שתי דברים

שתי דברים

1. מישהו יכול להגיד לי איפה דרור מתנועת ביתר !?! 2. אני מוסיף כאן שיר ומצפה לתשובה לשאלתי, יש שיר שנקרא שמאל הירדן שאתם בייתריסטים רואים אותו כמייצג אותכם וגאים בו, אני באמת בתמימות ואולי עוד רבים, שומע תשיר הזה ורואה את מילותיו, ומה שאני שומע ורואה, לפחות בראיה ושמיעה יבשה זה שיר שהוא בסך הכל יש בוא דברים יפים אבל הוא גם מלא אלימות וסוג של גזענות, ולכן, אני אשמח אם מישהו מכם יוכל להוכיח לי אחרת וגם לפרש לי את הדברים שלא מובנים לי, אול לשלוח אותי למקום שבו אוכל למצוא פרוש אובייקטיבי לשיר הזה אז הינה שמאל הירדן כעמוד שבתווך בגשר אף כחוט השידרה לאנוש לארצי קו הציר והקשר הירדן הירדן הקדוש שתי גדות לירדן - זו שלנו, זו גם כן אם ארצי דללה וקטונה היא שלי מראשה עד קיצה משתרעת מים ישימונה וירדן, הירדן באמצע שתי גדות לירדן - זו שלנו, זו גם כן שם ירווה לו משפע ואושר בן ערב, בן נצרת ובני כי דגלי גדל טוהר ויושר יטהר שתי גדות ירדני שתי גדות לירדן - זו שלנו, זו גם כן שתי ידי לך הקדשתי מולדת שתי ידי - למגל ולמגן אך תשכח ימיני הבוגדת אם אשכח את שמאל הירדן שתי גדות לירדן - זו שלנו, זו גם כן מה המשמעות הרלוונטית שמציון בבית הראשון שהירדן הוא הירדן הקדוש! מה הקדושה בו?! ובמה זה אומר כלפינו? אין כאן אייזשהו מין ניחוח פשיסיטי שנובע מקדושה זו? כהריי אם הוא קדוש הריי סימן זה שעלינו להקריב הכל למענו לא? למה הכוונה בבית ה 3 שהדגל יטהר את שתי גדות הירדן? איך הוא יטהר? איזה ליכלוך או זוהמה הוא אמור לטהר? ואני לא הבנתי מילים אלו "אך תשכח ימיני הבוגדת אם אשכח את שמאל הירדן" למה הכוונה?
 
???.

מי אתה ביכלל??? דרור לא יודע ותכלס לא אכת גם..
אני לא שם לב לשום גיזענות.. אולי היתבלבלת בשיר.. יש עוד ביתר והם כן כן.. די גיזענים... חחח הבין יבין.. אלימות לא שמתי לב ביכלל בנאדם איפה אתה חיי??
 
