שתי חרבות

kikona126

New member
שתי חרבות

יצא לי לאחרונה להרהר על הפירוש של הקלף הזה. כשלמדתי על הקלף קיבלתי את הפירוש של 2 דרכים (היו עוד פירושים אבל זה הפירוש שהתאים לי יותר ושהשתמשתי בו יותר) אבל אתמול בערב התבוננתי בתמונה של האישה בקלף (בריידר) וזה ניראה כאילו והיא במצב התגוננות, שמירה על עצמה. איך אתם מפרשים את הקלף הזה? חיפשתי שרשור בנושא על גבי הפורום ולא מצאתי, הגעתי להרבה פריסות אבל לא שרשור שמדבר על 2 חרבות.

רשף כשף

New member
לא יודעת מי לימד אותך ../images/Emo6.gif

אבל אני לא מבינה למה את מתכוונת כשאת אומרת 2 דרכים??? הפירוש שלי לקלף כאשר הוא מגיע ללא קלפים אחרים וללא שאלה (שני נתונים שכמובן יכולים לשנות את המשמעות שלו) הוא- פחדדדדד פחד להחליט בין 2 אפשרויות ואיתו המלצה להחליט שלא להחליט בשלב זה

kikona126

New member
מי שלימדה אותי אמרה...

2 חרבות - פחד - השואל מפחד לבחור בין 2 דרכים... והיתה לי מורה טובה

kikona126

New member
טוב נו...

זה שיש לי מורה קפדנית לא אומר שאני גם קפדנית...
אז שכחתי מילה... מה קרה? היום מותר לי!

רשף כשף

New member
זה כמו שתוציאי את הבעסה מ 3 חרבות ../images/Emo13.gif

לא עניין של הקפדה אלא שינוי מוחלט של המשמעות אה
ומזל טוב
ליום הולדתך

kikona126

New member
טוב... נו... צודקת...

איך אני שונאת להגיד לך צודקת!
מה אה?
? כבר אמרת לי מספר פעמים היום... וגם שלחת מתנה מדהימה!

קצת על שתי חרבות

דמות לבושה אפור, עיניה מכוסות, מצליבה על חזה שתי חרבות. היא יושבת בגבה לים כחול סוער משובץ סלעים. ברקע ירח. האישה יושבת על כיסא איתן, רגליה על משטח אפור. הים מסמל את עולם הרגשות של הדמות. הסלעים השחורים הינם נושאים התקועים על רקע טראומות העבר שחוותה. עיניה מכוסות כיוון שהיא לא רוצה, מפחדת לראות קדימה. היא לא מתקדמת בגלל העבר שלה המונע זאת ממנה. ידיה צלובות – פרשת דרכים. היא אינה יודעת לאן לפנות לא מסוגלת להגיע להחלטה. הירח מסמל את תת ההכרה. הוא מכווץ מאוד ויחד עם הסלעים מעיד על טראומות שחוותה הדמות בעבר ואינה מסוגלת להשתחרר מהן. הן תקועות עמוק בתת ההכרה שלה. האישה לבושה אפור בעוד הרקע כחול. הפירוש הינו לכך שבעצם המציאות אינה נוראית כפי שהיא חוששת ממנה. הסירי את הכיסוי מעל עינייך והיווכחי כי המציאות אינה נוראית כפי שאת חוששת ממנה. פרשנות משפט מפתח - פרשת דרכים. קיפאון זמני. חוסר ביטחון. בת יענה הטומנת ראשה בחול. מערכות יחסים – הכל תקוע. אדם אינו ידוע מה להחליט. אם יש קלפים מתאימים מסביב אזי יש מקום לחשוש מצלע שלישית. הקלף מצביע על משבר, פרה משבר, דורש החלטה מהירה ללא התמהמהות. השואל בוחר לעסוק פסק זמן. על הפסק זמן להיות קצר ויש צורך בהחלטה מהירה.

kikona126

New member
ואו!!! איפה את רואה את כל זה? ../images/Emo12.gif

אצלי יש שתי חרבות ופרח באמצע
אף פעם לא התעמקתי כל כך בציורי הקלף העינים סגורות? יכול להראות על פחד להתגונן? פחד להתעמת עם דברים. ובטח אתם שואלים למה נתפסתי על המילה התגוננות? או הגנה? בקלפי של מרסיי, שתי חרבות מזכירים במעט את קלף העולם העולם (מעגל שסוגר בתוכו פרח מול מעגל שסוגר בתוכו אישיה). 2 חרבות סוגרות בצורת מעגל על פרח, שניראה שונה משאר הפרחים בקלף. הוא שונה בצורה שלו (שלא כמו בשאר קלפי החרבות במרסיי) ושונה בצבעים שלו. אם הפרחים החיצוניים הם כתומים כחולים ואדומים, הפנימי (המוגן) הוא אדום תכלת וצהוב והוא ממש גדול ומיוחד. ממש ניראה כאילו שהוא שם כדי כי הוא מוגן/מתגונן... פרשת דרכים גם ניראת אצלי בקלף - וזה דווקא הפרח שהוא מפוצל מהמרכז שלו.

kikona126

New member
הבנתי את זה ../images/Emo132.gif

היא ממש תיארה את הקלף לפרטים. הרגשתי כאילו ואני מטיילת עליו! (וזה קרה לי רק פעם אחת שחלמתי על 6+8 חרבות...) היא ממש הצליחה להכניס אותי לאותה ההרגשה!

kikona126

New member
כן אבל זה לרוב קורה לי בחלומות...

