שתיית מים מרובה

שתיית מים מרובה

במשך היום לעיתים אני מרגישה צורך בשתיית כמות גדולה של מים. לעיתים אחרי ששתיתי 2 כוסות אני עדיין מרגישה בצמא. כך נוצר מצב שלפני כמה ימים שתיתי כ-5-6 כוסות מים תוך שעתיים לערך. הדבר הזה קיים אצלי כבר כמה שבועות ואני יודעת כי זה לא נגרם מאכילת מאכלים המכילים הרבה מלח. ממה זה נובע? (במידה ואני שואלת בקום הלא נכון אשמח אם תפנו אותי לאן שצריך)

יכול להיות בגלל בעיה אנדוקרינית

שלום לך, ראשית חשוב לדעת על איזה כמויות של שתן (=שתיה) אנחנו מדברים. אני מציעה לך לקחת יום מייצג ולמדוד בכל פעם שאת משתינה את הנפח שיהיה איזה מושג. בנוסף יש לי שאלה. האם את קמה בלילה לשרותים? אם העיניין אינו חולף לבד תבוך ימים, צריך לבדוק אותו כלמור לגשת לרופא/ת המשפחה ולעשות בדיקות דם ושתן.

הדבר

נמשך כבר הרבה זמן. בתקופה הזו קרה שקמתי בלילה לשרותים אך לא פעמים רבות. איזה סוג של בדיקת דן צריך לעשות? האם זה יכול להיות קשור בצורה מסויימת לבלוטת התריס?

לי זה קרה בגלל פעילות יתר של הבלוטה

היתי מרגישה צמא נוראי ברוך השם זה עבר לי אבל זה היה נורא קפצי לרופא המשפחה וספרי לו ובבדיקות דם פשוטות הוא יתן לך תשובות רפואה שלמה

זה לא סימפטו אופיני לבעיה בבלוטת

התריס, וזאת למרות עדותה של רויטל. זה שאינך קמה בדרך קבע בלילה די מרגיע. בעיות אורגניות אמיתיות בד"כ מביאות לכך. בדיקות הדם שיש לבצע הן בדיקות סוכר ואלקטרוליטים. בדיקת אוסמולריות של השתן. וכאמור, הייתי מכמתת את נושא ההשתנה ע"י מדידת נפח.

למעלה