שתייה מבקבוק

שתייה מבקבוק

שאלה לי - הבן שלי סבל לפני חודש מדלקת ריאות ונשלח למעקב אצל מומחה ריאות. הרופא הנ"ל טען כי שתייה מבקבוק בשכיבה עשוייה לגרום לדלקת ריאות. מישהו/הי שמע/ה על משהו כזה פעם? אני אישית יודעת שזה עשוי לגרום לדלקות אזניים אך על דלקת ריאות שמעתי בפעם הראשונה. לגבי השתיה מבקבוק - הבן שלי (בן כמעט שנתיים)לא שותה כבר יותר משנה במשך היום מבקבוק אך כשהוא רואה אותי הוא חייב לשתות בקבוק על הידיים שלי ולשחק לי בשיער וגם בלילות - למרות שהפסקתי כבר לתת לו בלילות שתייה מתוקה או שוקו אלא רק מיים הוא חייב לשתות במשך הלילה ולשחק לי בשיער על מנת להרגע ולישון (יש לציין כי הוא ישן עמי ועם בעלי). קראתי בספרים שמרגע שהם יכולים מוטורית לשתות מספל צריך לגמול אותם מבקבוק אבל זה לא ממש הולך לי כי הילד לא לוקח מוצץ, אין לו חפץ מעבר כלשהו והפינוק היחיד שלו זה הבקבוק ומאד קשה לי לוותר על "המרגיע הלאומי" של הבית שלנו ויש לזה בשבילי איזו קונוטציה של תינוקות - הילד ינק יותר משנה (עד שנאלצתי להפסיק מסיבות רפואיות מה שהיה מאד טראומטי בשבילי) ומתתי על זה ואיכשהו השתייה מבקבוק על הידיים שלי נותנת לי הרגשה קצת כמו הנקה ואני מניחה שגם אותו זה מרגיע דווקא בגלל ההנקה (בזמן שינק הוא לא אכל ולא שתה מבקבוק כמעט בכלל וכשנגמל מהנקה הוא עבר ישירות לאוכל מוצק כי לא אהב שום סוג של תחליפי חלב). אז מה אתן אומרות, לשמוע בעצת הרופא ולגמול את הילד מבקבוק לחלוטין או לפנק אותו (ואת עצמי) עוד קצת ולאפשר לו להיות תינוק?

תמר,

New member
גם בפורום הנקה העלו את זה

ואמרו שהרופא אמר שהנקה מגיל 3 חודשים צריכה להיות בישיבה ב- 90 מעלות (שאני אישית לא יודעת איך היא אפשרית). אם זה לא אותו רופא, אז זה כבר יותר משכנע.

כן אבל

גם אם הרופא צודק וצריך להניק או לתת בקבוק בישיבה בלבד מה עם הצורך הפסיכולוגי שיש בהנקה? הרי אצל הבן שלי לפחות מדובר כרגע בהרגעה יותר מאשר בצורך פיזי לשתות? אני קצת פוחדת להפסיק לו את הבקבוק כי זה הדבר היחיד שבו הוא משתמש להרגעה

תמר,

New member
ניסית נתינת בקבוק כשהוא יושב בחיקך?

כך זה גם שתיה בישיבה וגם מתן הצורך הפסיכולוגי. אפאחד לא אומר שצריך לשבת על כסא במטבח. יש עוד מקומות שאפשר לשבת בהם.

לאה_מ

New member
אני איתך - ההרגשות שלך נשמעות לי

נכונות ובאות ממקום מאד אמיתי וקשוב - גם לך וגם לילד. אני לא יודעת על מה הרופא מבסס את דבריו. אפשר לבקש ממנו אסמכתאות, אם רוצים לנסות להתעמק בזה. אני אישית לא שמעתי על כך ששתיה מבקבוק גורמת לדלקת ריאות. זה שאני לא שמעתי, כמובן, לא אומר שזה לא נכון - אבל אם זה לא common knowledge בהחלט אפשר לבקש מהרופא אסמכתאות. הבן שלך סובל מדלקות ריאות חוזרות שאת מוטרדת מהעניין הזה?

לא, זו הפעם הראשונה

זו הפעם הראשונה שיש לו דלקת ריאות אבל הרופא הכללי שלו נבהל שמא זה לא סימפטום של אסטמה בגלל סוג הדלקת ומיקומה בריאות. אבל המומחה הפריך זאת וטען (כמו שאני חשבתי מההתחלה) שדלקת ריאות אחת זה לא סממן לאסטמה, בייחוד כשאין סיבות אחתרות לדאוג. הרופאים האלה עושים אותי חולה מרוב דאגה.

