שתי סרטונים מעניינים

asp123

New member
בסדר אבל שכחת שיש את החלק המנטאלי..

גם הוא משפיע, אני יודע שבשביל אובדן דם רב צריך חתך ממש ממש עמוק, או פשוט שהחתך פתוח המון זמן. תשמע אני לא מבין מבחינה רפואית בעניין אבל אני מאמין שיש גם השפעה מנטאלית שקשורה לשוק.

ננדין

New member
לא שכחתי, הוא פשוט לא רלוונטי...

בכל סיטואציה של תקיפה יש את האלמנט המנטלי... אגב, אותו אלמנט מנטלי שיגרום לך ללחץ כזה גדול בשעת הקרב הוא זה שיעלה לך אתת הדופק ויגרום אף לאיבוד דם מהיר יותר... ממה שאני יודע, לא צריך הרבה כוח על מנת ליצור חתך שיגרום לאיבוד דם מסיבי שיכניס את הגוף להלם, תראה מה הוא עושה בסרטון לגוש הבשר... אני גם מאמין שבלהט הקרב אתה לא ממש תשים לב לחתך (אלה אם כן הוא ניטרל לך מערכת מכנית כלשהו כמו גידי כף היד...) בגלל האנדרנלין עד שתתמוטט בגלל איבוד הדם או בגלל פגיעה במערכת חיונית כזאת או אחרת... אבל מה אני מבין...

Boogieman

New member
עומק החתך פחות חשוב מהמיקום.

להכנס להלם מאובדן דם תוך כמה שניות אפשר רק, אם אני לא טועה, מחתך בעורק הצוואר, הירך או הכתף. אלה המקומות שמשפריצים דם. חתך בפנים האמה או דימום בחלל הבטן יביאו לאותה תוצאה אבל תוך משהו כמו רבע שעה. חיתוך בצד החיצוני של האמה כמו שרואים בסרטון, לא יביא לדימום מהיר מספיק כדי להכנס לשוק, בטח שלא תוך כמה שניות. אם מישהו יודע יותר ממני, נא לתקן.

ננדין

New member
אני מכיר משהו שונה

אני מכיר שגם חתך טוב בפנים האמה יביא לאובדן דם מסיבי ומהיר (כן, גם להשפרצה...) אבל שוב, לא אני ולא אתה מומחים לנושא (כדברייך) ככה שאשמח להעביר את השאלה לגורמים יותר מקצועיים בתחום הרפואה ולחזור אלייך...

asp123

New member
סליחה אם הבאתי את הרושם של

"אתה לא מבין" לא התכוונתי לכך
.

Boogieman

New member
אני באמת לא מבין.

לכן, אם מישהו כן מבין על מה מדובר, או יודע יותר טוב (יש כאלה, באמת) מוזמן לכתוב.

ננדין

New member
לא רמזתי שאמרתה משהו כזה...

אני באמת לא מבין גדול, בסה"כ התנדבתי במד"א 3... זה אומר שיש לי קצת ניסיון אבל זה עדיין לא הופך אותי למבין גדול בתחום...

oxide

New member
אני לא חושב שהוא התכוון למונח

הרפואי של "שוק" או "הלם" המדבר על איבוד נפח דם מאסיבי/זיהום מאסיבי/השתוללות עצבית מאסיבית (אפילפסיה) וכדומה. אני חושב שהוא פשוט מדבר על ניטרול יכולתו של האדם להילחם בחזרה, בגלל הטראומה של פציעת דקירה. אדם שנדקר לרוב הופך ל'משותק' או נכנס ל'שוק' בגלל עצם העובדה שהוא נדקר, חוויה מפחידה שלרבים קשה להתמודד איתה. בדומה לאדם ששוברים לו את האף, או את הזרוע, או את הלסת, או שהוא מקבל מכה חזקה למפשעה או לגרון. הוא נכנס ל"שוק" מהבחינה שכעת הוא לא יכול/מאוד קשה לו להשיב מלחמה, בגלל הטראומה של הפגיעה (הן מבחינת כאב פיזי והן מבחינת לחץ מנטלי של להיות מותקף בעוצמה ע"י אדם אחר). למרות שבפציעות סכין, בהחלט קיים הסיכוי להיכנס להלם תת נפחי (או "שוק", אם מדברים על המשמעות הרפואית של המילה) אם הפציעה פוגעת באיבר כגון התחול או הכבד, או פוגעת בעורק/וריד מרכזי. קיים גם הסיכוי להיכנס להלם ספטי (זיהומי) אם הפציעה היא לבטן, או שלהב הסכין עצמו מזוהם מספיק.

