שתית מים - צריך עצה

3dandan

New member
שתית מים - צריך עצה

אני יודע שהשאלה שאני שואל לא קשורה באופן ישיר לנושאים בהם עוסק הפורום אבל החלטתי בכל זאת לרשום כאן עקב התחבטות קשה
אני מתחבט לאחרונה בשאלה זו והחלטתי להתייעץ אתכם ולשמוע עצה גם מההיבט הבריאותי / הוליסטי. אדגיש כי הענין הכלכלי פחות מדבר אלי (אפילו שעדיין חשוב) - ההיבט הבריאותי הוא שחשוב לי. בכל זאת אנחנו עשויים כולנו ממים... אני מתלבט בין האופציות הבאות: 1. לקנות מתקן ביתי לטיהור מיים - וכאן יש המון אופציות (אוסמוזה הפוכה ועוד שלל שיטות שאינני יודע עם עושות "טוב" למיים. האם יש סוגי מתקנים שהורגים גם דברים טובים שאנו זקוקים להם מהמים / האם כל המתקנים האלה מומלצים/ לא מומלצים 2. מתקן ביתי של מיים מינרלים מהחברות המסחריות הקיימות בשוק. 3. להמשיך ולסחוב מיים מינרלים מהמכולת ממש כמו שאני עושה היום. 4. שמעתי על מתקן מים חיים שאינני יודע עליו דבר... 5. אופציה אחרת שאינני מכיר. תודה !

0 אור 0

New member
אני ב 5 - מים מהברז

אלא אם כן אתה גר באיזור שבו המים מזוהמים במיוחד

3dandan

New member
../images/Emo5.gif אני מניח שאת במיעוט

לאור המידע המופיע בתקשורת על איכותם של המיים ,החיידקים המתים והרעים הנמצאים בהם, כלור ועוד רבים ממליץ לך לבדוק את הנושא

0 אור 0

New member
יש לי יתרון בנושא הזה

אני יודעת בדיוק מאיזה בארות המים מגיעים אלינו ובאיזה שעות מזרימים את המים בכל כיוון, אבל גם במקומות אחרים בארץ אני שותה מהברז. כשנסעתי לחו"ל באמת שתיתי מים מינרליים ברוב המקומות (על פי המלצת התושבים המקומיים)

אשכר

New member
היו דיונים מעניינים על זה בעבר, שווה לחפש

לחפש בפורום על "מיים חיים" או משהו דומה. אני מחפש לקנות מערכת צינור שמדמה מעיין. כלומר - שכבת סלע שונות שהמיים מחלחלים דרכם. אם מישהו מוכר, או מכיר, אשמח לדעת על כך.

hal767

New member
תשובה 3

מי ברז אינם ראויים לשתיה בדרך כלל. מים בבקבוקים חד פעמיים הם הבטוחים וההיגייניים ביותר, וגם יותר זולים מאלה שבמתקנים הביתיים.

3dandan

New member
הבעיה היחידה שמטרידה אותי

בקניית בקבוקים כאלה היא הפלסטיק הרב הבלתי מתכלה. אבל כנראה שאי אפשר להיות צדיקים

ההמלצה שלי

היא פשוט לקנות מתקן לטיהור מים, ולוודא שהוא אכן מנטרל מתכות כבדות, כלור ורעות אחרות. חיידקים אישית קצת פחות מטרידים אותי, עליהם הגוף יכול להתגבר... במידה ואתה מחליט להמשיך לצרוך מים מבקבוקים תנסה לדחוס אותם כשהם נגמרים ולסגור את הפקק- הנפח שלהם ירד. ואפשר גם למחזר- עדיף לקנות את הבקבוקים השקופים- את הכחולים לא ממחזרים, רק כי כבר הוסיפו להם את הצבע הכחול.

מאיר72

New member
זה לא משנה, את הכל שולחים לסין

ובאיזה איזור נידח שם מוצאים את הרעל הישר לאוויר

hal767

New member
ממחזרים אותם

את הבקבוקים הריקים שים במקומות המיועדים לכך, ותהיה צדיק.

0 אור 0

New member
צדיק הוא אולי יהיה אבל תרומה גדולה לסביבה אין

כאן. צריך להבין שמיחזור זה אמנם דבר נפלא שמקטין במעט את הנזק שאנחנו גורמים לסביבה על ידי פסולת בלתי מתכלית ומזיקה, אבל הוא לא מהווה תחליף להקטנת כמות הפסולת הזו מלכתחילה. תרומתי הקטנה לאיכות הסביבה היא שאני משתמשת בבקבוקים האלו בשימוש חוזר ושטפת אותם מדי פעם אבל מודה שיש לי המון מה לשפר בנושא.

אני ממליצה על../images/Emo26.gif

סינון מי הברז על ידי המתקן שמחמם/מקרר את המים. הכל תלוי גם באמת איפה אתה גר, אני גרה במושב בשרון ואין בשבילי תחליף למים מהברז באזור הזה, יש אצלנו את המתקן שמסנן+מחמם/מקרר, והוא עושה אחלה של עבודה :) בניגוד לזה, למשל אני עובדת בתל אביב, יש סינון בברז אבל עדיין,הטעם של המים נוראי.. מים מינרלים לא הייתי ממליצה כלל וכלל. שיהיה אחלה יום:) -כשף!

harduf9

New member
בבדיקת מעבדה שנעשתה בעבר עלו התוצאות הללו

מים מסוננים ע"י מכשיר ביתי הכי נקיים, מים מינרליים במקום השני עם פה ושם רעלים וחיידקים, מי ברז במקום האחרון מכל הבחינות. אם אתה משתמש במכשיר של אוסמוזה הפוכה אתה מקבל רק H2O. יעני מים. שאר הפילטרים, ככל שאני יודע, לא מסננים הכל. לא בדקתי אבל למשל לפני כחודש שמעתי שהמכשיר שיש לי בבית אינו מסנן פלואור. שזה רע מאוד. בקיצור אני בעד אוסמוזה הפוכה. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה