שתיקת הכבשים

שתיקת הכבשים

זה לא מכבר נזדעק העולם החרדי "חורבן" "שמד" "גרוע מאנטיוכוס ומטיטוס" "פשע נורא" "תועבה" היו חלק מן הכינויים העדינים להם זכה מצעד ההומואים בירושלים. הקריאות לסכל פשע נורא זה, למסור את הנפש על קידוש השם אכן הועילו ומשטרת ישראל מנעה את קיום המצעד. והנה, לנגד עינינו ממש, מצטרפים חרדים לגדולים שבאויבי ישראל מאז היטלר, חוברים למכחישי שואה , מתחבקים עם מנהיג עולמי חשוב החותר להשמדת העם היהודי היושב בציון, והעולם החרדי שותק. "קומץ משוגעים" אומרים לנו בפה רפה ושלא לציטוט. הרבנים לאו ומצגר, אכן תקפו במילים לא חריפות במיוחד את המשתתפים הנתעבים. אולם איה העולם החרדי? איפה הפשקווילים ש"היה לא נהיתה כזו" איפה הזעקות כנגד המעשה הנורא? איפה השוואתו של אחמדניג'אד לטיטוס או לנבוכדנאצר? שקט שקט שקט שקט החנוכיה דולקת.

יוסי ר1

Active member
כבר כתבתי בזמנו, שהעולם החרדי נלחם

נגד התרבות החילונית שקמה בארץ, ואשר לדעת אותו עולם מהווה נסיגה מדרכינו לגאולה. רוב רובו של העולם החרדי מעוניין במיגור החילוניות, לא החילונים עצמם, קרי המעשים ולא האנשים. קבוצה קיצונית שבקיצונית שבו, נטורי קרטא, אכן עושה הכל שלא להתערב בטומאה, (הם לא לוקחים למשל כספים ציוניים - לפחות בעיקרון, גם אם מישהו מכם מכיר דוגמא נגדית). כתב פעם פר' יהודה ליבס מאמר מעניין בו השווה את האידאולוגיה שלהם לזו של אנשי כת מדבר יהודה, שראו בעצמם את ישראל, ואת כל הסוטים מדרכם בתור האספסוף שעתיד להיות מושמד, ואין לו תקנה. הם אינם מחזירים בתשובה ואין להם עניין בחוזרים חילוניים שיחדרו לקבוצתם הסגורה. והם מיעוט, מיעוט שבמיעוט. רוב היהדות הדתית וגם החרדית מגנה את הפרובוקציות שלהם. אגב, לא כדי להצדיק, אבל כשאהיה בעבודה, אביא כאן אסופה של התבטאויות אנטישמיות חריפות ששלחו לי אתמול, של אנשי רוח, ספר , חכי"ם, אנשי צבא ועוד. שוב, אין בתועבה אחת כדי להצדיק אחרת, אבל לפחות כדי לאזן את שדה הקרב...

נהמת הזאבים

"והנה, לנגד עינינו ממש, מצטרפים חרדים לגדולים שבאויבי ישראל מאז היטלר.." באיראן שולט אותו משטר משנת 1979, אנחנו הציונים עשינו רווחים יפים ממכירת נשק למשטר הזה בדיוק ועכשיו באים החרדים המתועבים ונוסעים לאיראן בלי לעשות בוחטה נחמדה בדרך? "חותר להשמדת העם היהודי..." למה נטורי קרתא לא לוקחים דוגמה מאיתנו? בשנות ה80 בארגנטינה היה משטר שלא "חתר להשמדה.." אלא השמיד בפועל אלפי יהודים. אנחנו הציונים הגיבורים לא עמדנו מנגד: מיד כשהתברר המצב דאגנו לגרוף רווחים לטובת סוחרי הנשק (מלח ארצנו) וכך הופרחו שממות בסביון ובכפר שמריהו.

לא נכון.

מדינת ישראל ניהלה מו"מ חשאי עם החוטנה בארגנטינה וב1976 הגיעה להסככם חשאי לפיו יהושדי שייעצר בחשד לקומוניזם לא יועלם אלא יועבר לישראל ללא פירסום ותוך התחייבות שלא יחזור לארגנטינה. חייהם של כ 2,500 יהודים ניצלו בזכות ההסכם הזה.

