש לו הגייה נכונה, גם אם הוא מורכב מכמה מילים, קצת כמו לשאול איפה ההטעמה ב"מיתר נדיר" (שאלה לגיטימית לא...?) וכמו מיתר נדיר (ולא כמו ב"טאי-צ'י" למשל) אכן אין הטעמה מיוחדת בבטוי

isaacl

New member
משום מה

נדמה לי שאתה טועה. לפחות משיחות עם יפנים שהיכרתי (לא רק על פי שיפוט אישי, אלא על פי טענותיהם). האמת היא שטענתך נראית מוקשה מאוד, פשוט מסיבות של פונטיקה שכל המין האנושי שותף להן. האם תוכל לפרט מה המקור לידיעותיך?

budoka

New member
הפונטיקה היפנית

היא אינה שונה מהפונטיקה של שפות בכללי. ההטעמה נעשית בקונטקסט של משפט, על-מנת להדגיש דבר זה או אחר, ולא כחלק מהגיה בסיסית של מילה. הידע שלי בא מלמידה של השפה ומ-"שעות אוויר" בשיחות עם יפנים.

dswbg

New member
הוא צודק, אבל בדוק בעצמך...

בודוקא צודק, בלי להכנס לשיחות עם ועל יפנים, פתח כל ספר לימוד יפנית בסיסי או שיחון, גם חיפוש זריז באינטרנט יעזור (נסה את האתר של LP) וכבר במבוא תווכח שאין ביפנית מלעיל ומלרע או הטעמות מיוחדות - הביטוי הוא "שטוח ואחיד", אין זה אומר כמובן שהיפני ישמע כמו רובוט מסרט מד"ב מוקדם - קיימות החלט הטעמות ו"עליות" ו"ירידות" במסגרת דיבורית - כמו שאתה אומר - "פשוט מסיבות של פונטיקה שכל המין האנושי שותף להן". בתוך המילה עצמה (או השם בבמקרה של אייקידו) ההטעמה האחידה בד"כ תשמר

מקור IAI

קצת באיחור, אבל ראיתי שלא ענו לך... המילה IAI היא חיבור של IRU עם AI. המילה IRU פירושה "להיות" או "הוויה" (being), ו-AI, כמו במשמעותה באייקידו, היא "הרמוניה". מסתדר?

אז זה כמו אייקידו בעצם?

"להיות בהרמוניה"? זאב אומר שאייאי זה "מוכנות". זו מוכנות שנוצרת כתוצאה מהוויה הרמונית?

טוף, לא ממש כמו...

אני לא מומחה אייקידו (וזה מוזר, כי אני מומחה כמעט בהכל
), אבל לדעתי ההבדל הוא בקיום ההברה/מילה "קי", שהיא כידוע המקבילה לצ'י הסיני, ופירושה המדויק מי ישורנו (ואל תתחילו. תמיד תפספסו). לעניין - לדעתי באייקידו הדגש הוא על ההרמוניה, או הזרימה, של האנרגיה שלנו, של התנועה. באיידו, הכוונה להרמוניה עם ההוויה, עם עצמך כישות, לא רק במובן התנועתי, אלא בכלל. זו עניות דעתי. איל. * אז אני אלרגי לקריפטונייט. ביג פאקינג דיל. רוצה מכות? *

גם באייקידו, מעבר להרמוניה שמודגשת

בתנועה - הכוונה היא גם במובן המטאפיסי, רוחני וכו'. תודה

יוסי ל

New member
מומלץ

שלום אם עוד לא קראתה ממליץ על ספר: IAI The Art of Drawing the Sword by Darrell Craig Beginner's mind: "In the beginner's mind there are many possibilities, but in the expert's there are few

למעלה