שתוף המורה!

שתוף המורה!

היי התייעצתי איתכם לפני מספר שבועות בקשר, לשתף את המורה בבעייה של ADHD ושהילד מאד מאד מתקשה בקריאה עקב זה, לקחתי לתשומת ליבי את הצעתכם היתקשרתי למורה ודיברתי איתה בכללי וביקשתי לשוחח איתה במקום נטרלי לא בבית הספר, היא היתה מאד בסדר ונשמע ממנה שזה מאד אכפת לה, היא אמרה לי שהיא תיצור איתי קשר בהקדם, ונקבע פגישה במקום נטרלי, עברו כבר כמעט שבועיים והיא עדיין לא היתקשרה והסברתי לה שעניין די דחוף, ביום שישי האחרון באתי לבית הספר לאסוף את בני והמורה ראתה אותי ואמרה לי לא היה לי זמן לא יצא לי, ואני כבר מתחילה להצטער שסיפרתי לה ביי פזית

פזית אל תתיאשי

גם המורה היא בן - אדם ואולי היו לה עוד עניינים שונים מקצועיים או משפחתיים אישיים. מכיוון שטובתו של בנך והאינטרסים שלו לנגד עינייך - אל תתיאשי ואם יש צורך פני גם ליועצת או שתנדנדי למורה. בהצלחה!

היי דליה לוי

את יודעת כמה חשבתי עם עצמי כדי לשתף, עד שהגעתי לפורום הנפלא הזה לאנשים הנחמדים שמעודדים פשוט נפלא להיות בחברתכם, אני לא מיואשת אני עדיין ממתינה לטלפון של המורה. ביי פזית

פזית יקרה שלום לך!

קודם כל איך עבר הניתוח של בנך? האם הכל בסדר? דבר שני את מתמקדת בחיפוש תשובות אצל המורה כשלפני זמן מסוים דיברנו פה על בעיה נוספת של התמודדות עם הילד בתוך הבית, מה קורה עם זה? את צריכה להבין שהיכולת של הילד להתמודד ולהתקדם באה מתוך הבית ולא ממערכות חיצוניות, המורה היא כלי עזר אך לא תחליף לעבודה נכונה מתוך הבית. מחכה לשמוע ממך עוד. אפרת

היי אפרת היקרה

תודה רבה על תשומת הלב, הילד צריך לעבור את הניתוח ביום רביעי הקרוב כי בעלי היום חוזר מח"ל בגלל הניתוח. לילד עדיין קשה בחברה, הוא רואה עצמו ככישלון למרות שהביא מבחן 90 בחשבון אבל אני כל הזמן מאחריו, מעודדת אותו , ומסבירה ש-90 זה כמו 100 ואני גאה בו, אבל את יודעת כל יום זה משהו אחר, נזכרתי במשהו שהוא מזכיר לעיתים קרובות, הוא מדבר על המוות והוא כל הזמן פוחד מזה.

פחדים...

ובכן - כמו שאמרתי בהודעה אחרת היום - לילדים עם בעיות קשב וריכוז יש גם מערכת פחדים נרחבת - כנראה בגלל הרגישות העמוקה שלהם וה"נשמה הגדולה" שיש להם הם לוקחים את הדברים יותר לבטן. אל תהססי להתמודד עם העניין - אצלנו למשל הובהר באופן חד משמעי שמי שמת עולה לשמיים ונהיה מלאך, לצורך העניין אף ציינתי שמלאכים יכולים לראות אותנו כך שהם לא ממש נפרדים מאיתנו. אין שום רע במעט תמימות (אצלנו מאמינים שתיבות הדואר בצורת בית הם בעצם בית של גמדים...
אבל ברצינות - יש ספרים רבים שמדברים על הנושא, גם בסדרת "איתמר" הידועה יש ספר שמתמודד עם נושא המות, סרטו של דיסני - מלך האריות מציע עוד אלטרנטיבה לעניין, ובסופו של דבר עדיף לדבר עם הילד ולהוציא את זה החוצה לא משנה באיזו דרך או אגדה את נעזרת כדי לעזור לו להתמודד עם הנושא. אפרת

