שתיקה שווה ....?

SEKI1994

New member
שתיקה שווה ....?

שלום רב ענייני הנישואין שלי מעולם לא עלו לפורום ובכל זאת אני כאן ואני מאמינה שאני לא לבד. אנו נשואים כמעט 15 שנים ויש בנינו אהבה ואמון ץ אני טיפוס תוסס וטמפרמנט ובעלי הפוך ממני הוא שתקן וברוב המקרים השתיקה שווה זהב. התרגלתי לחיים שקטים כל כך שקטים שכמעט שומעים את השקט. אני רוצה יותר תשומת לב , יותר מחמאות יותר רומנטיקה וקשה לי לדבר איתו על כך. לאחרונה נמצא בסביבתי גבר שמחבב אותי ומחמיא לי מאוד וממתין לי שאענה לו...... אני מסרבת לבגוד בבעלי מעולם לא היו בנינו ספקות וחוסר אמון , הגבר הזה בעצם מזכיר לי כמה יכולים להיות חיי הזוגיות שלי משודרגים ומהנים. איך אוכל להימנע מבגידה ? ואיך אוכל לפתוח את הנושא לטובת פתרון הבעיה? אשמח לתגובות. תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
טעויות נפוצות....

חיי זוגיות משודרגים? אני לא בטוח. אותו גבר מחזר משלים לך את הדבר העיקרי חסר לך בחיים... אבל איך זה ישדרג את חיי הזוגיות שלך? יש הרי שתי אפשרויות: (1) לבגוד ולנהל חיים כפולים. במצב הזה, גם אם לא תיתפסי, תאבדי את הכיף עם בעלך, את תחושת האמון, הנינוחות, היציבות, שכנראה מאוד חשובים לך. (2) לעזוב את בעלך לטובת השני, בהנחה שהוא מעוניין בזה, ובלי להכנס בכלל לשאלות המעשיות של הקושי בגירושין. בואי נלך עם הפנטזיה: האם שם יהיו לך כל הדברים שיש לך עם בן זוגך, או שמא תהיה שם רומנטיקה, אבל יחסרו הרבה דברים שעכשיו את לוקחת כמובנים מאליהם? אל תשכחי שבחיים משותפים הרומנטיקה הרבה פעמים מתנדפת דרך החלון. למעשה, נראה לי שהחיזור של הגבר הזה כבר משלים לך את רוב צרכייך... אולי שווה להחזיק אותו כמחזר שאף פעם לא מגיע להגשמת משאלתו? אני מבין שיש פנטזיה חזקה על אחרי צהריים סוער עם אותו גבר... רק קחי בחשבון שהמעבר מפנטזיה למציאות משנה את גם את הפנטזיה וגם את המציאות. אלפי ורבבות אנשים קופצים ומגישימים פנטזיות כאלו כדרך שיגרה. אחרי הפעם הראשונה, השניה קלה הרבה יותר, ולמעשה נפתחת דרך מורכבת ומפותלת, אך גם מלאת ריגושים (וסכנות). אינני בא לשפוט באיזה צד עדיף להיות, רק לציין את העובדה. בחירה מוצלחת! מריוס

מריוס זכריה

Member
מנהל
ודרך אגב...

כמובן שאת מזגו הבסיסי של בעלך לא ניתן לשנות, חבל על כל המתח והתיסכול שכרוך בנסיון להפוך את עורו.

SEKI1994

New member
תודה

תודה רבה על תגובתך אין לך מושג איך עזרת לי לראות דברים בצורה ברורה. ראשית אני רוצה להסביר את עצמי : כשציינתי שידרוג לא התכוונתי שהבגידה תשדרג ... התכוונתי שאם אתן לגבר להמשיך לחזר אוכל להרגיש טוב עם עצמי ובכך להעלות את הבטחון העצמי שלי שירד ולמצוא פתרון לבעיית הזוגיות. אני מודה לך אתה חיזקת את הדיעה שלי על בגידה אני לא בנויה לכך ואוסיף כי אני מאוהבת בבעלי ורוצה לפתור ולהגיע לשינוי. והעניין שהזכרת שלא אוכל לשנות את טבעו של בעלי אתה צודק בהחלט BUT YOU CAN'T BLAME A GIRL FOR TRYING.......... אנו חיים בחו"ל ומאוד יכול להיות שהתשומת לב של המשפחה שחסרה לי מהווה גורם נוסף לרגשות שלי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
סביר מאוד, ואולי אף יותר מזה