חייבת לספר לך את זה... (חלום מה- 16.2.07) אם אני לא טועה הוא נחלם אחרי 2 שיעורי קריאה בקלפים, כרגיל בשבוע שלא היה בו שיעור. אני קוראת במרסיי, ככה שלא הספקתי להכיר את הציורים האלו של הקלפים עדיין, את הציורים אני ראיתי או בפריסות שרשף הצליבה בין הקלפים והראתה לי את הקלפים של הריידר או כשלמדנו על הקלפים (ועדיין לא למדתי על מה שחלמתי...) הנה החלום: הגעתי לים (אי, חוף ים), לא יודעת איך, אולי בסירה. על האי היו אינדיאנים. הם זרקו אנשים למים והטביעו אותם. אני נבהלתי ובקשתי מהם שיקשרו לי את הידים בשביל שלא יחשבו שאני אפגע בהם, ושיקחו אותי איתם ולא יהרגו אותי. העלו אותי על סירה קטנה מעץ, ניראת כמו קייאק, יש בה מקום לכ- 4 אנשים אדם בכל מושב (איתי ישבה עוד מישהי על המושב) מי שהשיט את הסירה עמד עם מוט ביד בקצה. זה היה בלילה שבין חמישי לשישי. ביום שישי אני פורסת קלף שבועי והקלף שיצא לי הוא 8 חרבות (לאחר החלום). עדיין לא ידעתי איך הוא ניראה, ואז דיברתי עם רשף על הקלף. הייתי מבואסת לקבל קלף שכזה בשבוע השלישי שלי ללימוד קראיה בקלפים (התחלתי עם 5 חרבות...) ואז סיפרתי לה על החלום, היא שאלה אותי אם חיפשתי לראות איך ניראה הקלף (טוב אני לא חיפשתי... לא התלמידה הכי טובה שיש...) והמשכתי לספר על הסירה.... הקיצור - 8 חרבות + 6 חרבות...

kikona126

New member
וגם על 8...

הידים הקשורות, חוסר רצון לראות... זה היה מדהים שהוא גם היה נבואי... (לא לקחתי ספר בסוף... לא היה כלום מעניין)

אפשר להוסיף../images/Emo35.gif../images/Emo13.gif

קראתי את תיאור הקלף הנפלא של אסנת ואני רוצה להוסיף ברשותך... אני מצטטת: הים מסמל את עולם הרגשות של הדמות ... עיניה מכוסות כיוון שהיא לא רוצה, מפחדת לראות קדימה. היא לא מתקדמת בגלל העבר שלה המונע זאת ממנה. ... הירח מסמל את תת ההכרה. הוא מכווץ מאוד ויחד עם הסלעים מעיד על טראומות שחוותה הדמות בעבר ואינה מסוגלת להשתחרר מהן. הן תקועות עמוק בתת ההכרה שלה. אחלה תיאור של הסמלים אבל יש עוד היבט מבחינתי... האם ייתכן שהדמות הזו מעדיפה לעסוק עכשיו באותן חוויות רגשיות מן העבר? האם יתכן שפשוט לא בא לה לראות את מה שקורה בחוץ, והיא פשוט מעדיפה לעסוק בבפנוכו שלה, בלי הפרעות חיצוניות? אז כן, יש פה אולי פרשת דרכים וצורך להחליט וכאלה, אבל אני לא חושבת שיש לאן למהר, יש לבחון את הדברים, הכי עמוקים וקשים, ורק אז, להגיע להחלטה כלשהי. אני לא חושבת שיש פה אילוץ או חוסר יכולת/רצון להשתחרר... (כמובן מבלי להתייחס לקלפים נוספים מסביב) הקלף הבא בסדרה, הוא שלוש חרבות, בכל מקרה יש שם איזה שהוא צער, אבל ברגע שמנקים את דרך החשיבה, או "חושבים נקי" אז משתחררים ומרגישים חופשי. מסכימה עם "רגע לפני משבר", לא מסכימה עם הצורך למהר ולהחליט, משום שהחלטה מהירה עלולה להוביל לצער מתמשך ולא לפתרון אמיתי ועמוק

רשף כשף

New member
הי גילי ../images/Emo140.gif

אנימסכימה איתך גם לדעתי לא צריך למהר עם ההחלטה אלא לתתלה להתבשל בפנים כאשר יוצא הקלף. לתת לה להגיע ממקום בשל ואחראי ולא רק מהפחד שעולה לפני השטח.

kikona126

New member
גילי תודה על התשובה ../images/Emo24.gif

מוסיפה לי ממנה קטעים לדפים שלי על הקלפים

למעלה