שתי המלצות בנגב

שתי המלצות בנגב

הראשונה זה טיול למכתש הקטן ולממשית, לצערי לא לקחתי מצלמה, אבל יש פה מידע. נוסעים על כביש 25, עוברים את דימונה ומתחילים לרדת בירידות לכוון צומת הערבה ושם יש שילוט "למכתש הקן" ימינה. הטיול במכתש הקטן הוא ברכב, לאורך מסלול של כ 10 ק''מ על כביש עפר עם נקודות תצפית בדרך. לאורך המסלול יש הסברים על חפירות של הפוספטים שיש במקום ועל איך נוצר מכתש ובמכתש עצמו ניתן לאסוף חול צבעוני. אחר כך אפשר לנסוע לממשית (חוזרים על כביש 25 לכוון דימונה וגם שם יש שילוט "לממשית" שזוהי עיר נבטית עתיקה שמאז הביקור הקודם שלי בה (לפני 5 שנים או אפילו יותר) מאוד השתנתה לטובה, שוחזרה בחלקה ומאוד מעניין להסתובב בה או לשחק משחקים בסגנון "מצא את המטמון" או "מחבואים". אגב בשבת בסביבות 2 בצהריים האתר היה פתוח ללא תשלום. הטיול השני שאני ממליצה זה טיול אופניים ליד קיבוץ בארי. למי שאין אופניים אפשר להשכיר בחנות "לה מדווש" (60 שקל לכל היום) בכל הגדלים. הם גם יביאו לכם מפה ויכולים להמליץ על מקומות בסביבה. המסלולים יפייפים וטבולים בירוק, אני מצרפת כמה תמונות מהמקום וממליצה בחום!

ה דרומי

New member
אפשר יותר הסבר על שתי התמונות

האחרונות איפה זה ומה יש שם לעשות מתי ולמה ואיך וכו'

התמונות האלה הן של

מפעלי גופרית שהיו פעם במקום ועכשיו נשארו רק ההריסות, כמו שכבר כתבתי הגענו לשם באופניים, כי המסלול קצת ארוך להליכה רגלית. פה יש מידע נוסף (איך מגיעים, מה יש ועוד)

ה דרומי

New member
תודה זה היה ב"הומר" זו החצר האחורית

שלי והחנות של ארז מנור זו הכניסה לישוב. ותודה בכול מקרה

רותי ע

New member
תודה על ההמלצות ../images/Emo13.gif

ההמלצה הראשונה באה לי במקום כי אני רוצה לצאת לקמפינג באזור. והשניה גם נהדרת, נארגן טיול משפחתי. מצאתי כתבה על טיולים באזור, בתקופת פריחת הכלניות.

למעלה