בכלל, החוויה של חיים בחו"ל, אם זה בגלל עבודה או לימודים, יכולים להיות מאוד מתסכלים. אנחנו אמורים לחשוב שזה נורא כיף, אבל להרבה אנשים זה לא. אז יכול להיות שזה לא רק עניין המפשחה, אלא בכלל הקושי של חו"ל. מחכים לכם פה! מריוס

chenby

New member
זה מתחיל מתקשורת

את יכולה להיות כנה איתו. להגיד לו את כל מה שאת רוצה וצריכה לקבל ממנו (דברי עלייך שלא יצא שאת מאשימה אותו) ואת יכולה לספר שמתחילים איתך וזה מחמיא והדבר שאת הכי רוצה זה לקבל את זה ממנו.. תבואי מהמקום של השמחה והתוססות שלך - ותתסיסי אותו ותזכירי לו שהוא הגבר היחיד גם אחרי 15 שנה, ובכל זאת יש לך צרכים אחרי 15 שנה ואת רוצה שהוא ימלא אותם. לגבי הבחור השני- אם את מסרבת לבגוד - תגידי לו שאת מודה לו אבל שיניח לך.. הוא בא בשביל להראות לך משהו שאת רוצה שיהיה לך בבית עם בעלך - אז התפקיד שלו הסתיים -עכשיו התפקיד שלך הוא לסיים את התפקיד שלו בחיים שלך. אני גם מסכימה עם מריוס - שאנחנו לא יכולים לשנות אחרים - אנחנו יכולים לשנות רק את עצמינו. את בעצמך יכולה לשבת ולבדוק למה השקט של בעלך תורם לזוגיות שלכם, למה המקום שאתם נמצאים בו הוא כבר מושלם עכשיו ותעשי רשימה של תודות על כל מה שיש לך עכשיו (גם הדברים הכי קטנים שאנחנו לא חושבים עליהם - כמו - תודה על החיוך בוקר טוב כל בוקר..) כשאת נמצאת בהוויה של הודיה ומתוך ההודיה והשמחה את מבהירה לעצמך מה המטרות שלך הבאות - קל יותר להגשים אותם. כשאת במצב מתוסכל על משהו - לרוב כשמתמקדים בתסכול מגדילים את התסכול.. אני מאמינה גדולה בשינויים, אני חושבת שהכל אפשרי עבור כל אחד ואחת בחיים האלו, אני גם מאמינה שאם אני רוצה בשינוי, אני צריכה להשתנות - להשתנות אומר - קודם כל להסתכל על אותה סיטואציה - מפרספקטיבה חדשה (כי כל נקודת מבט חדשה תיצור רגש חדש- והתגובה שלנו תהיה חדשה ואז גם התוצאה תהיה חדשה..) אני גם מאמינה שאם אני רוצה משהו ואני לא מקבלת אותו - אני המחסום האמיתי - משהו באמונות שלי לא נותן לי לקבל את מה שאני רוצה- זה יכול להיות התנגשות עם מה שאני רוצה שיקרה ומה אני מצפה שיקרה (כי תמיד מה שאני יודעת שיקרה- זה מה שיקרה...ואם אני מקווה שהוא יתן לי מחמאה ואני מצפה שהוא ישתוק, אז בוודאי שהוא ישתוק..). בקיצור, תתבונני פנימה ותמצאי את הדרך הכי אפקטיבית לך ולבעלך יחד להגיע לשדרוג את מעוניינת בו (כי זה אפשרי)

I C E M A N 7

New member
את צודקת כמובן, אבל...

"להגיד לו את כל מה שאת רוצה וצריכה לקבל ממנו... לספר שמתחילים איתך וזה מחמיא.." - דיבורים לא יוצרים רומנטיקה והזכרת איומים מבחוץ בדרך כלל תעשה את ההיפך. את האיומים הוא צריך להרגיש, לא לשמוע ממנה. מעשים, לא דיבורים! מה לעשות? לא יודע, יש מומחים בשביל זה.

chenby

New member
זה לא חייב להיות איומים

אני דווקא רואה את זה כתזכורת, כמראה למה שהיא רוצה לקבל בבית. היא יכולה כמובן לקחת את זה כאיום, והיא יכולה שלא.. הכל תלוי איזו תוצאה היא רוצה לקבל.. באיומים התוצאה הרצויה היא לרוב ההפוכה מהתוצאה המצויה.

SEKI1994

New member
תודה

תודה לכם לא היה לי מושג שכך מתנהלים הפורומים אני מודה על העצות אני משוכנעת עכשיו שאני בדרך הנכונה דרך ללר בגידותץ THANKS איריס

seeyou

New member
"איך אוכל לפתוח את הנושא לטובת פתרון הבעיה?"

כול התשובות הם במילה "לפתוח". האם את רוצה "מאהב"?-השלמה לחיי השיגרה? הגיוני. ייתכן שגם בעלך צריך ריענון.
-איזה פרגית או לכי תדעי אולי ....הומו קטן?
בהרבה מדינות "מתקדמות"(לפחות על פי מה שמציגים בסרטים) יש מושג של "נשואים פתוחים". מה שנעשה בהסכמה לא נחשב לבגידה זאת מסגרת שלא מתאימה לכולם וגם קשה(או בלתי אפשרי) לחזור למצב הקודם, אם זה לא מתאים. ..."לאחרונה נמצא בסביבתי גבר שמחבב אותי ומחמיא לי מאוד וממתין לי שאענה לו.." ברור
מצב מוכר
נרא אותו אחרי כמה גלישות איתך אם עדיין יחזר באותו התלהבות.

