שתי בעיות חוזרות

אדמתי

New member
שתי בעיות חוזרות

כפי שכבר כתבתי בעבר הבת שלי בת שנתיים ו4 חודשים גמולה מפיפי רק בלילה עדין ישנה עם חיתול אבל קקי זו צרה צרורה היא פשוט לא מוכנה לעשות ולפני כשבועיים היא לא עשתה במשך שבוע אכלה כרגיל וכ"ו אבל כשהיא הרגישה שיש לה קקי היא פשוט היתה נשכבת בסוף פתרנו את זה עם סירופ טעים מאד אבל זה סיפור חוזר עכשיו אני מנסה לפתות אותה עם מתנות כול פעם שהיא עושה אבל שוב רק בחיתול בגן כשהיא רואה לפעמים ילדים אחרים עושים בשרותים היא גם רוצה בקיצור איך מתגברים על הבעיה שאלה שניה הקטנה כבר יותר מחודש כל דבר אצלה הוא לא לא ולא גם כשהיא בעצם רוצה את הדבר או בכלל" מה עושים אנחנו כבר משתגעים וגם בגן הגננת לא יודעת מה לעשות רצוי לציין שביתי מדברת רק הדבר הראשון שהיוצא לה מהפה זו המילה לא וכשאנחנו לוקחים או מזיזזים משהוא שהיא אמרה עליו לא היא נפגעת בוכה ומתוסכלת למרות שאחר כך היא חוזרת בעצמה ואנחנו גם נענים לה מה עושים

לאה_מ

New member
תשובות וקישורים

לגבי הקקי בחיתול - זה סימפטום מאד שכיח של גמילה לא מוצלחת. גם אני חוויתי את זה עם הבן הבכור שלי בוריאציה אפילו פחות נעימה (בתחתונים, ולא בחיתול
). לדעתי את צריכה פשוט להניח לה. תני לה לעשות קקי בחיתול במשך כמה זמן. אל תלחצי עליה. כשהיא עושה פשוט תחליפי לה. בצורה עניינית. בלי לומר לה כלום (ותשתדלי גם לא לחשוב כלום
). בעוד חודשיים, אם היא לא תבקש לבד, את יכולה להציע לה לעשות קקי בסיר או בשרותים (ואם היא מסרבת, לקבל את הסרוב שלה ולהמשיך עם החיתול). ואל תדאגי - היא לא תתגייס עם חיתול. אני מצרפת לך קישור לריכוז ההודעות בפורום לגבי גמילה מטיטולים - תראי כמה בעיות של קקי בחיתול יש שם. אולי תמצאי בדיונים הצעות שיעזרו לך, ואם לא - לפחות תדעי שאת לא לבד
לגבי ה"לא" - גם זה סימפטום שכיח אצל ילדים בסביבות גיל שנתיים, שזהו גיל שבו מתפתחת העצמאות שלהם, ויום יום הם רוצים וגם יכולים לעשות עוד ועד דברים, ומצד שני, עדיין היכולות שלהם לא תמיד מספיקות, והם עדיין תלויים הרבה בעזרה שלנו, והתלות הזו לא קלה להם, בעיקר בהתנגשות עם הרצון בעצמאות. תוסיפי לזה גם את הדיבור, שהרבה פעמים בגיל הזה עדיין לא מאד מפותח ויוצר קושי אצל חלק מהילדים להביע את מה שהם רוצים ומרגישים, וקיבלת תמונה לא פשוטה (אבל מאד מרגשת!). אני מצרפת לך קישור לדיון מעניין שהיה כאן לאחרונה בנושא דומה. נשמח, כמובן, להמשיך לדבר על זה, אם את רוצה לפרט יותר.

למעלה