שתי כתבות מ"הארץ" היום, שיכולות ...

שתי כתבות מ"הארץ" היום, שיכולות ...

לעניין את באי הפורום. האחת - על ניסוי בחינוך נפרד ברוסיה. השניה - המעניינת יותר (והחשובה יותר) לדעתי, היא על ארגון "אחותי". אני מקווה שהקישורים ייצאו בסדר (אני לא רגיל לקשר ל"הארץ").

"אחותי" - מעולה

השאלה היא: בית הלחמי היא דיירקטורית או פועלת נקיון? אני חושב שהיא עונה על ההגדרה הראשונה. מעניין, בארה"ב יש הרבה מאוד נהגות משאית, נהגות אוטובוס (שסוחבות בעצמן את כל המזוודות של התיירים אל בטן האוטובוס) ועובדות מוסך מגורז´ות. בישראל - בקושי יש. מדוע?

מדינת ישראל יונקת את תחושת הקיום

שלה מתכנים ונוהגים "גבריים" מצ´ואיסטיים. במדינה כזו, החיה על חרבה מאז הקמתה, אי אפשר שלא ליצור הפרדה ברורה ומגדירה היטב, בין גברים לנשים. הגברים, הם הגיבורים, המיועדים מאז לידתם, להיות בשר תותחים. הם יצ´ופרו בכל צעד של חייהם, ויווכחו שכדאי מאד להיות גבר-גיבור. כך מקבלת המדינה, דורות על דורות של גברים, מתוכנתים היטב לחיים של גיבורי קרב. בין שאר הצ´ופרים שהם מקבלים, נמצאות הנשים, המהוות מצע מקבל, קולט, תומך ומעודד לגבר הגיבור. לא ייתכן מצב בו גברים ונשים יהיו בצד אחד של המתרס, כי אז, מי יטפל בדור הבא של הגברים-גיבורים ושל הנשים-האמהות/קדושות/זונות?.

augustus

New member
פששששש כל הכבוד

עשייה שהיא הן פמיניסטית והן חברתית

רות.מ

New member
ארגון אחותי

קראתי את כתבת הקישור,נהדר, בהצלחה, בראוו, הידד לארגון הזה, ובקשר לארגון שהנשים האלה מקימות. נהדר, זה באמת הפתרון לחברות כוח האדם שהשתלטו על שוק העבודה, ומכתיבים לעובדים החלשים דווקא תנאי עבודה מחפירים תנאי עבודה הגובלים ב" עבודה בהתנדבות" במקרה הטוב או ב"עבדות" במקרה הגרוע יותר. אכן ארגוני עובדים בתחומים שונים(וכשיש ארגון יש אפשרות להעביר הכשרה ספציפית בתחום העיסוק) וכאשר המעסיקים הפוטנציונליים ידעו שאפשר לפנות ישירות לארגון (דבר שיחסוך מהם את פער התיווך ובכל זאת לא יהפוך את העובדים לעובדי העסק) יעדיפו בהחלט את עובדי הארגון על פני עובדי קבלן או עובדי חברות כוח אדם. אז מכל הלב עלו והצליחו ותבורכו ב ג ד ו ל.

אפרת_ח

New member
חבל שהמדינה לא מגינה על העובדים

בית דין לעבודה עולה הרבה כסף, ולוקח לפחות שנתיים... אילו היה "מסלול מהיר" נגד ההפרות הבוטות של החוק, הרבה יותר עובדים היו משתמשים בו והמעבידים לא היו מעיזים להתנהג כמו שהם מתנהגים. עד אז, טוב שיש ארגונים כמו "אחותי".

אפרת - למה את מתכוונת ...

הגשת תביעה בבית דין לעבודה לא עולה הרבה כסף. ברוב המקרים היא לא עולה כלום. לסוגים הבסיסיים של התביעות יש גם טפסים פשוטים ונגישים שאפשר למלא אותם. בבית דין לעבודה יש מסלול מהיר, יש מסלול של "דיון מהיר", לתביעות בסכומים לא גדולים. רוב התביעות בבית הדין לעבודה מתבררות תוך מספר חודשים לא רב.

טל קר

New member
חן חן על הכתבות המענינות.

הכתבה על החינוך הנפרד ברוסיה מוכיחה שיתרון או חסרון של חינוך נפרד טמון לא בהפרדה עצמה אלא במטרותיה. לכן אין מה להתגאות על עצם חינוך נפרד לכשעצמו או על עצם חינוך משותף לכשעצמו. השני - על ארגון אחותי - ממש כל הכבוד להן, אני מקווה שמי שצריכה לדעת עליהן יודעת, כי אני קוראת מעריב-ידיעות-הארץ-עיתון שדולת הנשים-מגזין נגה , ולא שמעתי עליהן קודם בחיים. צריך באמת לשים לב שהפמיניזם לא יאבד בטעות ולא יוציא בכוונה אף שכבה בחברה. עם זאת אני לא מסכימה עם טענות נגד נשים יותר מבוססות על כך שנשים במעמד נמוך סובלות יותר מאפליה, אז שיהיו בשקט. כ-ו-ל-נ-ו סובלות מאפליה, ולאף אחת מאיתנו זה לא מגיע, ולכולנו, גם אם שפר עלינו מזלנו יחסית וגם אם לא, יש זכות לעמוד על שלנו ולדרוש שוויון זכויות. (אגב הסטטיסטיקות מראות שככל שהמעמד יותר גבוה, הפער בשכר בין גברים ונשים גדל, לא קטן)

יוסאריאן, תודה.

לא ידעתי על קיום ארגון "אחותי" קודם לכתבה - פעילות מופלאה בעיני ושנוגעת לדרך היחידה שאני מוצאת לשינוי מצבי האי-שוויון - העצמת נשים.

למעלה