שתי בעיות "כבדות"

dorit0

New member
שתי בעיות "כבדות"

1. יש לבתנו הגדולה, בת שנתיים ושלושה חודשים, הרגל: לפני השינה, או בשביל להרגע, היא ממששת לנו את הפנים עם קצות האצבעות שלה. ההרגל התפתח כשנגמלה מהנקה לקראת הולדת אחותה, כאחד מהתחליפים שמצאה לעצמה. לי זה די נמאס, המגע המדגדג הזה מציק לי. אי לכך, לפני כמה חודשים הסברתי לה שזה לא נעים לי ובהדרגה בקשתי שתפסיק. אבל מה, אבא מסכים, והמנהג נשמר איתו. ככה הוא גם מרדים אותה לפני השינה. מאחר והוא לא תמיד נמצא אני סופגת את הליטופים האלו לעיתים. במינון נמוך, אני עומדת בזה. אלא שלאחרונה המינון גובר. שוב היא מבקשת יותר, שוב לא נעים לי להתחבק (כי ישר היא מתחילה למשמש לי את הסנטר), בלילות בהם הוא לא נמצא זה מעיק עלי במיוחד. אחת יונקת מפה, שנייה ממששת משם. אני מאד פוחדת שאני גורמת לה להרגיש דחוייה, ולכן נראה לי שהפסקה של כל העניין הכרחית. מצד שני, אין לה אוביקט מעבר ולא הצלחנו "לידד" אותה עם שמיכה או בובה במקום, ואנחנו לפני עוד מעבר קשה בחיים (חוזרים לארץ, נהיה הרבה מאד בלי אבא), ואני לא רוצה לקחת לה את ההרגעה הזאת. אני מרגישה במלכוד. הנטייה שלי, היא להפסיק את המנהג לגמרי, כדי לא לשים אותה במצב של דחייה מתמיד. מה דעתכן? יש סיכוי שתמצא לעצמה תחליף לבד? זה חריף מדי? 2. אותה בת, שתהיה בריאה, בתי הראשונה שבאה אחרי תקופת טיפולי פוריות ארוכה, זכתה לאמה שמתעסקת איתה כנראה יותר מדי. בעוד אצל המטפלת, כאשר נוכח ילד נוסף היא משחקת יפה לבד או לידו או איתו, איתנו בבית או עם המטפלת לבד היא לא משחקת לבד. כל הזמן צריך להפעיל אותה. ברגעים "מתים", בהם אנחנו מדברים ביננו, או יושבים עם אורחים בלי ילדים, או עסוקים עם התינוקת, היא ישר רוצה וידאו. אני מוכנה לוידאו פעמיים ביום, שלוש במקרים יוצאי דופן, אבל לא יותר. הייתי רוצה שתדע לשחק עם עצמה, כמו שראיתי שהיא יודעת בנוכחות הילד אצל המטפלת, גם בבית. אני לא יודעת איך לעשות את זה. אני מניחה שהגבתי והפעלתי יותר מדי כשהייתה קטנה. איך מתקנים את זה עכשיו? לפעמים אני מציעה לה פעילות בה היא מחזיקה לבד: לשטוף כלים, רצפה (משחקי מים), או לצייר בגואש, ואז אני יכולה לעסוק בשלי. אבל אם אני לא מציעה, היא לא יוזמת. ברירת המחדל שלה זה תמיד וידאו.

