שתי בנות בגן

רב1

New member
שתי בנות בגן

שתי בנותי בנות 3.5, ו - 4.5. רשמתי את שתיהן לאותו גן. (טרום חובה וחובה). הקטנה אינה שייכת לטרום חובה, אלא לטרום טרום, אלא שאת הגן שהיה לבני גילה סגרו, ולכן רשמנו אותה לטרום. היום דיברתי עם הגננת והיא אמרה שאסור לה לקבל שלוש קבוצות גיל והיא לא מבינה איך בעיריה לא אמרו לה שיש לה 3 קבוצות גיל. בעלי מאד רוצה שהקטנה תלך לגן הזה (גננת וסייעת מעולות!!!), אני לא בטוחה, כי לדעתי היא קטנה וגם הגננת אמרה לי שהיא קטנה והיא צריכה להיות עם קטנטנים, והאוירה לא תתאים לה, ורק אם לא תהיה לה ברירה היא תקבל אותה. מה דעתכם? תודה ריקי

biel

New member
אחיות באותו גן

בגן אחד, אם הוא שייך למשרד החינוך יש בדרך כלל עד שני שנתונים וזה בהחלט תואם התפתחות. ובקשר להיות שתי האחיות באותו גן. הרבה שנים אני גננת בגן טרום חובה לשני הגילאים 2.8-4.8 וכל השנים יש לי בגן גם אחים וגם תאומים, התיאוריה שלי אומרת שאין שום סיבה להפריד, אני דוקא בעד הידוק קשרים בין אחים לא כל כך מבינה את הצורך של המערכת בהפרדה. למה? האם זה שיש להם חוויות משותפות, חברים משותפים זה משהו שימנע מהם להתפתח באופן עצמאי? מכאן המהירות שלנו להעביר אותם לחדרים שונים? מה רע שבלילה לפני השינה שומעים את השניים מדברים ומעלים חוויות משותפות - אלא אם כן הם בחדרים נפרדים...... במשך כל השנים אני מצליחה לנטרל את התלות של האחד בשני ולפתח את העצמאות של כל אחד בנפרד. לפני כמה שנים היה לי תאום אחד ובגן הצמוד התאום השני האומללות של השניים הביאה אותי ואת הגננת הצמודה לדבר עם ההורים ולאחד שוב את התאומים. גם השנה היו לי בגן שתי אחיות, זוג תאומים ובני דודים תאמינו לי שאפילו ביום ההולדת של אחת האחיות השניה לא רצתה לשבת "עם המשפחה" אלא עם החברים בגן. התאומים - אף אחד לא יכול היה לחשוד שיש בינהם קרבת משפחה ורק פעם אחת כשהתאום הרגיש לא טוב התאומה לא זזה ממנו עד שבאו לקחת אותו - והיא נשארה בגן. יכול להיות שהגישה שלי אינה תואמת פסיכולוגיה אבל גם כאמא לא מיהרתי להפריד בין הילדות שלי ותאמינו לי שהן גדלו לתפארת והקשר בינן הוא טוב.

מאיגל

New member
מספר דברים לי אליך

1. בגן אפשר לקבל שני שנתונים, אם אני מבינה נכון אחת הבנות נולדה ב99 ואחת ב2000 , אז 2 שנתונים זה מקובל. 2. אני לא יודעת מה הכימיה בין הבנות, אבל נושא של אחים יחד בגן הוא בעייתי. החברים בגן של הגדולה הם אותם חברים, מן הסתם אם תגיע חברה בת גילה של הגדולה, גם הקטנה צריכה להיות כי זו חברה גם שלה. ובכל זאת ילדים אוהבים לשחק עם בני גילם, מוצאים שפה משותפת שלא תמיד אפשר עם הצעירים. 3. לא משנה כמה הגננת טובה, יש פער של שנה בין הבנות גם מבחינת כל היכולות, אני מתארת לעצמי שהקטנה תרצה לעשות מה שאחותה, או שתחקה אותה, וזה קצת יפריע לגדולה, ומצד שני יתסבך את הקטנה כי יכול להיות שהיא לא מסוגלת לבצע את אותם ביצועים. 4. אם אין ברירה, חשוב לבדוק אם יש עוד ילדים בני גילה של הקטנה. לדעתי לא כדאי לשים אותן ביחד, אם היו תאומות מילא, שגם על כך יש דיעות חלוקות, חשוב לאפשר לכל אחת עולם משלה, עצמאי, כי בלאוו הכי בבית הן יחד, חייבות לשחק יחד כי אמא אומרת, ואסור לגרש את הקטנה מן החדר כי באה חברה, תשאירי את ההתמודדות המשפחתית, מערכת יחסים של אחיות לבית. בהצלחה. והסבירי לבעלך, לא הכל צריך להיות סביב "גננת טובה או לא", יש שיקולים שקשורים לילדות שלכם, והם יותר חשובים.

טלגל

New member
שלום ריקי, שנה הבדל בין הבנות זה לא

כל-כך משמעותי מבחינת ההתפתחות, זה הרבה יותר משמעותי מבחינה רגשית. וזה הדבר שאת ובעלך הכי צריכים לשים-לב, יש לפעמים שהאחים מאד מנוגדים באופיים תחרותיים מאד ו"בולעים" אחד את השני ולא נותנים אחד לשני להתפתח אם זה כך אצלכם אז כמובן להפריד. אם זה לא כך אז הכל תלוי באמת בצוות ואין סיבה להפריד אלא כמו שbiel אומרת זה יכול להסתדר נהדר. בקשר למה שאומרת הגננת אם יש לה שלוש קבוצות גיל זה באמת בעייתי וזה כבר החלטה עירונית....בהצלחה לבנות......

למעלה