שתילי ירקות

r o i 1 9

New member
שתילי ירקות

יש לי עירית,חסה , בצל ירוק ושומר. אפשר לשתול את כולם באותה ערוגה? יש להם את אותם דרישות מבחינת השקיה ושמש? ועוד שאלה:למי שמכיר ברהיניה, היא תצליח לגדול במרומי הגליל העליון? תודה ושבוע טוב.

ציפי666

New member
בראיניה רגישה לקרה

אם אנחנו מדברים על אותו צמח - שיח בעל עלים מגוונים מלבן ועד ורוד כהה.

עדנה מ

New member
אם כן, אני חושבת שזה הצמח ששתלתי

לפני כשבועיים: 4 שתילונים, כל אחד שונה במשהו מהשני בגוון העלים. האם יש לחשוש מהישרדותו בחורף בשרון??? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעזור לו לשרוד???

r o i 1 9

New member
בשרון יש קרה?

לסבתא שלי יש שיחים של ברהיניה עתיקים עתיקים. נמצאים במקום מוגן מרוח ועוברים את החורף מבלי שעלה אחד ינשר.

עדנה מ

New member
לא יודעת... אני חדשה כאן...../images/Emo9.gif

יש?! או אין?!

רוּפֵן

New member
הירקות, אכן יכולים להיות ביחד.

בימים אלו, של רוחות ושמש, ו...ללא גשם, יש להשקותם כל בוקר. במיוחד כשהם צעירים.

r o i 1 9

New member
תודה.יש לי עוד כמה שאלות ברשותך

פשוט ירקות זה די חדש בשבילי: 1.חסה-חד שנתית. מתי קוטפים כדי לאכול? לתת לה להגיע לפריחה? 2.בצל ירוק. להתייחס אליו כמו לפקעת? נעלם בקיץ וחוזר בחורף? מתי קוטפים? לתת לו לפרוח? 3.עירית.גם סוג של פקעת(שורשים מעובים). נעלמת בקיץ? מתי קוטפים? הבנתי שיש פריחה יפה. 4.שומר.רב שנתי. אחרי שקוטפים את החלק הנאכל (פטוטרת?) הוא מתחדש? מתי יודעים שזה מוכן לאכילה? דבר אחרון:הם הולכים להישתל בבסיס ליד צוק מנרה.סליחה על המגילה.

רוּפֵן

New member
ירקות, ירקות, ירקות....

חסה - קוטפים מתי שמתחשק..! אם יש המון, נהנים גם מהקטנות עם 10-15 עלים. מתוקות משהו.. אפשר להמשיך לגדלן שיהיו בגודל יותר גדול ויותר גדול. בחורף לא יגיעו לפריחה. החורף אין מספיק אור, לכן הן מייצרות עלים בלבד. בקיצור, כשהחסה מגיעה לגודלה הנאות והמתאים לך, עקור אותה. חסה שתשרוד עד לאביב, תוכל לקטוף ממנה כל פעם עלים תחתונים, ואז היא תתחיל לצמוח לגובה ולהוציא פריחה, ואז היא כבר לא כשרה למאכל. היא הופכת למרירה כדי להגן על עצמה לצורך ייצור זרעים. (עוד פרטים, ב'מילון') בצל ירוק - תלוי מה הכנסת לאדמה. זרעים - איך שיש 'בצל ירוק', עוקרים אותו ו.. למטבח. אותו דבר גם עם בצל ירוק מפקעות קטנות שטמנת. אם תשאיר אותם באדמה, יצמחו מהם בצלים גדולים. אם טמנת בצלים גדולים שהחלו לנבוט, תוכל לחתוך מהם כל הזמן את ה'בצל ירוק'. הבצל הגדול יתחיל להתרוקן מהתוכן. אם תשאיר אותו לגדול בעונה חמה, הוא יוציא עמוד פריחה עם זרעים ואם לא תתן לו לייצר עמוד פריחה, הרי שהוא ייצר מסביבו 'בצלצלים' קטנים שאותם אפשר להוציא, לחתוך להם את הירוק, ולהניח לייבוש במקום מוצל, עד לחורף הבא. שומר - אם אתה אוכל את הענפים.. אז..הוא "לא נגמר". אם אתה רוצה את ה"בצל" ('פינוקו') הרי שהוא 'חד-פעמי'.

r o i 1 9

New member
1000 תודות על התשובות המפורטות

אפשר רק עוד הסבר שכזה על העירית? זה פשוט יעשה לי את היום.

למעלה