שתי בעיות מוזרות

udilir

New member
שתי בעיות מוזרות

שלום למומחי הכביש: עברתי מאופניים סתם לאופני כביש פצצה ודווקא באופני כביש פצצה נתקלתי ישר בשתי בעיות מוזרות: 1. האצבעות שלי יחסית קצרות (לא משהו חריג) וקשה לי לבלום לאורך זמן - למשל בירידות ארוכות. האם יש איזה שהוא פטנט שמקרב את מנוף הבלם לכידון או כל דבר אחר שיכול לעזור ? זו לדעתי ממש בעיה בטיחותית ! 2. המצב הנוח ביותר של הקליטים עבורי הוא אחורה יותר ממה שמאפשר המרווח בקליטים. קניתי פדאלים של SPEEDPLAY כי אמור להיות להם מתאם שמאפשר הזזה נוספת אחורה של 1.5 ס"מ, אבל יש להם כל מיני מגרעות משלהם וזה נראה לי פתרון עקום. יש למישהו רעיון איך אפשר להשיג גמישות גדולה יותר במיקום הקליטים ?

andnem

New member
לא בטוח לגבי פטנט, אבל על ידיות בלמים בד"כ

יש בורג קטן לכיוון מרחק בין הידית לכידון.

nintense

New member
אין מספיק פרטים כדי למצוא לך פתרונות...

האם האופניים במידה שלך ? האם עשית התאמה מקצועית בחנות מתמחה ? מה מידת הנעליים והאם הן בדיוק במידה ? אילו שיפטרים (ע"ע ידיות ברקס) יש לך ואיזה כידון ?

udilir

New member
פרטים נוספים

תודה על התגובה. עשו לי מדידה והאופניים (טרק מדון 4.7 מחנות טרק ת"א) במידה שלי ונוחים לי. את האצבעות לא מדדו לי, לא ידוע לי שמישהו עושה את זה. השיפטרים הם שימנו אולטגרה והכידון הוא מה שבא במקור עם האופניים (בונטרגר). לגבי הנעליים - לקחתי חצי מידה SPARE כי לא רציתי ללחוץ יותר מדי את כפות הרגליים אבל ראיתי שגם במידה המדויקת אני מעדיף להזיז את הקליטים יותר ממה שאפשר. באינטרנט מצאתי שאנשים קודחים את הנעליים שלהם אבל אין לי ידיים מספיק טובות לעשות את זה. יש פתרונות אחרים ?

nintense

New member
את האצבעות לא צריך למדוד...

אך בעלי ידיים ממש קטנות יהנו יותר מ SRAM FORCE, משתי סיבות: 1. ניתן לכוון את מיקום ידית הברקס. 2. הברקסים הרבה יותר טובים (גם מ DURA ACE). ומה בכל זאת עושים? החלפת הרפידות ל KOOL STOP משפרת פלאים את עוצמת האחיזה ומקלה מאוד על האצבעות הקצרות (גם שלי קצרות). במקרים ממש קיצוניים ניתן להתקין ספייסר על הידיות לקיצור התווך, אף זה לא ממש אסטטי. לגבי נעליים: ציר הפדל אמור לעבור מיתחת למרכז כריות כף הרגל, מאחר ונראה לי שאתה רק עברת מפדלים שטוחים, הרגשת האי נוחות תחלוף, ועדיף להתרגל למיקום הנכון מאשר למיקום שעלול לגרום נזק.

udilir

New member
תודה, אני אבדוק ...

את כל מה שציינת, גם לגבי הקליטים אני אתן להם איזו שהיא "תקופת הסתגלות".

למעלה