שתי שאלות בחשמל.

Br33z3R

New member
שתי שאלות בחשמל.

הפירוט נמצא בקובץ. תודה מראש, שבת שלום.

johngalt2

New member
תשובות

לגבי השאלה הראשונה, סעיף ה': שים לב שכאשר עושים חתך בטבעת, לא יכול לזרום בה זרם. אמנם יצטברו מטענים ליד החתך, אבל הם יהיו נייחים ולכן לא יגרמו לשדה מגנטי בכיוון ההפוך לכיוון שינוי השדה המגנטי המקורי. לכן השדה המגנטי לאחר החתך יהיה חזק יותר. מה שלא כ"כ ברור לי, זה כיצד זה אמור להשפיע על הכא"מ, כי במקרה הספציפי הזה השדה שהזרם יוצר הוא קבוע בזמן, ולכן לא משפיע בכלל על הכא"מ מסביב לטבעת. לגבי השאלה השנייה: הסיבה שכל המטען בורח לקליפה החיצונית היא שלפי חוק גאוס, השטף על מעטפת שנבחר בתוך המוליך החיצוני חייב להתאפס. מכאן שלא יכול להיות מטען בקליפה הפנימית, או בצד הפנימי של הקליפה החיצונית. מעבר לכך, שים לב שבדיוק מחוץ לכדור יש שדה של מטען נקודתי Q, מחוק גאוס, ולכן הפוטנציאל עליה הוא Q/r. עבור r<b הוא קבוע כמובן.

Br33z3R

New member
....

דבר ראשון תודה רבה. בקשר לשאלה השנייה: למה השדה בין הקליפה החיצונית לקליפה הפנימית צריך להתאפס? איזו מעטפת אתה בוחר? אם לא היינו יוצרים קצר בין הקליפות. השדה בין הקליפה הפנימית לקליפה החיצונית היה כמו השדה ע"י מטען נקודתי? כלומר, אני לא מבין מה בדיוק התהליך שגורם לזה?

johngalt2

New member
הוא לא צריך להתאפס

אין שום דרישה מיוחדת שהשדה בין הקליפות צריך לקיים. מה שכן חייב להתקיים תמיד במצב אלקטרוסטטי זה שהשדה *בתוך* הקליפה יתאפס. אני בחרתי את המעטפת הגאוסית בתוך הקליפה, ושם הוא נתן לי אפס. בעצם כשאני חושב על זה אני מבין למה לא הבנת את התשובה שלי - היא לא הייתה טובה. מה שגורם לכך שכל המטען יהיה על הקליפה החיצונית זה הצירוף של הדרישות הבאות: 1. הפוטנציאל על הקליפה החיצונית הוא v=Q/b (תמיד קורה, מחוק גאוס, גם אם הן מחוברות וגם אם לא). 2. הפרש הפוטנציאלים בין הקליפה החיצונית לפנימית הוא אפס. 3. שימור מטען. למה? כי כדי לשמור על שוויון פוטנציאלים, לא יכול להיות שיהיה מטען על הקליפה הפנימית. במשוואות זה אומר: q1/a = q2/b = Q/b Q = q1+q2 זה נותן q1 = 0. אגב, לגבי הסעיף השלישי - שים לב שעניתי ל- kryp על זה בדיוק שניים-שלושה שירשורים קודם.

למעלה