שתי המלצות ושאלה

muzza

New member
שתי המלצות ושאלה

לכל מי שמתעניין בנושא הזה של תקשורת-1) המאמרים של אביב לביא בהארץ (וגם המדור "ראיתי שמעתי" במוסף) ו2) העין השביעית.בלינק שמצורף. האם לדעתכם יש מקום, מבחינה כלכלית, לצהובון בישראל? אני לא מתכוון למעריב או ידיעות, שאי אפשר להאשים מי מהם בעודף תחכום, אלא משהו כמו הסאן, המירור או הנשיונל אינקווירר.

יש מקום

ויש כבר מגזינים שעוסקים בתחום. "אנשים", "רייטינג", "פנאי פלוס", "לאשה" ועוד אמנם לא ממש צהובונים כמו ה"סאן", אבל עדיין פועלים באופן דומה.

Mariguella

New member
שאלה טובה

לא ברור לי אם זה באמת יצליח - שילוב של ציצים, כותרות ענק וצבעים חזקים. קודם כל, מעריב וידיעות מוכרים את אותו דבר, אבל במסווה של מהוגנות, שאין ל"בילד" (אם כל הצהובונים, מי שמסוגל לקרוא יודע) או ל"סאן". יתכן והמו"לים חוששים שלקוחות לא יקנו "כי מה יחשבו עלי", ומסיבות של השמרנות הכללית של הטעם הישראלי. שנית, ואולי זה קשור לשיח הבטחוני שדובר כבר עליו בפורום. קשה לעשות עיתון כזה בלי נטייה פוליטית (הבילד והסאן ימניים למדי, בעיקר מבחינה כלכלית). בארץ נטייה פוליטית מובהקת בכותרות ובניסוחים עשוייה להרחיק חצי מציבור הקוראים. באינטרנט, ששם לא צריך יותר מדי משאבים כלכליים, יש את עניין מרכזי, שמחזיק לא רע. מעניין מה היה קורה אם היו מנסים לתרגם אותו לדפוס.

greywolf

New member
ומה באשר לכתבי עת?

מה לדעתכם בנושא של כתבי עת אשר אעז להשתמש במילה "מעמיקים" אשר אינם אקדמיים גרידא. בשנים האחרונות 5- 7 ניתן לראות צמיחה של כתבי עת אשר מנסים להתעמת עם הבעיות של החברה הישראלית אולם בשפה ובעולם מינוחים אשר אינם קומוניקטיביים במיוחד למשל "תיאוריה וביקורת", "למחשבה בשער"(אם אינני טועה בשם כתב עת זה) ו"תכלת". כתבי עת אלה אגב מקושרים בחלקם לגופי מחקר אידיאולוגיים אשר דרכם מעצבים את השיח האינטלקטואלי נושא שלא זכה בעיני לתשומת לב מספקת בתקשורת. לצד זאת אין הרבה כתבי עת מעמיקים המנסים להגיע לציבור הרחב וכאן המקום לציין לחיוב את כתב העת "כאן".

עוד נקודה..../images/Emo39.gif

לפי דעתי צהובון נוסף מלבד אלו הקיימים יהיה מיותר. אני חושבת שרכילות מעניינת יותר ומוכרת יותר כשהיא על המפורסמים שיותר מככבים באותה תקופה. דיי קשה ליצור מצב (בארץ קטנה, כן כן..) שבאותה תקופת זמן שורת האנשים האלו תהיה רחבה במיוחד- במילים אחרות אני חושבת שהמספר דפים שמוקדשים כמעט בכל עיתון שיש היום דיי ממצים את עצמם והקמת צהובון של ממש לא תכלול ברובה את הדברים שבאמת מעניינים.. ואולי אני טועה...

למעלה