שתילי חורף לאדניות?

Sparks

New member
שתילי חורף לאדניות?

מקריאה בפורום אני מבינה שצפויה לי עונה ירוקה אבל לא צבעונית כי כל השתילים שיש לי פרחו בקייץ. יש הצעות למשהו שאשר לשתול עכשיו (אן בזמן הקרוב) שישאיר לי כמה פרחים? אני במרכז ושני החלונות שלי פונים לצד דרום עם המון שמש. (אני מתנצלת אם השאלה כבר נשאלה אבל הקישורים לא עובדים לי...) ספארקס

Sparks

New member
מק../images/Emo78.gif לרעיונות נוספים....

כמה מים דורשים לובליה ואמנון ותמר? ואם יש עוד רעיונות אשמח. תודה

adigreen

New member
האם למישהו יש המלצות

כיצד לזרוע ולהנביט והאם מומלצת זריעה או שתילה כאשר מדובר בכמה עשרות שתילים נחוצים? תודה אלעד

lili5

New member
זריעה והנבטה ../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif../images/Emo142.gif

זול יותר לזרוע מאשר לקנות צמחים. התהליך די פשוט: יש לטמון את הזרעים באדמה לחה ולדאוג שתשאר כזו רוב הזמן. אין להשקות יתר על המידה כי אז הזרעים ירקבו. אני למשל זרעתי לפני שבוע זרעי פלפל נוי ובימים האחרונים יש נביטה יפה. את השתילים הרכים ניתן אחר כך להוציא ולשתול מחדש במרווחים גדולים יותר ביניהם, כדי לתת להם מרחב מחייה סביר לגדילה ולהתפתחות. בהצלחה.

adigreen

New member
האם צריך

אדמה מיוחדת לזריעה או טיפול מקדים. באיזה כלים כדאי להנביט? האם צריך לכסות בניילון עד הנביטה מה עם חום, קור, אור ושמש? תודה

אין צורך באדמה מיוחדת לזריעה

אדמת עציצים רגילה טובה מאד. אני זורע בקופסאות של חישתיל (שאני שומר מצמחים עונתיים שקניתי) אבל אפשר בכל כלי שיש לו ניקוז. רצוי לא כלי עמוק מידי כדי שיתפתח גוש שורשים העוזר אחר כך בהעברה. לא לכסות בנילון לאחר הזריעה. את הכלים עם הזרעים יש להשאיר במקום מואר רצוי בצל או חצי צל ולא בשמש ישירה כדי שהנבטים לא ישרפו. יש לשמור על אדמה לחה מרגע הזריעה ועד להעברה. יש להשקות בזהירות כדי לא לשתוף את הזרעים. בהצלחה אורי

לארי

New member
לגבי ההשקיה עם הזרעים, ניתן לשים את

הכלי המקורי בתוך כלי שטוח גדול יותר, מעין "אמבטיה" ולמלא במים את הכלי הגדול כ-5 ב"מ, כך שההגמעה לכלי המקורי תהיה בעצם דרך חורי הניקוז וללא סכנת שטיפה לזרעים.

adigreen

New member
האם ההגמעה צריכה להיות

במשך כל זמן ההנבטה ובכלי התחתון צריכים להיות כל הזמן מים זה לא יגרום לריקבון? אלעד

לארי

New member
המצע צריך להיות לח בכל תקופת ה

ההנבטה. תקפיד שיהיו מים בכלי האחסון ולכשתראה שמצע כלי המקור יבש תוסיף מים לכלי האחסון על מנת לשמור על לחות.להיזהר כמובן מ"הטבעת" המצע במים.

למעלה