תמר,

New member
../images/Emo24.gif מזדהה עם המשפט האחרון

מנסיון שלי, תמיד עדיף לשמוע אך ורק למומחה. רופאים מתמחים או כאלו שאינם מומחים בתחום, עלולים להעלות השערות לא נכונות, וסתם להכניס להסטריה. תשמעי לאינטואיציה שלך, ולא להפחדות.

הקשר בין בקבוק בשכיבה לדלקת ריאות

על זה שאלת מה דעתינו, לא? שני הילדים שלי שתו בשכיבה ולמיטב זכרוני לא היתה מעולם בעייה של דלקת ריאות....מערכת העיכול פועלת בהתקווצויות ולא על פי כח הכבידה או ההתפשטות של חומרים.

כרמית מ.

New member
יש בזה בכל זאת קצת

לא הרבה, אבל קצת. תינוקות עם רפלוקס (חזרת מזון מהקיבה לושט) שמשתעלים / משתנקים תוך כדי אוכל, עשויים לנשום את התמ"ל - וזה יכול לגרום לדלקת ריאות ולאסטמה (למעשה, אני שמחה לשמוע שהרופאים מסכימים עם טענתי...). עם הנקה, אגב, זה לא סביר שיקרה (בדקתי, כשבני היונק החל להשתעל בזמן האוכל) כיוון שחלב אם הוא נוזל פיזיולוגי, ולא יוצר גירוי לריאות. אני יכולה לחשוב על סיכוי גדול יותר להגעת מזון לריאות, כשאוכלים בשכיבה. (גם אני משתנקת בעת אכילה, ובמיוחד שתייה בשכיבה על הגב. בעצם לא - כי למדתי כבר לא לעשות את זה).

ההסבר הרפואי

(כפי שהוסבר לי) היא שבשכיבה יש יותר סיכוי שבטעות ישאף נוזלים לראיות, נוזלים בריאות יכולים לגרום זיהום ודלקת. אבל זה הסבר שעוד יכול להיות משכנע אצל תינוק רך אבל ילד בן שנתיים כבר שולט על העניין הזה. נראה לי שהנזק אצלכם יהיה יותר גדול בהפסקת בקבוק מאשר איזשהי אפשרות לדלקת ראות חוזרת בגלל הבקבוק. יש כל כך הרבה סיבות למחלות בתקופה הזאת - איך זה שבקיץ לא היו לו דלקת ריאות? הוא עדיין שתה מהבקבוק - נכון? בפורום תאומים חצי מהתינוקות (בגלל בעיות לוגיסטיות מובנות) לומדים מגיל צעיר לאכול בקבוק לבד ובד"כ באיזשהי קומבינה של שכיבה וטפו טפו רובם בריאים.. לשיקולך וגם תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת כי נראה שזה מאוד חשוב לך להמשיך....

צימעס

New member
בעיות לוגיסטיות מובנות? נו שיהיה.

אני הנקתי ובקבקתי. להאכיל שניים מבקבוק עדיין השאיר לי (או לבעלי) יד פנויה.

תמר,

New member
../images/Emo110.gif (-ככה את נראית? ../images/Emo8.gif)

בצחוק כמובן. איכשהו, נשמע שבכ"ז יש קושי בהאכלת שניים בו-זמנית. ואם את מסתדרת - זה לא אומר שכולם מסתדרים. אותו דבר על גורמים לדלקת ראות: העובדה שילדים ששותים בשכיבה לא חלו, לא מוכיחה שהטענה של הרופא לא נכונה. מספיק שילד אחד חלה בגלל ששתה בשכיבה, כדי להוכיח את טענתו.

גלילה2

New member
עם כל הכבוד לרופא

נראה לי שאת צריכה ללכת עם הלב שלך. גם גלי שותה בלילה בשכיבה (ואפילו חלב ולא מים) ולמרות שאני יודעת שזה לא טוב לשיניים אין לי לב לקחת ממנה את 'המרגיע הלאומי' כמו שכתבת. במיוחד אם הילד שותה מים, מה כל כך נורא אם בטעות ישאפו קצת מים? זה כמו בברכה, לא? לא שמעתי שמקבלים מזה דלקת ראות. נוזלים אחרים אולי, אבל מים (במיוחד רתוחים) לא נראים לי בעיה. לדעתי לא צריך בגלל דלקת ראות אחת (כמה שזה לא נעים ושיהיה בריא הקטן) להכנס ללחץ ולהפוך סדרי עולם. אם היה מדובר בנטיה חס וחלילה אז היה על מה לדבר, אבל זה לא המצב, נכון? ולגבי רופאים. יש רופאים ויש רופאים. יש כאלה שאין שמרוב 'קומון סנס' איבדו חיבור למציאות. היה לנו כזה רופא פעם שראיתי שנוחות הילדה ומה שהיא אוהבת בכלל לא מהווים שיקול לשם דבר, ובשם איזה עודף זהירות רפואית מטורפת היה מוכן להעביר אותה יסורים איומים (שוב בדיקות ושוב עניינים, רק שנהיה בטוחים וכיוצא בזה). נניח שהרופא מתבסס על מחקר שמראה שיש סיכוי של 1.5% לדלקת ראות. מבחינתו הסיכוי הזניח חשוב יותר מהרגלים שהילד אוהב ושחשובים לו, ובצדק, כי הוא אחראי על בריאות הילד ולא יותר. את צריכה לעשות את השיקול שלך, בלי לפחד, ואם תהיי שלמה עם עצמך, תראי שהכל יהיה בסדר... סליחה שיצא ארוך, כנראה שיש לי בלב הרבה בנושא בלי שידעתי...

תמר,

New member
בקבוק ממותק בלילה

את כותבת שאין לך לב לקחת את המרגיע הלאומי. האם היית ממשיכה עם זה אם היית יודעת שיש ילדים שנזקקים לטיפולי שיניים מסובכים בגיל שנה וחצי עד שלוש? טיפולים כאלו נעשים בד"כ בהרדמה כללית, אלא אם כן מוצאים רופא שמוכן להתאמץ ולעשות טיפול קשה תחת צרחות הפעוט. גם לי היה מאוד קשה לשלול מהבן שלי את בקבוק הלילה איתו הלך לישון. בערך בגיל שנתיים החלטתי שהקושי שלי זניח יחסית לבריאות שיניו, והחלטתי לתת לו אך ורק מים בבקבוק. שתיה אחרת - יקבל בכוס. אחרי כמה לילות של הסברים, הוא ויתר על הבקבוק (כי הוא לא אוהב לשתות מים). בעניין השאיפה של המים: בברכה, במקלחת וכו' - את נמצאת במצב עמידה או ישיבה. את יכולה להשתעל את זה החוצה. בשכיבה, זה נוטה להשאף. וכאשר מדובר בתינוקות, הם לא תמיד יודעים להשתעל את זה החוצה.

לצערי

כבר מספר חודשים שהילד שותה אך ורק מיים מבקבוק בלילה (במשך היום הוא מקבל שוקו בבקבוק אך הוא מצחצח שיניים פעמיים ביום לפחות). אך לצערי, לשיניים שלו זה לא עוזר הרבה ואכן, אני צריכה לקחת אותו לרופא שיניים בקרוב. יש לך המלצות אולי לגבי ההליכה לרופא שיניים. האם יש מרפאות מיוחדות לתינוקות, איך להכין אותו לקראת הביקור וכד'?

תמר,

New member
ידוע לי שיש רופאים מיוחדים לילדים

וחלקם מפרסמים זאת כהתמחות שלהם. שווה לחפש. אם תגידי באיזה אזור את מתגוררת, אולי יוכלו לתת לך שמות.

תמר,

New member
אני רואה שאת מאזור י-ם

אז יש רופאה אחת ששמעתי עליה רק טובות, אבל אמרו לי שהיא פורשת ולא מקבלת עוד קליינטים
. קוראים לה ד"ר טננבאום (היא מקבלת ברחביה). אם תצליחי לקבוע תור - אשרייך. אני מכירה רופא שיניים ששמעתי שהוא מתמחה בילדים, אבל אני לא יודעת מאיזה גיל. אני אישית נחכתי בבדיקה אצלו, והתרשמתי לטובה מאוד (המכשירים הם בובות, הכיסא חללית או מטוס. בקיצור - כיף לילדים. הם רצו שוב). קוראים לו ד"ר יואל גז, והוא מקבל בבית וגן.

למעלה