שתילת פיטנגו

• פותח הנושא abut
  • פורסם בתאריך
A

abut

Guest
שתילת פיטנגו

שלום :) להורי יש פיטנגו מהמם בחצר האחורית שמניב המון פירות (במיוחד השנה). כל-כך הרבה, כל-כך טעימים ואפילו עשיתי מהם ליקר מהמם שאני ממש ממש מעוניין לדעת אם יש לי סיכוי לגדל שיח קטן אצלי בדירה. אני בקומה שלישית עם חלונות למזרח ומערב. עד שעות הצהריים יש לי שמש ממזרח ומשעות הצהריים ועד כ- 18:00 יש לי שמש מהמערב. אני מעוניין לגדל שיח בעדנית קטנה על עדן החלון... מה הסיכויים שלי? אני גם רוצה לדעת אם אני יכול לקחת ענף מהשיח הגדול של הורי ולהצליח לשרש אותו עם איזו אבקה לגידול שורשים (פעם ראיתי כזו...)? תודה מראש :)

אנגי2

New member
לצעריבאדנית לא יגיע לגודל

שפיטנגו מגיע כשהוא באדמה-הפיטנגו היא שיח גדול שגובהו יכול להגיע ל-3 מטר. הייתי נשארת עם הפיטנגו של ההורים-כתבת שיש מספיק. והאם אפשר לדעת את המתכון לליקר?

r66

New member
מחסום הפיטנגו

יש לי בחצר שיח פיטנגו שצומח משתיל שנבחר בקפידה - פירות גדולים ובשרניים. אני לא מסוגלת, לא מצליחה לשכנע את עצמי לטעום את הפרי הזה. הריח שלו כל כך לא נעים לי
בקיצור - הכנתי ממנו ליקר, כי אני מאוד אוהבת להכין ליקרים, אמממממההה??? אני לא מסוגלת לטעום אותו
שוב, מחסום הריח=מחסום הפיטנגו
הנה המתכון מפרום מתכונים. אם יש למי מכם פסיפלורה בעודף מומלץ בחום להכין ממנה ליקר, סוף הדרך
ליקר פיטנגו 300 גר' פיטנגו בשל 300 גר' סוכר 2 כוסות וודקה את הפיטנגו למעוך בעזרת הידיים , שיצא ממנו מיץ. בצינצנת זכוכית לפזר חלק מהסוכר, מעל להניח פיטנגו, ולכסות בשאר הסוכר. להניח כך לחודש מכוסה במכסה אך לא סגור הרמטית. לנער כל יום , או אפילו פעמיים ביום אם זוכרים. לאט לאט הפרי יתחיל לצוף למעלה. אחרי חודש, להעביר את הפרי התוסס לשקית בד, לסנןן, לסחוט את הפרי על ידי סחטיה של השקית בד ידנית. עד הטיפה האחרונה של הפרי ןהמיץ. להוסיף וודקה לפי הטעם. או החוזק שרוצים. אפשר כמובן להוסיף אלכוהול נקי , גם לפי הטעם. הערות: הליקר יצא פשוט מדהים בטעמו. מאד מומלץ. הוספתי וודקה קגלביץ כ- 2.5 כוסות. והכמות שיצאה לי היא בערך שלושת רבעי בקבוק הוודקה קגלביץ, שהיה לי ריק. הצבע של הפיטנגו נישמר, מה שעושה אותו מאד אטראקטיבי. להגשה. מומלץ. להזכירכם שגם הכנתי ריבת פיטנגו שיצאה מדהימה , ומתכון ניתן כבר בפורום לפני כחודש. מקור:Wan

רוּפֵן

New member
מ'ניין..., גמ'ני...

עוד בילדותי, לא הבנתי את פשר ההתנפלות של חבקי לכיתה, על הגדר החי שליד הביצפר... את כל ההפסקה בילו בקטיף ואכילת פיטנגו ו'השווצה' "..של מי יותר אדום.." לא היה טעים לי..! החלק של הטעם ה'אכזוטי', הפריע לי במשהו.. גם היום, יש לי "עץ" פיטנגו שעיצבתי כגזע בודד וארוך עם תפארת ענפים בקצהו. התחיל השנה להוציא פרי.., ניסיתי.., נבלע, אך לא בכיף.. גם מעדיף את החמוצים יותר...

