שתי שאלות ארוכות...

רעות1965

New member
שתי שאלות ארוכות...

שלום רב, בהודעה קודמת ציינתי כי משפחתי שוהה בחו"ל, בתחילת אוגוסט אנו אמורים לחזור לארץ, ואז נעשה את האיבחון לבני בן ה 8.5 . (בני לוקה בadhd) קראתי באתר של הקליניקה לפסיכולוגיה מתקדמת, ברחובות, את הדברים הבאים: "הבנה חדשה של פעילות המוח, איפשרה הבנה של הגורמים לת"ט, הבנה שהביאה לפיתוח שיטת איבחון "מעבדה" ביופיסיקלי מדוייק (bdtak קליניקה לפסיכולוגיה מתקדמת,רחובות) לא פולשני, מהיר ומהימן לאיבחון התסמונת". רציתי לשאול, האם באיבחון שנעשה במרכז שניידר (אצל פרופ' אלן אפטר) או ברמב"ם (אצל ד"ר אלי שחר)- נעשה שימוש אף בשיטה זו? ואם לא, מה מידת החשיבות של ביצוע האיבחון עליו מדובר, בנוסף לאיבחון ה"סטנדרטי" שנעשה בשניידר או ברמב"ם? כמו כן, רציתי לשאול אנחנו מתלבטים אם ליצור קשר עם מנהלת ביה"ס ולדווח לה על החשש ועל כך שיתבצע איבחון במהלך אוגוסט או לחכות לתוצאות של האבחון. מצד אחד, חשבנו לעדכן, משום שאז אפשר לבקש ממנה לתת דעתה שוב בעניין שיבוץ מחנכת הכיתה (כיתה ג'), שתהייה מחנכת איתנה שתוכל לעמוד כמה שרק ניתן בקשיים הצפויים. ואולי לחשוב על הזמנת הרצאה/פעילות (למורים ולתלמידים שיהיו בקשר עם בננו) בנושא התסמונת. (איננו יודעים כיצד מתבצע כל התהליך- כמה זמן מראש צריך להזמין פעילות שכזאת ובאיזה סכום כספי מדובר?). מצד שני, אולי צריך להמתין, לחכות לתשובות, לתת לבני להתחיל את שנת הלימודים (אולי כבר בליווי תרופות) ואז להזיז את הגלגלים בהתאם. אני יודעת ששתי השאלות כבדות מישקל, אך חשוב לי מאד לשמוע וללמוד מהנסיון של האנשים הטובים שמשתתפים בפורם זה. תודה ! רעות1965

הלנה

New member
רעות שלום - אני אנסה לענות

1. אני מניחה שהקליניקה שאת מדברת עליה היא זאת של ד"ר קסלר. השיטות שלו שנויות במחלוקת ודיברנו על זה בעבר. יש אמא אחת שמאד שיבחנה אותו ויש כאלה שחושבים אחרת. אני אישית לא מכירה. האבחון המקיף בשניידר הוא אבחון שמתבצע על ידי שיחה ומילוי שאלון, ללא בדיקות פיסיולוגית ולדעתי הוא אבחון מאד מעמיק (שם הבן שלי עבר את האבחון, אחרי שפסיכולוג אמר לנו שיש חשד לתסמונת טוראט). 2. אולי כדאי לחכות, כי אם הילד ADHD אז הצוות החינוכי בודאי מודע לקשיים וליחס המיוחד שהוא זקוק לו.. אם תהיה בנוסף אבחנה של טוראט תוכלי לעדכן אחרכך. לעומת זאת אם את חושבת על פי הכרותך את המערכת ש"שם" נוסף יעזור לכך שישאירו לו את המחנכת שאת רוצה אולי כן כדאי לדבר עם המנהלת...שום רע לא יקרה לדעתי. לגבי הרצאות זה מאד אינדיבידואלי וזה כמובן רק אחרי שתקבלי אבחון. בת שבע גרניט נותנת הרצאות לבתי ספר בתשלום. אני ידעתי את המנהלת לפני שבני התחיל את החטיבה וביקשתי מראש מורה יותר טובה ומבינה והוא אכן קיבל את המחנכת הכי טובה במחזור.... בהצלחה.