תגובה ל-2 דברים + דבר אחד

1. מה זה החתימה הזאת בן אדם ? 2. דרור מתנועת בית"ר עדיין חי וקיים. הוא כנראה לא כותב בפורום כאן. 3. לגבי הנושא החשוב יותר - "שתי גדות לירדן" ___________________________________________ השיר "שתי גדות לירדן" הוא שיר שהבית"רים מתגאים בו בשל ההומניות שלו. "שם ירווה לו משפע ואושר בן ערב, בן נצרת ובני כי דגלי גדל טוהר ויושר יטהר שתי גדות ירדני שתי גדות לירדן" כלומר- אנחנו לא באים לגרש את הערבים או את הנוצרים כאן, ולא באים לעשות הפרדה אתנית, אלא אנחנו רוצים לחיות בירדן ביחד איתם. הרעיון שהשליטה שלנו שם על פי עקרונות מוסר וצדק עולמיים תטהר את הירדן שידע כל כך הרבה דם ורוע. כאן בא לידי ביטוי הרעיון של ז'בוטינסקי שתמך במדינה יהודית אחת בארץ ישראל עם מיעוט ערבי (ז'בוטינסקי תמיד הכיר בערבים, אך רצה שאנחנו נשלוט בישראל והם יהיו אזרחים לכל דבר). ז'בוטינסקי אף אמר:"אם אני אהיה ראש ממשלה, הסגן שלי יהיה ערבי". הכוונה ששלטון מוסרי של כולם יחדיו (כמובן עם דגש על רוב יהודי) יטהר את כל הרוע שיש בארץ הזאת ("ארץ אוכלת יושביה"). האם "הירדן" קדוש, כלומר צריך להרוג למענו בכל מחיר ? צריך להתאמץ כדי להשיג אותו כי הוא חשוב לנו ערכית ואסטרטגית. ז'בוטינסקי מנסה להגיד לאלה שעושים ויתורים על ישראל:"אל תפחיתו בערכו של שמאל הירדן- הוא קדוש בדיוק כמו ירושלים או כמו כל עיר אחרת". הוא שוב מנסה לתת לשמאל הירדן מעמד של ירושלים - "אך אם תשכח ימיני הבוגדת, אם אשכח את שמאל הירדן" (על משקל אם אשכחך ירושלים,תשכח ימיני). מהשיר "שתי גדות לירדן" עולה ניחוח פאשיטסטי רק למי שממש רוצה להכפיש את תנועת בית"ר. עולה בו ניחוח קיצוני, עולים בו ערכים שנראים מנוגדים לכאורה (איך כיבוש הירדן מסתדר עם לחיות ביחד עם הערבים?), אבל זו האידיאולוגיה הבית"רית במיטבה. תנועת "כך" של הרב כהנא לא השכילה להתמודד עם השיר הזה כהלכתו ולכן הורידה את הבית של "בן ערב בן עצרת ובני" והפכה אותו להמנון שלה. הרבה אנשים מכירים את השיר רק מהפזמון שלו. הרבה אנשים מכירים רק את הביטוי "שתי גדות לירדן". אבל השיר הוא האידיאולוגיה הבית"רית בכללותה ואין להפריד אחד מן השני. יש מסכימים, יש מתנגדים, אבל אסור להכפיש ולהאשים בפאשיזם. "שמאל הירדן" נראה שלא יוגשם ריאלית בדורנו (למי שעדיין לא הבין- הכוונה לשטח שנמצא משמאל לירדן - כלומר מדינת ירדן היום). אבל זו תמיד שאיפה שצריכה להישאר בזיכרון. מקווה שעזרתי ומקווה שתחליף את החתימה שלך בן אדם
 
מה רע בחתימתי?

חוץ מזה שהיא קצת ארוכה. ברצונך שאני אוסיף משהו לחתימתי? אבל לא הבנתי עדיין, השליטה הזאת, ממה היא תטהר את הירדן? איך היינו גורמים לכך שייה פה רוב יהודי? ועוד רוב יהודי מוצק?! הריי אז ובמיוחד היום אנו צריכים להביא לכאן עוד מיליוני יהודים!! בשביל שזה אולי יתאפשר! ותודה על ההסבר.
 
עקרונית,

זאת חתימה של מתחנגל... אבל בקטנה, אל תקשיב לחזי, הוא סתם מנסה לשנות אותך - תישאר בדיוק כמו שאתה, בחור "נתנייתי, חביב ונחמד"
 
ככה...

