שתי נושאים:

mysterious V

New member
שתי נושאים:

1. דת ומדינה: בגלל שאין הפרדה בין דת ומדינה, אז המדינה צריכה להרשות כל מיני דברים של היהדות כדי להשאיר את המדינה עם צביון יהודי, אחרת לא תהיה ליהודים זכות לומר "זו המדינה שלנו, ליהודים", בגלל שאז אין שום הצדקה לזה. אז לא נוכל לומר "מדינת היהודים", כי שום דבר לא עושה אותנו יהודים. ובגלל זה אין ברירה, אם הוחלט שלא תהיה הפרדה בין דת למדינה, אז צריך לתת כסף לישיבות, בגלל שצריך להגיש צביון יהודי. ואי אפשר לאפשר חתונה אזרחית, אלא רק לפי ההלכה, כי, שוב, צריך להגיש את הצביון היהודי. אם לא יהיה צביון יהודי, אז אין לנו זכות מיוחדת יותר מלאחרים להיות פה. הרי הקימו מדינה בגלל שסבלנו כיהודים. אני טועה פה במשהו? אני מפספס פה משהו? לא מבין? כי השאר אומרים "אין לי בעיה שיעשו דברים, אבל לא על חשבוני. אני לא רוצה לשלם כסף על ישיבות, ורוצה שתהיה תחבורה בשבת". ואני מסביר להם נכון, במקרה אחר הייתם צודקים, אבל בגלל שהחליטו על אי הפרדה בין דת למדינה, אז צריך להתכופף בפני החוקים האלה. יש פה משהו שאני מפספס? 2. מה לעזאזל הקטע הזה של "דמוקרטיה זה טוב, אבל זה הכי פחות גרוע שיש". אני לא מבין מה רע כ"כ בחופשיות המירבית שיכולה להיות לאדם, אך עדיין שישמרו על זכויותיו ושהוא יהיה בטוח. זו פשוט נשמעת כמו כפיתו טובה. אם משהו הוא הכי פחות גרוע, אז זה בעצם אומר שהוא הכי טוב.

Vrock

New member
הגבה

נתחיל מהסוף? 2. לדמוקרטיה יש הרבה מאוד צורות. יכולה להתקיים דמוקרטיה גם עם צביון לאומי-דתי וגם בכל מיני נוסחים של יותר או פחות מחוייבויות לעם וביטויים שונים של הבחירה. לדמוקרטיה יש את הפוטנציאל להיות צורת שלטון די טובה. (הכי טובה היא שליט יחיד שהוא גם צודק תמיד והוא גם בן-אדם נחמד מאוד) אבל בשביל שדמוקרטיה תהיה באמת טובה, צריך שיהיה לציבור אכפת. ולציבור כרגע לא אכפת. לכן דמוקרטיה זה ככה-אי ולא באמת טוב כמו שזה יכול להיות. כלומר, מצד אחד ליברליות רקובה במקומות מסוכנים לשלמות המדינה, מצד שני כפייה במקומות בהם לציבור אמורה להיות זכות להחליט. בשביל שדמוקרטיה תתקיים צריךי ותר נאמנות למדינה מאשר בשביל שדיקטטורה תתקיים, ואם אין לנו אותה אז המדינה סובלת. היא לא הכי טוב, היא רק הכי טוב שפיתחנו. 1. מדינה יהודית היא מדינה שמצד אחד נותנת חופש לאזרחים שלה מבחינה דתית, ומצד שני שומרת את חוקי הדת במוסדותיה ותומכת בצביון הדתי. אני חושב שישראל עושה את זה לא רע.

למעלה