דסי אשר

New member
שאלה, הצעה ומחשבה

הי דורית. קראתי את מה שכתבת, וניסיתי להבין מדוע הדרך של בתך הגדולה, לגעת בך בפנייך על מנת להרגע לפני השינה- מפריעה לך. אישית, אני הייתי מאד שמחה כך להפרד מילדה קטנה, במקרה הזה בת שלי. אני לא מנסה לשנות את הרגשותיך, אלא להבין מהיכן תחושת אי הנוחות באה, ואולי ממהתשובה לאפשר לך להבין את הקושי- ודרכו לצאת מהקושי. שוב, זה כנראה משהו מאד אישי- כי אני חזרת ואומרת- אני הייתי ממש שמחה על כזו פרידה גופנית. אני יוצאת מההנחה שזהו קושי עבורך, ואין מה לשנות משהו בעולם הרגש שלך, בתפיסה שלך את המצב. אבל, לקטנה די קשה גם כך, כך שלא הייתי רוצה לעשות לה את החיים קשים יותר- היא מאד קטנה. * -נולדה לה אחות, שנוגעת הרבה באמה, ואמה בה- בזמן ההנקה לפחות(ואולי נרדמת בזמן ההנקה). * -היא עצמה נאלצה להגמל. * - אין לה שום אובייקט מעבר. * אתם עוברים לארץ - ותהיו הרבה זמן בלי אבא. אובייקט המעבר הוא תחליף שד, תחליף אמא- אמצעי הרגעה, והיא נותרה בלי כלום. לא שהיא נוגעת בך בפנים לאורך כל היום, ובכל מצב של תסכול- מבקשת לגעת בפניך- אלא רק פעם-פעמיים ביום- כאשר היא נכנסת לתהליך ההרדמות- שהוא תהליך מפחיד מאד במהותו- ולכן זקוקה לאיזה אוביקט הרגעה- ובמקרה הזה בחרה במגע עם פניך ופני בעלך. כל מה שאני הייתי מציעה לך- זה לעבוד על עצמך, באמצעות תהליך הדמיה, בו את משכנעת את עצמך, בכל מיני דרכי דמיון מודרך- שהעסק לא נורא כל כך, ואולי אפילו כייפי- וכך מאפשרת לקטנה להרגע ולהכנס בשלווה לעולם השינה. בחיי האישיים, אני עובדת על עצמי הרבה בעזרת דמיון מודרך, במצבי קושי כאשר אני לא יכולה להתגבר על הבעיה הרגשית- על השריטה האישית שלי- ואני מפעילה טכניקה זו. לגבי הצורך שלה בכם, בך לתעסוקה. אני רואה זאת שוב כקשור גם להיסטוריה שאת מזכירה, וגם לעובדה שנולדה לה אחות. מה אפשר לעשות- היא גם הורגלה שנמצאים אתה כל הזמן, שמעסיקים אותה האנשים הקרובים לה, וגם- היא מאד זקוקה לקשר אתכם, במיוחד לאחר לידת התינוקת. בתי הקטנה, היום בת 25, ידעה לשחק לבד- שלא בנוכחותנו. כאשר הייתה אתנו- חשה כנראה מאד את האווירה שרחשה בבית על רקע קשיי הזוגיות. היא הרגישה שאנחנו "נעלמים לה", בעולמנו המסוכסך (כנראה שבמיוחד אני). היא בקשה שנהיה אתה, שנשחק אתה. הקושי נמשך כמה שנים...אני סיימתי אותו. וכאן אחד ממרכיבי רגשי האשם שלי:לא היה לי כוח לתפקיד ההורי, כל האנרגיות היו בהשרדות כאדם, כאשה, כממלאה צרכים בסיסיים. והילדה בחרה לברוח לעולם הטלוויזיה. היא הייתה זקוקה למשהו. ומה שאני תמיד מנסה לומר כאן בפורום= קחי פרופורציה: היא, בתי, נפלאה היום -בת 25. מאד אוהבת טלויזיה, סרטים. מהקושי שלה כילדה- יצרה כוח. היא בתפקיד ניהולי בכיר- בתחום שעוסק בסרטים. מאד נפלאה ביחסי אנוש, חמה מאד, נבונה מאד. לא הייתי אם מושלמת, היו נסיבות, לא ניתן לפעול בכל החזיתות. והלוואי שיהיו הרבה צעירים מאושרים ונפלאים כמוה, למרות, לכאורה הנזקים שגרמתי לה בילדותה(דברי בני, שלא מסכים שארגיש אשמה...). |דסי

dorit0

New member
דסי, תודה על ההשקעה

גם אני חשבתי הרבה למה זה כל כך מציק לי. חשבתי שאולי אני מצפה שתפנה את מקום הקטנה לאחותה, ותרד ממני, חשבתי שאני במצב של היפר מגע גופני, אולי זה נכון. בכל מקרה, חיבוקים ונישוקים אני מאד אוהבת, אפילו זקוקה להם מאד, ולכן מעניקה ומקבלת הרבה, אולי במיוחד. לכן כנראה שזה לא המוקד. את הדגדוד הספציפי הזה אני לא אוהבת. הוא פשוט לא נעים. גם לה זה לא נעים כשאני עושה לה, וגם לבעלי לא. זה מציק, כמו דגדוג. חמש דקות - בסדר, פעמיים ביום - הולך. ארבע פעמים, רבע עד חצי שעה - בלתי נסבל. זה לא רק לפני השינה, אלא גם מול הוידאו, בנסיעות, ככה, כשתופסים ראש. בלילה זה ממש מעיר אותי ומפריע לי להרדם, ואני חד משמעי מקפידה לישון בלילה. אז היא מעירה את בעלי עם זה. ניסיתי לעצום עיניים ולחכות שזה יגמר, אבל זה הביא למצבים בהם העצבים התאספו.. ולא הצלחתי שלא להזיז אותה חפני שהיא זזה, רק לא ממש ב"יפה". הבנתי שיש יותר דחיה במצב כזה מאשר באם אפסיק את זה לגמרי. זה מצב די דבילי, לא? היא פתחה לה הרגל להרגע באופן שמעצבן את כולם.