נץ666

New member
בתור דַּבָּר נלהב של העדה החרדית

כדאי שתקפיד . הם לא הכחישו את השואה [לא אמרת את זה
] הם רק מתנגדים לניכוס האלים של החברה הישראלית-הציונית-החילונית-היהודית את השואה לצרכים ולאינטרסים הבלעדיים שלה. דבר נוסף, וכדאי שתיתן את הדעת עליו, החרדים הקיצוניים מעולם לא הכירו בקיומה של מדינת ישראל, מבחינתם מדינת ישראל שהוקמה על ידי יהודים היא פגיעה ממשית בחזון העתיד האוטופי האלוהי, אשר על כן כל דבר שימגר את החטא הנורא הזה, ראוי לתמיכה ולעזרה. לכן כמי שהפעיל כאן מהלך של "התפיסות" עם הקבוצה השנואה, המושפלת, המופלית ביותר לרעה בחברה הישראלית, עליך ללמוד ולהשלים גם עם "סטיות" של חברי הקבוצה מהדגם המועדף עליך., על מנת שההתפייסות שלך תהיה אמיתית, ולא עוד ביטוי לשבשבת רעיונית לא רצינית.

ולענית דעתי יש הבדל

בין רוב רובם של החרדים, לבין הקבוצה הטמאה הזו המתחברת למכחישי שואה ( הם טוענים שהציונים ניפחו את ממדי השואה כדי להקים את ישראל) ולמנהיג איראן החפץ בהשמדתנו , ונדמה לי שאף קומוניסט ותיק כמוך לא יחלוק על כך

נץ666

New member
ההבדל הוא בעיניך בלבד, לצורך

הוקעתם, לבדל אותם מהאומללים שהפוליטיקלי-קורקטנס שלך מחייבת אותך, לכאורה, להיות רגיש ל"אחרות" שלהם, ואז אינך חייב להוקיע אותם. לא שכנעת אותי בכלום. עמדתי כאדם וכקומוניסט ותיק או צעיר אינה נעה על פי כיווני הרוח ביום שאני מתעורר ועל פי מצב הרוח שלי ברגע נתון.

אלי ו.

New member
אתה צוחק נכון?

הזיהוי הזה של "החרדים" הוא בדיחה. זה כמו שאני אתייחס לבני סלע רעי חורב ואלי פימשטיין כאל "החילונים". מדובר באנשים משולי השוליים של המחנה החרדי, אנשים שאפילו אנשי נטורי קרתא כועסים עליהם שהם משתמשים בשמם. בית הדין של סאטמער מגנה אותם, זה מובן בעיקר מכיון שאותם אנשים מזהים עצמם עם סאטמער. רוב החרדים שאני מכיר זועמים מכיון שהם יודעים שבגלל הלבוש החיצוני חילונים אינם מבחינים בינם לבין מכחישי השואה באירן. מבחינת הרעש זה כמו שתטען כנגד ההסתדרות שמוכנה להשבית את המשק עבור עיכוב במשכורות אבל לא תשבית את המשק נגד ריבוי מקרי האונס ומכאן תסיק שלא אכפת לראשי ההסתדרות מנשים. זה לא שלא היו פשקווילים (ראה בהודעה הבאה) אבל בד"כ עושים רעש כדי להשיג משהו ולא כמחאה בדיעבד.

אלי ו.

New member
מצוה אתה יודע מה זה

טאנץ הלא הוא Dance - ריקוד. ריקוד המצוה הוא מנהג חסידי, בסוף החתונה החתן הכלה ואחרים רוקדים יחד (כמובן בלי מגע אלא עם מטפחת).

ולמה כתוב נשים "צנועות" במרכאות?

גלביה ורעלה זה צנוע למהדרין, לא? בכל אופן, אני חייבת לציין שזה הפשקוויל הכי גרפי והכי הומוריסטי שראיתי.

אלי ו.

New member
צריך להרחיב על התמונה הזאת

יש סיבה למה בחרו דוקא בתמונה הזאת. ראשית יהודי חרדי תמיד יזהר שלא לעמוד בין שתי נשים ובתמונה הזו "תפסו אותו על חם" בין שתי נשים. הנה התמונה המקורית כפי שהובאה ב"בחדרי חרדים" http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1992605 שם גם מזכירים את הנידוי ממנו סובלים אנשי הקבוצה הזו http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=1223923

יוסי ר1

Active member
תוספת קטנה למצווה טאנץ:

המצווה היא לשמח חתן וכלה בריקוד, כדברי חז"ל כיצד מרקדין לפני הכלה... כלה נאה וחסודה... מצוות הריקוד היא בעיקר על המוזמנים. ישנם כמה מוטיבים עיקריים בריקוד החסידי - קדאצ'קס - להטוטים שונים של ריקוד תוך כדי עמידה על הראש, איזון בקבוק על הראש תוך כדי ריקוד, איזון כיסה על האף, נייר בוער וכיוצא בזה. שיאו של הריקוד הוא ריקודו של הרבי עם הכלה, בריקוד המטפחות. אולי באחד ממפגשי הפורום הקרובים אביא קטע וידאו, של מצווה טאנץ מהמם של קיצוני חסידי תולדות אהרון, בחתונתם של הציונים המשוקצים.

למעלה