שתיתי יין מדהים ומפתיע

שתיתי יין מדהים ומפתיע

אני לא מומחית גדולה ביינות.. אני נמצאת יותר במקום של להגיד אם טעים לי או לא אבל אני הפעם חייבת לברר יותר לעומק טעמתי אצל ידיד יין מדהים של רקנאטי ייקב שלא הכרתי עד כה, הנורא הוא שהידיד נסע לטיול ארוך ויני יכולה לברר על סוג היין המדוייק הייתי שמחה אם תוכלו קצת לתת לי טיפים לנושא, אולי מישהו מכיר יותר לעומק את היינות של רקנאטי

Chewbacca

New member
יקב רקאנטי

ממוקם באיזור התעשיה של עמק חפר ומפיק יינות ב4 סדרות שונות. לדעתי, ויש כאלה שלא מסכימים איתי פה, אחד היקבים היחודיים בארץ. היינן הראשי, לואיס פסקו היא ייבוא היישר מקליפורניה והינו לדעתי אחד הייננים המוכשרים המוערכים בארץ. היקב מפיק כרגע בערך 500,000 בקבוקים. הסדרה הראשונה היא ספיישל רזרב, בנתיים יצאו לשוק בציר 2000 שמורכב מ50% ענבי קברנה סוביניון ו50% מרלו. ו2001 שמורכב מ96% קברנה והשאר מרלו. התווית היא זהובה ובולטת. הסדרה השניה היא הרזרב, תווית שחורה לקברנה ותווית אדומה למרלו. בצירים 2000 ו2001 מכל אחד מהם. ושרדונה עם תווית ירוקה כולה מ2000 2001 ו2002. הסדרה הבסיסית היא רקאנטי, תוויות לבנות עם כיתוב בצבעים שונים ליינות השונים. קברנה 2000, 2001 ו2002, מרלו ושרדונה כנ"ל סוביניון בלאן מ2003 ופטיט סירה מ2002. הסדרה הרביעית היא סדרה של בלנדים שונים של ענבים ונקראת יסמין אחד לבן ואחד אדום.

marsala

New member
את עובדת היותו ''יבוא'' לא ידעתי

באמת מדובר בהגעה לארץ לצורך עבודה בלבד? תמיד חשבתי שהוא יינן בן עמנו שעשה עליה. מוש

marsala

New member
עדיין מחכים לשמוע איזה יין

טעמת ''לא מצליחה להבין''.. מוש

Chewbacca

New member
גם וגם

אני לא חושב שהוא בא לארץ במיוחד כדי לעבוד ברקאנטי, אני יודע שאשתו יהודיה או ישראלית והם עשו עליה אחרי ראיונות שהיו לו ביקב אחר (נדמה לי שדלתון) אבל אני חושב ששני הצדדים הרוויחו, היקב הרוויח יינן מוכשר, ולואיס הרוויח יקב שבו הוא הסמכות העליונה בכל הנוגע להכנת היין.

למעלה