Boogieman

New member
נראה לי שאתה צודק.

למרות שכמו שננדין כתב, הקטע הזה די אינדיבידואלי. אני זוכר סיפור על שוטר שנדקר בגב במגרש כדורגל, בקושי שם לב (אח"כ אמר שהרגיש מכה בגב) והמשיך לתפקד די הרבה זמן עד שהתמוטט. יכול להיות שבבלגאן של הקרב בכלל לא יכנס לך לראש שנחתכת עד שזה יגמר. אני גם נוטה לקבל את התיקון של ננדין, חתך בפנים האמה אכן יכול להביא לדימום מהיר, אבל אני עדיין לא חושב שזה יביא לכניסה להלם תוך 3 שניות כמו שנאמר בסרט. יכול להיות שהוא מתכוון לשילוב בין אבדן דם, בוסט של אדרנלין ותגובה פסיכולוגית לפציעה, ביחד זה יכול לגרום לאדם להפסיק לתפקד די מהר לדעתי.

ננדין

New member
עוד לא פסלתי את הרעיון של הלם מנטלי

למרות שאני מאמין שזה לא ממש מה שפול וונאק התכוון ואף יש לי גיבוי מאחד (מתוך שתיים) מומחי הסכין הגדולים בישראל... לגבי הלם ספטי (septic shock) אני די בספק...כמות הזיהום שצריכה להיכנס לגוף האדם בשביל לגרום לו להתמוטט ככה במהירות היא כל כך ענקית ששום סכין (לא משנה כמה היא מזוהמת...) לדעתי אינה יכולה לגרום לכזה דבר בזמן הנתון... במידה והיה מדובר בהלם אנפילקטי יש עוד איזהו סיכון קטן ומאוד מאוד קלוש שבמידה והסכין מזוהמת בחומר רעיל (או כזה שהנדקר אלרגי אליו) הנדקר יכנס להלם אנפילקטי (אבל שוב מדובר על חומרים ברמת חל"כ...) שוב, אני עדיין מאמין שמדובר בהלם תת נפחי/דימומי ואני אעביר את השאלה לאנשים שמבינים קצת יותר ממני ברפואה...

oxide

New member
בהלם ספטי התכוונתי לטווח הארוך יותר

ולא לתגובה מיידית לדקירה.

ננדין

New member
אבל הסרטון מדבר על ההלם המיידי...

ועל הזה חוסר ההסכמה ביני לבין BOOGIEMAN ככה שכל התייחסות להלם ספטי או אנפילקטי הוא לא רלוונטי לדיון...

Sensei

New member
Reaction to clips

I enjoyed both clips.The first clip I hope will put the practitioner into a frame of mind that -Fights should be avoided at all costs since all fights in the street could lead to or start with the use of weapons such as knives or firearms..So all fights are and should be treated as life /death experiances. The second clip points to the importance of Randori and kumite type of exercises.However it does not negate the importance of kata and waza techniques.It only emphasises the importance of ALSO having randori and kumite as an essential part of the training. Funakoshi in his book writes that KUMITE is important however it does not allow for the true learning of techniques.Techniques can only be learned through constant kata and waza practice.However he mentions that the practitioner should try to apply his techniques in Kumite like training.Kumite he says is too stressful and the FIGHT limits a persons capability to learn techniques it is only a good tool for trying to apply the techniques.I tend to agree with him.On the other hand I have known of martial arts practitioners who looked for fights in the streets in order to test out their capabilities.They either won their fights and felt a false sense of security or were defeated and many a time badly hurt.Others were thrown into JAIL.​

אחד מהחידושים של ג'יגורו קאנו

(מייסד הג'ודו) היה לשים דגש על רנדורי. זה לא בא להחליף את התירגול הטכני של תרגילים בזוגות, אלא כפי שכתבת לתמוך בהם, ולתת למתאמן אפשרות לתרגל את הטכניקות תחת התנגדות של היריב.

למעלה