נעה גל

New member
אני חושבת שאם את לא מסוגלת לסבול

את המגע הספציפי הזה - היא צריכה לדעת את זה. יהיה לה קשה בהתחלה לזכור, והיא תנסה שוב ושוב, ובכל פעם שהיא תנסה תסיטי לה את היד בעדינות למקום שאת כן מוכנה שהיא תגע בו (או חפץ אחר). אני מאוד מזדהה עם תחושה של מגע לא נעים ואני אומרת לאיתמר ואורן שהמגע לא נעים לי אם הוא אכן כזה (לכל אחד מהם הייתה תקופה מסוימת בה היה להם הרגל שלא היה לי נעים). בכלל, אני חושבת שבכל מה שנוגע לגוף, המסר צריך להיות חד משמעי - לא עושים דברים שלא נעימים. המסר הזה נכון גם לילדים (לא נוגעים בהם באופן לא נעים) וגם להורים. העברת המסר נעשית אצלנו בשני מישורים: כאיתמר ואורן מרגישים שאנחנו נוגעים בהם באופן שלא נעים להם, הם אומרים ואנחנו מפסיקים באותה השנייה. כשהם עושים את זה לנו אנחנו אומרים ומצפים שיפסיקו את המגע. אם אני אומרת ומצפה שהם יפסיקו הם מקבלים לגיטימציה להגיד כשלהם לא נעים ולדרוש ממני להפסיק.

בוקר טוב דורית ../images/Emo42.gif

מחשבה לגבי הענין השני שהעלית- הילדה "לא יודעת" לשחק לבד: חשבתי על תהליך הדרגתי בו היא תעשה את הפעילות לבד, אבל פיזית תהיי על-ידה, בשלב שני תהיי על-ידה אבל תעשי משהו משלך, ולאט לאט תיווצר ההפרדה והעצמאות. לדוגמא: משחק בבצק. בדקות הראושנות שחקי איתה, אח"כ "בקשי" ממנה להכין לך משהו לבד וצפי בה בלי להשתתף. הביעי התפעלות ממה שהכינה ועודדי אותה להמשיך. בשלב שני (אפשר בכלל ביום אחר) עשי כנ"ל אבל הפעם רק שבי לידה ובזמן שהיא מכינה לך- קראי ספר. היא תפנים שאת יכולה "להיות אתה" גם בלי ההיצמדות. בשלב שלישי אפשר אולי להגיד משהו כמו "אני הולכת רגע למטבע ועוד מעט אחזור לראות מה הכנת". בקיצור- הרעיון ברור, אני מקווה. אשמח לשמוע מה דעתך!!

vered4

New member
אולי יש אפשרות שתלטף אותך במקום אחר

אז היא לא תרגיש דחייה, ולך יהיה יותר נוח. לגבי הפעילות, זה יכול להיות הדרגתי- תשבי איתה, תציעי לה דברים, ולאט לאט תפסיקי להשתתף פיסית אבל תהיי לידה- קשובה אליה. אז תעברי לשלב שאת לידה ועושה משהו אחר ואחר כך תעברי מדי פעם לחדר אחר. אם היא רוצה וידאו כשאתם מדברים, את יכולה להגיד לה -בסדר, אבל עוד מעט, בנתיים תחפשי לעשות משהו. וכל פעם תגדילי את זמן "ההשעיה".

קודם כל הזדהות

אין לי כל כך הצעות בקשר לבעיה השניה, אבל בקשר לבעיה מספר אחד - אוי, כמה מוכר! גם לבת שלנו (אוטוטו בת חמש) יש הרגל להרדם תוך כדי שהיא ממשמשת וצובטת את גב כף היד שלי (עדיף שלי, אבל יש עוד כמה "נבחרים" שהיא מסכימה "לפנצט" אותם). דוקא יש לה חפץ מעבר, אבל ככה היא רגילה להרדם מאז שהיתה קטנה. כשהקטן נולד גם אני הרגשתי שאני עומדת להשתגע על המקום אם עוד מישהו היה נוגע בי בזמן שהייתי מניקה, וגייל דווקא מאוד אהבה לבוא ולפנצט אותי כל פעם שהנקתי בנוכחותה. הרגשתי שהעצבים שלי קצרים וקרה שהתפרצתי עליה כי פשוט לא יכולתי שעוד מישהו יגע בי. זה כנראה משהו שקשור בהנקה עצמה כי לא היה איכפת לי כשזה קרה, נגיד, לפני השינה לא תוך כדי הנקה. בכל אופן, זה עבר לי, בערך כשהקטן היה בן חצי שנה. עד אז אמרתי לה שזה לא נוח לי ולא נעים לי וביקשתי שתתאפק עד שאגמור להניק, והיא עמדה בזה. במקביל השתדלתי מאוד לתת לה "זמן פינצוט" לבד, כשהקטן לא היה עלי, ויכולתי לעמוד בזה. אני חיבת להגיד שלא עלה על דעתי לנסות לגמול אותה מההרגל (זה לא נראה לי אפשרי, והאמת - גם לא כל כך פייר
) אבל היום היא מצליחה הרבה פעמים להרדם לבד בלי לפנצט אף אחד.

rama69

New member
ביתי כיום בת 4 ו..