רוּפֵן

New member
ועוד נצל"ש - ../images/Emo32.gif - ../images/Emo54.gif

זוכרים את " קוז'ה " ?!? זו שעברה את התאונה ? ...והמליטה רביעייה ?! הנה היא....!

r66

New member
איזה בּוּבּי ../images/Emo99.gif לנו יש סיאמי

אפור ענק, ממש כמו נמר

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifסוף כל סוף מישהו שטוען כמוני

שהפיטנגו מסריח...גם אני לא אוכלת פיטנגו וגם בעיני הוא מסריח.....

r66

New member
../images/Emo45.gif איזה כיף שיש לי שותפים

בכמה מקומות כמעט סקלו אותי באבנים על הנטיות ה"לא נורמליות" שלי

שקדי

New member
נירה לי......../images/Emo22.gif

שישנם רופאים שיכולים להביא מזור לסטיתכם....בענין הפיטנגו כאילו אצלנו במשפחה כולם דלוקים על פיטנגו העץ שלנו פרח עכשיו מחזור שלישי....כמויות מדהימות והכל נזלל בלהיטות....כולל ציפורים ועוברי אורח חמסנים

שקדי, השתגעת?

אתה רוצה שגם הם יתחילו לאכול פיטנגו? עדיף שיפיצו את הבשורה שפיטנגו זה איכס, גוייעל נייפש. אשמח לסייע אחר כך לכולם להיפטר מהפירות המגעילים שעל השיחים שלהם. נ.ב למי שלא יודע, גם קריסה זה ג'יפה.

A

abut

Guest
אני דווקה מאוד אוהב את הפרי...

כנראה שזה מאוד עיניין של טעם וזה זה. יש שאוהבים ככה ויש אחרת... שום דבר לא פסול
אגב, מה סיכמנו לגבי השתילה? אני יכול לשים שתיל בעדנית? הבנתי שהו דגול... אז הוא לא יהיה ענק... אבל יהיה שתיל שיניב פירות? מה לגבי שתילה באמצעות חומר משריש? האם יש כזה ואיך הוא נקרא? האם אפשר להשריש כל דבר? רק עלים? גזע עץ? תודה מראש :)

r66

New member
למה לא תיקח שתיל מההורים. הפיטנגו

מוציא המון שתילים סביבו. זה מה שעשיתי. גם כן פורח בכמה מחזורים. ילדי הצ'כונה חוגגים

שקדי

New member
לדעתי הפיטנגו מתרבה בקלות מזרעים

קח כמה פירות משובחים של פיטנגו אכול אותם בתענוג ובכייף את הגרעינים טמון במקום המיועד....או בשקית ליתר ביטחון תשים כמה גרעינים באותו מקום להשקות היטב עד לנביטה.....ולהתפלל כמובן.....בהצלחה

פיטנגה מזרעים - תעלומה

אספתי מהפירות של הסבתא המון חרצנים. ייבשתי וזרעתי סביב כל השטח. רציתי גדר חיה של פינטגה. (משוגע, נכון?) חצי שנה השקיתי באדיקות ושום דבר לא זז. חשבתי שהאדמה דפוקה. בסוף הזמנתי גנן וכל הגינה קיבלה צורה. בינתיים הגנן שתל לי פיטנגה אחת ממש גדולה כבר מול החלון של חדר השינה (זה מדהים לקום בבוקר עם הפירות האדומים האלה ממלאים את החלון ואני קניתי פיטנגה אחרת ושתלתי אותה בצד השני. ובדיוק אז נבטו 3 חרצנים של פיטנגה אבל ממש לא אפוא שזרעתי אותם. סתם מול חלון המטבח. בתמונה הפיטנגה של ההורים בחלון המטבח שלהם

רוּפֵן

New member
לא מסובך, באמת....

בוחרים פרי הכי הכי בשל... אדום...כמעט שחור..! ואז בטוח שהזרע מוכן. טומנים באדמה עם הרבה רקבובית של עלים.. וכך נשמרת הלחות. טמנתי לפני שנתיים גרעין אחד.., ויש לי "עץ" לתיפארת...! הבולבולים אואבים אותו מאוד..!

נחל

New member
לנו יש 3 שיחי פיטנגו, שופעי פרי כל

שנה, ותמיד נובטים לנו שתילים מתחת לשיחים היכן שנופלים הזרעים של הפרי שהבשיל ונפל. אפילו לפני המפגש הצעתי לנסות להוציא כמה שתילים, אבל אף אחד לא רצה.

הגעתי למסקנה

שרק זרעים מקריים של פיטנגה מצליחים. בכלל זרעים מקריים מצליחים תמיד יותר טוב. גם פטרוזיליה, ריחן וכוזברה נובטים הרבה יותר כאשר הם מתפזרים באופן טבעי מהצמח לכל שטחי הגינה. הזמן הוא תמיד המתאים ביותר, אלה שנובטים הם החזקים ביותר והם נובטים ליד מקור מים שמתאים להם ובתאורה הכי טובה.

למעלה