שתיקת הכבשים

אחד המאפיינים המוכרים של סאטמר

אחד המאפיינים המוכרים של סאטמר הוא מאבקה המר וחסר הפשרות נגד מדינת ישראל ומפעל הציוני בהתאם לשיטת האדמו"ר מסאטמר רבי יואל טייטלבוים שראה בציונות שורש כל רע וחורבנו הרוחני של עם ישראל ואף הגורם העיקרי לכל הצרות שקרה לעם ישראל במאה השנים האחרונות. הדבר ההנבזי ביותר שהם עושים זה ההאשמה שהשואה היא עונש מאלוהים על חטא הציונות. דרך אגב, מן המפורסמות הוא שרבם של הסטמארים עשר עליהם לברוח מהונגריה והבטילח להם בשם השם כי שואה "היה לא תהיה" בעוד את עצמו הציל ברכבת קאסטנר הציוני

אלי ו.

New member
הצלחת לבלבל בין רבנים

הדרשה המפורסמת והמאוד שנויה במחלוקת היא של הרבי מבעלזא. שיטת הסאטמרים באמת מתנגדת לציונות ולשיטתם הציונות יוצאת נגד שלוש השבועות בכך שישראל "עלו בחומה" ומכאן שאומות העולם פטורות משבועתן שלא לשעבד את ישראל יתר על המידה. מהשיטה הזו ברור שהשואה שהיתה לכאורה הפרת שבועת אומות העולם נובעת מהפרה קודמת של שבועת היהודים. אני לא מקבל את גישתם התאולוגית של הסאטמרים אבל לא רואה בהם נבזים. ראוי לציין שהם עקביים ומתעקשים שלא לקבל תקציבים ממדינת ישראל, לא בטוח לאומי, לא מימון לישיבות וכו'.

לא לבלבל ולא נעליים

הרבי מסטמאר הורה לחסידיו להשאר בהונגריה בה בעת שתכנן את בריחתו

שרוֹן

New member
טוב, הוא לא לגמרי טעה

הציונות והעליה הביאו בסופו של דבר להתפקרותם של יהודים רבים.

mucool2

New member
היהודים האלה היו מתפקרים בכל מקרה

ההבדל הוא שבגולה יש סיכוי טוב שהם גם היו מתבוללים.

זו הנחה שקצת קשה לקחת אותה כאקסיומה

(ההנחה שהיו מתפקרים בכל מקרה). תהליך ההתפקרות קרה בעקר בגרמניה ובהונגריה. לא כ"כ בפולין (מבחינה מספרית - המרכז הגדול ביותר) וגם בשאר אירופה הרבה פחות, שלא לדבר על ארצות ערב. ההנחה של "מה היה קורה אילו" היא בעייתית. אני מסכים איתך שהמתפקרים במקרים כאלה, לולא הציונות, היו מתבוללים, רק שקשה להעריך את מספרם באופן גורף.

שרוֹן

New member
זאת ועוד

מנסיוני, בחיים בחו"ל, הצורך בבידול כיהודי גדל. לא בהכרח אל מול ה"גויים", אלא יותר אל מול עצמי.

diday

Member
לא רק סאטמר

רואים/ראו בציונות את חורבנו הרוחני של עם ישראל. וכפי ששרון כתבה הם לא טועים לחלוטין. לפני זמן שמעתי למשל ש"המחזיר בתשובה" השווה את הרצל להיטלר. אחרי הקונגרס הציוני הראשון, לא רק יהודים אמרו (תוכל אגב, למצוא בדיחות בנושא בספר של דרויאנוב) שהמנוע העיקרי שדחף את הקונגרס היה הגנדרנות של הרצל. בהתייחסות ל"צרות לעם ישראל במאה השנים האחרונות", ניתן היה לקרוא אחרי הקונגרס הראשון (או השני) תחזיות האומרת שהציונות תגרום לעליית האנטישמיות.

שרוֹן

New member
כשראיתי את התמונות האלה בפעם

הראשונה, הייתי משוכנעת שזו תמונה מודבקת ומפוטשפת (מה קוראים אצלנו פוטו-פשע). יש להם פרצוף של צדקנים גדולים, בשם איזו אמת גדולה הם משתתפים בזהו?

diday

Member
שאלה, אתה כותב:

"בגלל הלבוש החיצוני חילונים אינם מבחינים בינם לבין מכחישי השואה באירן." אם אני מבין אותך נכון, אתה סבור שהם מכחישי שואה. בתקשורת במקומי (גרמניה) הודגש מספר פעמים שאינם מכחישי שואה. האם הם באמת מכחישי שואה והתקשורת הגרמנית (המאוד עוינת לכנס) חוששת לומר זאת, או אינם מכחישי שואה, או אולי לא הבנתי אותך.

אלי ו.

New member
כשמישהו מגיע לועידת מכחישי שואה

הוא שולח מסר ברור. יכול להיות שהוא עצמו אינו מכחיש שואה בפיו אבל העובדה שהשתתפו בכנס יהודים נותנת לו סוג של לגיטימציה ולכן אותם יהודים, משתתפים בהכחשת השואה ובפועל הם מכחישי שואה.

יוסי ר1

Active member
בכך שהם מגיעים לכנס של שונא מדינת

ישראל הם שולחים מסר ברור. לא בכך שנושא הכנס היה הכחשת השואה. בעצמך כתבת למעלה כשהסברת את שיטתם: "מהשיטה הזו ברור שהשואה שהיתה לכאורה הפרת שבועת אומות העולם נובעת מהפרה קודמת של שבועת היהודים.". חלק גדול מאד מקורבנות השואה נמנו על היהדות החרדית, קיצונית ושאינה קיצונית. אותם שהלכו לכנס, ואשר מן הסתם גם ממשפחתם הומתו קרבנות בשואה, אינם מכחישים אותה. נהפוך הוא, הם רואים בה עוד הוכחה לחרון אף האל על חילון העולם וההעזה של מרד בעונש הגלות והפרת שלש השבועות.

אלי ו.

New member
ראשית רצוי להבדיל

בין הסאטמרים שמתנגדים למדינת ישראל אבל לא משתפים פעולה עם שונאי ישראל לבין החבר'ה האלה. אני מסכים אתך שהם אינם מתכוונים להכחיש את השואה אבל בפועל, כשהם הולכים לכנס של מכחישי שואה, בעצם נוכחותם הם מסייעים להכחשת השואה.

יוסי ר1

Active member
אני חושב שהדקויות הללו שחשובות לנו,

קטנות עליהם. גוי הוא גוי. ובידוע שעשיו שונא לישראל, ואף רוצה להשמידו. לא נראה לי שלהם חשוב מה הגויים של היום אומרים על אירועי עבר, ולא נראה לי שחשוב להם אם העולם יזכור את השואה בדרך זו או אחרת. האיום הנוכחי לשיטתם היא מדינה של יהודים המושתתת על ערכים חילוניים, וכדי למגר איום זה הם יחברו לפריץ העולה, יהיו דעותיו וכנסיו אשר יהיו, לקיים מצוות "לך קנוס את כל היהודים".

למעלה