לגבי החתימה שלך - אני אשאיר לבנות בפורום לחוות דעה. לגבי הירדן- אתה שואל הרבה שאלות ואתה מקבל כל הזמן תשובה חלקית, בעוד שאידיאולוגיה היא שלמות מסוימת. כלומר- לכל שאלה באידיאולוגיה (כלומר כל שאלה ערכית. אם תשאל את האידיאולוגיה- מה בירת ארגנטינה היא לא תעה לך..) אני אנסה לתת לך כל פעם טעימה, אבל אני מפנה אותך ל"עולמו של ז'בוטינסקי" מאת משה בלע - שם תקרא את עיקרי האידיאולוגיה של ז'בוטינסקי. כל החזון של ז'בוטינסקי באותו הזמן וגם של כל התנועה הציונית היה נראה הזוי לחלוטין. הרי מה ההיגיון שעם שהיה בגלות אלפיים שנה פתאום יקום מחדש ויבוא בהמוניו לארץ ישראל להקים אותה מחדש ? העם היהודי היה נטוע בגלות עמוק עמוק ולא רצה לצאת משם למרות כל הצרות שלו. אף אחד לא דיבר על מדינה יהודית (אפילו הבריטים בהצהרת בלפור קראו לזה "בית לאומי" ולא יותר מזה). כמו שהרצל "המערב אירופאי" ראה את פרשת דרייפוס והכיר בצורך של העם היהודי למדינה, כך ז'בוטינסקי המזרח אירופאי(ביחד עם ביאליק) ראו את "פוגרום קישיניב" והכירו בצורך היהודי של העם למדינה". לפי החזון של ז'בוטינסקי (וזה למעשה מעלתם של מנהיגים -לראות מעבר לפני השטח, להיות בעלי חזון גם שהדברים נראיים בלתי אפשריים) על היהודים לעלות מיד ב"יציאת מצרים" גדולה מאירופה אל עבר ארץ ישראל. הוא קרא לזה בשם "אבאקואציה". הם צריכים לעלות לארץ ישראל, להקים את ביתם ברמת המיקרו, ולהקים את מדינתם ברמת "המקרו". האם זה היה בלתי אפשרי ? ז'בוטינסקי שעסק כל העת במסעות הסברה באירופה אמר ליהודים בכל עת "חסלו את הגולה- ולא הגולה תחסל אתכם" למה שיהיה הנבואה של השואה שתקום על העם היהודי, אבל רוב היהודים לא ראו בזה אות אזהרה חמור מדי והם היו שבויים ב"סיר הבשר" של הגולה (סיר הבשר למי שזוכר הוא מונח מהתורה , שבני ישראל לא רצו לעזוב את פרעה הרשע כי דאג להם לאוכל, אבל לא נתן להם חופש). ז'בוטינסקי עצמו אמר:"הדבר הכי קשה זה לדבר אל קהל חירשים". ז'בוטינסקי היה ריאלי בכך שלא "תקום מדינה בדורו" של אדישות היהודית , אך אמר ש"היא תקום בדור של בנו". ועכשיו מתיאוריה למעשי : ז'בוטינסקי קיווה ויחל שמיליוני היהודים יימלטו מאש הגולה ולא יישרפו בה (ברמה המטאפורית ולצערנו גם ברמה המעשית) ויעלו לארץ ויצרו כאן רוב יהודי. הם לא עשו כן. מאותם קהילות מפוארות של יהודי אירופה נותרו בודדים ורק מאה אלף מהם זכו לעלות לארץ ישראל לאחר המלחמה("העקורים"). עם זאת - העם היהודי הקים מדינה והביא לכאן עלייה מכל רחבי העולם, מעיראק, מסוריה, מתימן , בכל דרך אפשרית, על מרבד הקסמים או על כנפי נשרים, ויצר כאן רוב דמוגרפי לעם היהודי. לצערי הרב זהו רוב יהודי אינו מוצק (בין הירדן לתיכון יש כשישה מיליון יהודים אל מול 4 מיליון מיעוטים- למרות שהמספרים לא מדויקים כל כך ומוטים) שאינו מאפשר לישראל לשלוט על כל הארץ. אין לי כל ספק שאם היינו כיום 12 מיליון או 14 מיליון יהודים, ישראל הייתה מחילה את הריבונות שלה על יהודה ושומרון ולמעשה מגשימה את "חזון ארץ ישראל השלמה" שבה רוב יהודי מוצק (למעלה מ-75%). הפחד שלנו שכאשר הרוב אינו מוצק ותקום כאן מדינה אחת, הפלסטינים יהיו הרוב ולא אנחנו בעוד מספר שנים. זו הסיבה ששרון נימק את ההתנתקות וזו הסיבה שרמון מנמק היום את ההתכנסות. לגבי "שמאל הירדן" הוא אכן נותר בגדר תקווה. ב-1920 עוד הייתה תקווה כלשהי שנקבל את שמאל הירדן, אך כיום יש שם מדינה שישראל מיודדת איתה זה לא ריאלי.
 
ועדיין אמרת ארץ ישראל השלמה

אבל גם אם נגיד היו 12 מיליון יהודים היינו מליחים גם לספח את עבר הירדן ועדין היה לנו רוב מוצק?
 
אם...

ישראל הייתה יוצאת למלחמה בשנת 1948 וכובשת את ירדן - ייתכן. אולי אפילו ב-1967. אבל כרגע לא. אל תשכח שיהודה, שומרון ומזרח ירושלים היה חלק ממדינת ירדן עד יוני 1967. את ירושלים סיפחנו כי זה בירתנו ו"סלע קיומנו". ביהודה ושומרון הקמנו מאות ישובים, אך עדיין לא סיפחנו.
 
בקשר לחתימה אח שלו...

תשנה נשמה-זה מה זה לא הולם... אתה נשמע במצב אנוש ביותר אם זוהי חתימתך. במקומך הייתי מוחקת וכותבת משהו יותר הולם...
 
תיקון קל

ז'בו לא אמר "אם אהיה ראש ממשלה", אלא טען שבמדינתו, לראש הממשלה היהודי יהיה סגן ערבי.
 

JaboGirl

New member
ברננקה ../images/Emo6.gif

אני רואה שחזי כבר ענה לך, אז לא אטריח את עצמי. רק תיקון קטן - זה בית"רים ולא "בית"ריסטים".
 

CHEN106

New member
שני********* דברים

(זה מה קורה אחרי הבגרות בלשון צה צה צה)
 
למעלה