היא שלישית במספר, ואחרונה בינתיים, לא יכולה להרדם, וגם במשך היום בלי להחזיק את כף היד שלי או של בעלי כאשר היא ממששת את האגודל מעל הציפורן, בכל פעם שהיא מרגישה צורך ברגיעה, מנוחה היא מחפשת אחד מאיתנו מתיישבת עליו ומתחילה, זה לא תמיד נעים לנו אבל אנו מודעים לכך שהיא זקוקה לזה, היא לא מצצה מוצץ, ללא בקבוק, לכן יש צורך למשהו אחר, אנחנו המבוגרים צריכים לשלוט ברגשותנו למען ילדנו לפעמים גם אם זה לא נוח לנו. ולגבי הנושא השני יש זמן וגיל להגבלת שעות צפיה בקלטות, יש הרבה קלטות באיכות מעולה שלא מביישות פעילות אחרת של הילדים, ובגיל כזה קשה לדרוש מהם שגם בבוקר וגם אחהWצ הם יעסיקו את עצמם לבד, הם עדיין זקוקים לתיווך שלנו במשחק שלהם, הם זקוקים להיות ליד ההורים כאשר הם משחקים, או צופים, ואני מבטיחה לך שעוד יהיו ימים שתתגעגעי לזה שהיא תהיה לידך ותדרוש את תשומת הלב שלך, הם מהר מאוד גדלים ואז רק החברים מעניינים אותם מהרגע שהם מגיעים מהגן אומבית הספר. מקווה שלא עייפתי אותך, בהצלחה, ושבוע טוב.

דסי אשר

New member
מכל התגובות אני שומעת עד כמה

התופעה נפוצה. אכן, לא הכרתי עד היום כזו תופעה, למרות שהנני אם לילדים וטיפלתי בילדים רבים. עכשיו אני מבינה יותר עד כמה זה לא קל... דסי

dorit0

New member
תודה גדולה לכולכן

התחלתי לצחוק כשקראתי על מנהגי המישוש השונים. אני יכולה להוסיף עוד שניים מחברות (אחד שמושך בשערות של אמא שלו ומסלסל אותן כדאי להרגע, ואחד שממשש לאמא את הבטן). אצלנו, זה עבר הרבה גלגולים: מיניקה, היא החלה לשים ראש על הציצי, כשזה לא היה לי נעים, היא התחילה למשש לי את הבטן. כשגם זה לא היה לי נעים, היא עברה לפנים, ביוזמת אבא, ושם נשארה. בכף היד עוד לא היינו, אולי זה רעיון... אני נעה בין הסכמה מלאה עם נעה, שמה שלא נעים, לא יעשה (הגיונית), לבין תחושה דומה לזו שדסי ורמה העלו, שהיא צריכה את זה, ושאני צריכה להשתדל, וכואב לי הלב לא להענות לה (יותר אמוציונאלית). ניסיתי היום למצוא את שביל הזהב. הרשתי לה, אבל כשהתחיל להציק לי (זה לוקח כמה דקות), אמרתי שעכשיו די. גם הסברתי לה איך זה סביל בשבילי ואיך לא. אמרתי לה מתי זה נעים ומתי זה לא נעים. היא התרגזה פעמיים כשהפסקתי אותה, ואז הסברתי שאני רוצה שיהיה לי נעים כשהיא נוגעת בי, ועכשיו זה מספיק לי. אני עדיין מבולבלת,ולא בטוחה שיש שביל זהב באמת. לגבי ההתעסקות עם עצמה, הפתרון ההתנהגותי שורד וחגית הציעו הוא משהו שאני צריכה לנסות. כבר יומיים אני שמה הגבלות ברורות על וידאו, וזה עובד יופי. היו כמה פעמים של משחק או התעסקות עצמאית. יחד עם זה, אני יודעת שמקור הקושי אצלנו ולא אצלה, והניסיון להעזר בפתרון ההתנהגותי יהיה על כולנו, לא רק עליה. גם אני צריכה ללמוד לתת לה להתעסק עם עצמה, להוריד את רמת המעורבות שלי, לשאת תסכול ושעמום שלה, וכן, כמו שנאמר פה, לזכור שהיא קטנה, ותגדל, וגם זה יעבור. רק שיעבור בטוב.

למעלה