מחסום הפיטנגו
יש לי בחצר שיח פיטנגו שצומח משתיל שנבחר בקפידה - פירות גדולים ובשרניים. אני לא מסוגלת, לא מצליחה לשכנע את עצמי לטעום את הפרי הזה. הריח שלו כל כך לא נעים לי
בקיצור - הכנתי ממנו ליקר, כי אני מאוד אוהבת להכין ליקרים, אמממממההה??? אני לא מסוגלת לטעום אותו
שוב, מחסום הריח=מחסום הפיטנגו
הנה המתכון מפרום מתכונים. אם יש למי מכם פסיפלורה בעודף מומלץ בחום להכין ממנה ליקר, סוף הדרך
ליקר פיטנגו 300 גר' פיטנגו בשל 300 גר' סוכר 2 כוסות וודקה את הפיטנגו למעוך בעזרת הידיים , שיצא ממנו מיץ. בצינצנת זכוכית לפזר חלק מהסוכר, מעל להניח פיטנגו, ולכסות בשאר הסוכר. להניח כך לחודש מכוסה במכסה אך לא סגור הרמטית. לנער כל יום , או אפילו פעמיים ביום אם זוכרים. לאט לאט הפרי יתחיל לצוף למעלה. אחרי חודש, להעביר את הפרי התוסס לשקית בד, לסנןן, לסחוט את הפרי על ידי סחטיה של השקית בד ידנית. עד הטיפה האחרונה של הפרי ןהמיץ. להוסיף וודקה לפי הטעם. או החוזק שרוצים. אפשר כמובן להוסיף אלכוהול נקי , גם לפי הטעם. הערות: הליקר יצא פשוט מדהים בטעמו. מאד מומלץ. הוספתי וודקה קגלביץ כ- 2.5 כוסות. והכמות שיצאה לי היא בערך שלושת רבעי בקבוק הוודקה קגלביץ, שהיה לי ריק. הצבע של הפיטנגו נישמר, מה שעושה אותו מאד אטראקטיבי. להגשה. מומלץ. להזכירכם שגם הכנתי ריבת פיטנגו שיצאה מדהימה , ומתכון ניתן כבר בפורום לפני כחודש. מקור:Wan