רעות1965

New member
תודה

הלנה, ממש תודה על ההתייחסות המהירה, אני חושבת שבשלב זה היחידה שאיתה אדבר תהייה המנהלת, ולו בגלל החשיבות בשיבוץ מורה מתאימה. הפרעות הקשב והריכוז היו פחות בעיתיות (בבי"ס) מבחינת ההתנהגות, בגלל שהוא לקח ריטלין. החשש שלי יותר בגלל הפרעות הקשב והריכוז (בלי ריטלין), ופחות בגלל הטיקים.ימים יגידו... להתראות, רעות1965

השגיא

New member
רעות שלום

ראשית אני מצטרפת ומסכימה לדברים של הלנה. רוצה להוסיף מספר דברים. בתחילת דרכינו עם הטוראט, חיפשנו גם אנחנו , משהו, כל דבר שיעזור, שיפתור את הבעיה. היתה לי תחושה שאהפוך את השמים בכדי למצוא מזור לבני. עם הזמן, וההכרות עם אנשים רבים שלוקים בטוראט, הבנתי שגם אם אהפוך את השמים, כנראה לא אמצא פתרון חד משמעי. זה לא שאין מה לעשות. יש הרבה. אבל במונח "אהפוך את השמים", אני מתיחסת בין השאר למחשבה שהיתה לי לנסוע פעם/פעמיים בשבוע מהגליל לרחובות לד"ר קסלר. להוציא הון תועפות על הטיפול שלו, (ואוכל לתת לך קצת יותר פרטים על הטיפול שלו במסר), ובכך להקל על בני. האמת היא שלא צריך לנסוע לרחובות, ויש כאן בגליל אנשים שמכירים טוראט ויוכלו אולי לעזור. מעבר לכך ישנם כאלו שהטיפול התרופתי עוזר להם, וגם כאן, יש תרופות שעוזרות לתקופה מסוימת, ולאחר מכן צריך להחליף תרופה. אסור לשכוח שהטוראט מטיבעו מתעתע. הטיקים מתחלפים, משתנים בעוצמתם. יש תקופות טובות וטובות פחות, וזה כך גם כשמטופלים. לכן לא תמיד ידוע אם הטיפול עזר או שהדברים השתנו בגלל הטוראט. (אנחנו משתמשים באומגה 3 ולמרות שעל פי תחושתי אין להשוות את מצבו כיום למה שהיה קודם, עדיין יש תקופות טובות ופחות טובות.) לגבי ביה"ס- אני מתחילה כל שנת לימודים, כמה ימים קודם בשיחה אישית עם המורה. אני מסבירה על ת"ט, מסבירה מה יש לבן שלי ומנחה את המורה להיות איתי בקשר קרוב ורצוף ושנעבוד בשיתוף פעולה הדוק. אגב כשגילינו, דבר ראשון סיפרתי למנהלת. לגבי לספר בביה"ס כדאי אולי לחכות טיפה ולראות אם זה נדרש ובאיזה אופן. אנחנו סיפרנו לילדי הכיתה. שאר ילדי ביה"ס לא יודעים וגם לא כל צוות המורים יודע. השיקול צריך להיות בהתאם למה שמתבקש, ובהתאם לאינטרקציה של הילד עם הסביבה. אותי בת שבע הנחתה בהתחלה לא לקבל החלטות מראש, אלא לזרום עם הדברים בהתאם למה שמתפתח. אם זה ידרש בהחלט כפי שהלנה ציינה אפשר להזמין את בת שבע להרצאה בביה"ס. זה בתשלום ושמעתי שזו הרצאה מאלפת! מקוה שעזרתי גלית

רעות1965

New member
תודה גלית

גלית, הרבה תודה על התגובה המהירה. הדברים שאת כותבת לי מזכירים לי כל פעם מחדש, משהו שטיפוס כמוני צריך להגיד לעצמו השכם והערב- לא לבזבז אנרגיות (מהלכים, מחשבות, דאגות וכו')בדברים שממילא אין לי שליטה עליהם- אני חושבת שבשלב זה הקשר היחידי עם מערכת החינוך יהייה עם המנהלת. תודה ונשתמע, רעות1965

שביק

New member
לרעות השלום והברכה. לגבי הקליניקה

ברחובות, אוכל לתת יותר פרטים במסר או בשיחה טלפונית. את האיבחונים והטיפולים כדאי לעשות במרפאות המוכרות והרב תחומיות, כגון ברמב"ם או בשניידר. לגבי ביה"ס, גם לדעתי, לא להיות נמהרים. לחכות לאיבחון, לראות בתחילת השנה כיצד הדברים מסתדרים או לא. כמובן שישנה אפשרות להזמין הרצאה כבר בתחילת השנה לכל הצוות. הסיבה לכך נובעת, שאם אחד המורים אינו יודע במה דברים אמורים, עלול להיווצר מצב לא נעים ולא רצוי, אותו ניתן למנוע. אם תירצי פרטים נוספים ומפורטים, את כמובן מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני. 09-7408478. בברכה ובהצלחה שביק

רעות1965

New member
תודה

בת שבע תודה על התגובה המהירה! מעניין אותי לדעת אם גם הרצאה/פעילות בנושא, כשקהל היעד הוא תלמידים. אצור איתך קשר טלפוני- להתראות, רעות1965

שביק

New member
ההרצאות מתואמות לפי קהל היעד

תלמידים, מורים/ות, סטודנטים, וכו'. אשמח לעזור.

למעלה