שתי שאלות אוכל

shiron number 1

New member
שתי שאלות אוכל

שתיהן מה עושים עם... 1. קלמנטינות שמתחילות לאבד את זה. יש איזה עוגה עם מיץ קלמנטינות או תבשיל מעניין? 2. הרים של תפוחי אדמה. מגיע עם הארגז האורגני ולא אוכלים אצלנו כל כך. לא אוהבים פירה וצ'יפס אני מכינה רק לעיתים רחוקות. רעיונות? תודה.

מנסה

עם קלמנטינות אפשר פשוט לעשות מיץ. לגבי עוגה- כל עוגה שיש בה מיץ תפוזים אפשר להמיר. תפו"א- מרק, ניוקי, פשטידה, רביולי, סתם בתנור, בתנור עם נייר כסף. יש אינסוף אפשרויות לתפוחי אדמה, תנסי לדמיין מה מתחשק לך (מודה שאצלי לרוב זה יהיה צ'יפס).

shiron number 1

New member
מעולה את! למי יש מתכון לניוקי?

אני יודעת, אני לא אמורה לשאול שאלה כזאת אבל זה שיודע נמצא באיטליה לשבוע, אולי אני אפתיע אותו ביום שהוא חוזר.

rnavina

New member
פאי רועים?

לדעתי אפשר להמיר כל עוגת מיץ תפוזים במיץ קלמנטינות. יש את עוגת המיץ המפורסמת של יעל מוינה, שהיתה המנהלת של פורום אוכל כשר. לחפש לך? נזכרתי שיש לי מרק תפוחי אדמה וכרישה. טעים מאד. את חייבת להכינו. זה אפילו יותר מתאים מפאי הרועים. לא?

shiron number 1

New member
מרק תפו"א וכרישה אנחנו באמת עושים.

הילדים לא אוכלים אבל אנחנו כן. מה זה פאי רועים? אני אבדוק את עוגת התפוזים של יעל מוינה. תודה.

shiron number 1

New member
מעולה!

עכשיו אני מתלבטת במה להפתיע אותו פאי רועים או ניוקי. לא פלא שאני לא מכירה כי המתכון הוא אנגלי. אני, כמו ג'וספן, מנהלת משק בית ישראלי-איטלקי. מיד פותחת את המייל.

פרמלה

New member
קחי שני תפוחי אדמה מההר

ותכיני איתם את נזיד העדשים המשובח שהצעת בפורום בשבוע שעבר
שלחתי אתמול מנה לצהריים לכל אחת מהבנות והן ליקקו את התרמוס. קלמנטינות - מה בדבר מיץ טרי לשתייה מיידית?

shiron number 1

New member
איזה יופי! אני אגיד לאמא שלי

מתכון שלה. לא בטוחה שהקלימנטינות מספיק טובות למיץ. אני אנסה את עוגת התפוזים עם קלמנטינות.

shiron number 1

New member
בבקשה

חצי חבילה עדשים חומות (או ירוקות). שני גזרים חתוכים לקוביות שני גבעולי סלרי חתוכים לקוביות שני תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בצל גדול קצוץ שני שיני שום כף רסק עגבניות מלח, פלפל מטגנים בצל בשמן (וקצת מלח) עד שקיפות. מוסיפים גזר, תפו"א וסלרי ומטגנים עוד עם קצת מלח. מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן עוד קצת. מוסיפים עדשים ומים עד כפול (או קצת פחות מכפול) מגובה העדשים והירקות. מביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה/בינונית עוד כשעה. לקראת הסוף שוברים את שיני השום ומוסיפים. מתקנים תיבול.

למעלה