שתילת פיטנגו

• פותח הנושא abut
  • פורסם בתאריך

r66

New member
עדיף לקחת שתיל, גרעין לרוב לא מתפתח

לשתיל וגורם לעגמת-נפש ולעוד דחיה עד העונה הבאה. ככה עשיתי עם הפיטנגו שלי וגם עם עץ השסק. בהתחלה ניסיתי להנביט עם גרעין, ראיתי שחבל"ז לקחתי שתיל מכל אחד, לפי בחירה = פרי גדול ויפה ומאז שניהם מלבלבים.

דווקא שסק מצליח מעולה מחרצן

הסבתא כבר מביאה לנו עץ פעם שניה וגם אצלה תמיד מחרצן. גם השכן מחזיק שסק מחרצן. לא הייתי מניח הנחה גורפת. כוזברה למשל מצליחה מעולה מזרעים.

r66

New member
לא הנחתי הנחה גורפת. כתבתי "עדיף"

ו "לרוב" וכתבתי רק מנסיוני

רוּפֵן

New member
מסקנה נכונה !

אך לא רק ! לכן, מבחינתי, לא אוהב להתחכם עם הטבע... איני אוהב ואיני משתמש ב'הורמון השרשה' אלא מנסה ללמוד מהטבע את התנאים שהוא יוצר לנביטה מייטבית וכו'.. כמו שכתבתי למעלה, פרי בשל מאוד, כמעט שחור, באדמה מלאה בעלים רקובים ולחים, וההצלחה מובטחת.

מאיזה עוד פירות אפשר לעשות ליקר?

איני יודע אם אוכל לאסוף 300 גרם פיטנגו בלי לזלול אותם.

r66

New member
הרגע עשיתי מבננות ומפסיפלורה.

הבננות = פעם ראשונה, נסיון. נראה טוב מאוד...בצילום הבננות בבקבוק הגדול ושם יש רק אלכוהול טהור 96% שהושרה בבננות במשך שבועיים. אני צריכה למהול במי סוכר. הבעיה היא כמות האלכוהול, כלומר בחצי בקבוק כזה יש לי כמעט 50% אלכוהול. זה אומר שצריך לדלל בלפחות ליטר וחצי מי סוכר כדי שנקבל בסביבות 22% אלכוהול לליקר. מהפסיפלורה יצאו לי 5 בקבוקים של 1/2 ליטר - אוטוטוטוטו מחולקים
הכנתי מ- שזיפים, מנגו, אננס, אפרסקים, דובדבנים, לואיזה, לימון (לימונצ'לו), תפוז, לימונית, רוזמרין, סילאן (דבש תמרים), סלק, צימוקים, אגסים, לומנענע, פיטנגו, גרניום לימוני - לא זוכרת עוד, אני צריכה להביט בארון. זה כזה כיף ולא שאני שתיינית, זה יוצא נורא טעים ונורא יפה וזו מתנה נהדרת

א ס ף ב

New member
../images/Emo12.gifאיזה יופי! ליקר מפסיפלורה

איך לא חשבתי על זה לפני שאכלתי את רובן, מה גם שהיו חמוצות

A

abut

Guest
פשוט תענוג

לראות אותך כותבת על זה וללמוד על עוד סוגי פרי וירק מהן ניתן לעשות ליקר,

r66

New member
../images/Emo9.gif תודה. לדעתי ליקר זה לא תורה

מסיני ואין ממש כמויות. הכל עניין של נסוי וטעייה לפי הטעם. אני ממליצה להשתמש בליקר 96% בגלל שאין לו טעם לוואי (תרופתי) כמו של ה- 95% והגישה שלי היא שאת העלים אני בד"כ מבשלת עם מי סוכר, את הפירות העמידים אני מכסה בסוכר למיצוי ואת הפירות היותר רגישים (שבד"כ תוססים ומתקלקלים מהר) אני משרה באלכוהול ואז מוסיפה מי סוכר. מומלץ גם להוסיף תבלינים כמו ציפורן/קינמון/וניל ועוד....

A

abut

Guest
המתכון לליקר ...

r66 נתנה מתכון מעט שונה משלי... ושלי הוא:
לוקחים כלי זכוכית (בגודל של 2 ליטר) אטום, כמעט מלא בפרי מגורען (כלומר הוצאו ממנו גרעיניו).
ממלאים אותו עד הסוף בשרף 95% אלכוהול (ניתן לרכוש בסופר).
מניחים אותו חודש וחצי, אטום לגמרי.
לאחר חודש, מכינים מקילו סוכר, מי סוכר. לוקחים סיר גדול, שופכים את כל תוכן השקית סוכר ומוסיפים כליטר מים. הסוכר צריך להתמוסס לגמרי ואמור ליצור מרקם של נוזל סמיך. באם אחרי שהסוכר התמוסס עדיין הנוזל אינו סמיך דיו, נא להוסיף עוד סוכר לפי הצורך.
מכינים כלי גדול חדש (עדיף מזכוכית אולם לא חובה הפעם כי זה רק לשבוע) ומעבירים אליו מחצית הכלי המקורי עם האלכוהול. עכשיו מתחילים להעביר אליו לאט לאט מי סוכר, בוחשים וטועמים מידי פעם עד לקבלת הטעם הרצוי. ממלאים את הכלי עד הסוף, אוטמים ומניחים לעוד שבוע, שבועיים.
לאחר התקופה הזו, מסננים את התוכן לבקבוקי זכוכית ונהנים מפרי מעשי ידיך (משחק מילים כאן, למי ששם לב
)
עם הפרי שנשאר, ניתן להינות מכל מיני צורות כגון קישוט בתחתית כוס הלימונדה, כחטיף ליד עוגה מתוקה (
אזהרה: הפרי עשוי להיות מאוד מאוד חריף!!! לא לבעלי חך עדינה!!!) תהנו

למעלה