בעיה נפוצה

הרבה נשים הולכות, בדיוק מהסיבה הזאת, על הקו הדק הזה שבין לקבל את תשומת הלב והמחמאות האלה לבין לבגוד ממש - למעשה, נראה שזה בגנים שלכן - אין צורך בשום הכשרה מיוחדת. גברים קוראים לנשים כאלה טיזריות ומתעבים ונמשכים אליהן בעת ובעונה אחת אבל היות ומדובר ביצורים מוגבלים שלא שמים לב לדקויות אל תתני לזה להפריע לך. בהצלחה

SEKI1994

New member
הדברים מתבהרים

אני מאמינה שהדברים יסתדרו ולו רק מהסיבות הכי נכונות בעולם אהבה אמון וכבוד ואני מקווה שלעולם לא אצטרך לחוות שוב את החוויה הזו. BUT NEVER SAY NEVER...... תודה אני מעריכה את כל התגובות

נונה17

New member
לגברים מהסוג הזה

את טרף מה-זה קל. הוא כנראה קלט אותך ומשתמש בכל הטריקים בספר. אם תבגדי אני רואה פוטנציאל להמון הרס וכמעט שום דבר חיובי, פרט לכמה דקות של הגשמת פנטזיה סוערת.

אייבורי

New member
ירידת ערך בשוק

אכן את כבר 15 שנים נשואה לשתקן ומרגישה ירידת ערך ואוטוטו תכנסי לפנתאון של הזקנות. בשביל לבצע העלת ערך למניה יש כמה אופציות. מחזר שווה מאהב מאגניב תכשיטים יקרי ערך (השתקן יכול לספק) אבל שאלה קטנה טענת שאת אדם תוסס וטמרפרמנטי, מדוע בחרת לחלוק את חייך עם שתקן ?

nowonder

New member
תראי

חמשעשרה שנים את נשואה לו. לא רק שהשלמת עם מי שהוא, אלא שחשבת ששתיקתו שווה וזהב, ורוב הסיכויים שבמהלך חמשעשרה השנים הללו עזרת לעצב את אישיותו השתקנית. עכשיו, פתאום נמאס לך, והשתקנות שלו מעצבנת אותך ואת מחפשת פתרון קל ומהיר לפתרון. אי אפשר לשנות ברגע משהו שלקח לו חמשעשרה שנים להתהוות (חוץ מאמון, כי אמון שלקח חמשעשרה שנים לבנות, אפשר להרוס ברגע). במקום לשנות אותו מהר, תשתנו ביחד, ולאט. תמצאי את הדברים שגורמים לו להפתח, להשתחרר, לדבר, ותלחצי על הכפתורים האלו. תני לו את מחמאות. תאמרי לו את שאת אוהבת אותו. תקחי אותו באמצע היום לנונר נחמד. תגידי לו שמדליק אותך כשהוא מתסכל על המחשוף שלך ואת רואה שהוא רוצה אותך. אני יודעת שהכי כיף שזה יהיה באופי שלו, אבל זה לא. ואופי אי אפשר לשנות. אבל אפשר לרכך התנהגות וזה כרוך בשינוי התנהגות אצלך.

SEKI1994

New member
תודה ל NOWONDER

אני מסכימה איתך ותודה שכתבת לי. זה לא שפתאום נמאס לי זו פשוט הפעם הראשונה שיש מישהו שמרעיף עליי מחמאות ובכך גרם לי להרגיש שחבר לי . אבל זה בעצם קרש קפיצה משמעותי בשבילי בתחום הריגשי ומהיום אני מחליטה לעשות שינוי בתוכי ולנסות להעביר את ההתלהבות שלי אליו, אני מאמינה שאצליח הרי זו העבודה שלי אני מורה לדרמה לקבוצות ילדים ואני מצליחה להלהיב אותם SO אין סיבה שלא אצליח איתו. THANKS

יעל717

New member
מצב מורכב מאוד,אבל בגידה זה לא פתרון.

ואני לא מדברת עכשיו על המוסריות שבעיניין,אלא על הרגשות שלך,את רק תפגעי מזה.כי כמה שטוב ונהדר יהיה לך עם המאהב כך את תרגישי יותר מתוסכלת וחנוקה בבית,את תתחילי להתגעגע אליו ובכלל לא תרצי כבר לא להיות עם בעלך ולא לקבל ממנו שום דבר.ואם המאהב גם באמת יואהב אותך וירצה שתעזבי את הבית ותבני איתו חיים משותפים , כך זה יחמיא לך יותר וישגע אותך יותר וכך את תעשי יותר טעויות,כי קשה מאוד לשלוט ברגשות. חייך מתנהלים על מיי מנוחות,יש כמה דברים שאת רוצה לשפר,אז בהצלחה ואל תכניסי את עצמך למערבולת שהורסת ומרגשת בו זמנית.

למעלה