היי אפרת ודליה ולכולם

זה בקשר לשתוף המורה בADHD אתמול בערב מתקשרת אלי המורה של הילד ומספרת לי שהילדים בכיתה עברו איבחון בקריאה, והמאבחנת ראתה שייש לילד קושי מאד רב בקריאה, והיא דיברה עם היועצת של בית הספר והם רוצים לזמן אותי כדי כנראה כדי שהילד יקבל מורה מתקנת, אני חושבת שכך קוראים לזה? הסברתי למורה שאני רוצה לפגוש אותה אישית ולדבר איתה על הבעיה לפני היועצת, ועוד פעם היא אומרת לי לא שכחתי אותך אבל היו לי כל מיני סידורים והיא תהיה איתי בקשר, ושוב הסברתי לה העניין דחוף ואני רוצה את הפגישה איתה לפני היועצת מכיוון שגם המורה תהייה בפגישה ואני בנתיים ממתינה , מה אתם מייעצים לי ביי פזית

פזית קציר

פזית אני מצטער לשמוע שהמורה איכזבה אותך אבל מיתוך ניסיון אני חייב לומר לך שמערכת החינוך נכשלה טוטלית בגישתה לנושא לקויות למידה ובפרט לילד לקויי הלמידה מה שכן אני ממליץ בחום להיפגש עם מנהל בי"ס להערכתי הוא ישמח להיפגש עימך ואף ליצור תקדים והכתבת המצב לצוות המורים מה שהיה קשה למורות לעשות (עם בכלל ירצו לעשות ) ראויי לציין שמנהלי בתייהספר הרבה יותר מכירים עיניין זה ממולץ להביא לפגישה עם הנמהל כמה שיותר הערכות פסיכולוגיות ואיבחונים קלינייים ופסיכולוגיים . אני מאחל לך בהצלחה עם צוות המורות אבל לא לשכוח המון מאבק ולא לוותר הילד שלך לקויי למידה ואינו אידיוט (כפי שקיימית היתחסות מצד מערכת החינוך) הילד שלך יוכל להגיע לבגרות מלאה רק אל תותרו ולא לשכוח : המורה צריך לשנות גישה כלפי הילד ולא ההפך שלכם אובי1 קנובי

היי אובי

תודה על ההתיחסות, ניסיתי גם ליצור קשר עם המורות המקצועיות, והמורה פשוט לא הסכימה לקיים פגישה עד שהיא תתדבר איתי על הנושא, והיא בכלל לא מנסה ליצור קשר, ניראה לי שבבית הספר בכלל לא יודעים מה זה ADHD , ולדעתי המורים וגם המנהל צריכים לדעת את הנושא, אמרתי למורה המחנכת שאני מוכנה לדבר עם כל המורות שמלמדות בבית הספר ופשוט להסביר במה מדובר , בכלל לתת רקע על הנושא, לדעתי אחרי שהם ידעו במה מדובר גם להם הייה יותר קל להתמודד עם הילדים בבית הספר. ביי פזית

פזית - אובי בהחלט צודק

שינוי הגישה צריך להגיע מהמורה, אך כדי שזה יקרה את צריכה לגייס את המנהל/מנהלת לצידך, קבעי פגישה עם המנהל, הסבירי לו את העניין, הכיני מראש תיק עם חומר על הנושא ועל הילד, והגיע לפגישה מוכנה, נסי לחשוב עם המנהל/ת ביחד על דרך פעולה שתכלול את המורה ואת המערכת. בהצלחה. אפרת

פזית

הפיתרון הוא הנהלת בית הספר ולא צוות המורים לצערי צוות המורים הוא כישלון מוחלט לא רק שיש לו עומס אדיר בשל מספר התלמידים בכיתה אז את רוצה שהיא עוד תתעסק אם תלמיד בעל לקות למידה הגישה הזו נובעת עוד במוסדות להוראה השונים ונובעים מתסכול ומקובעות ולכן אני ממליץ בחום אך ורק מנהל בית הספר אל תשכחי הוא המחליט והוא קובע את מדיניות בית הספר והצלחה לשינויי גישה עימו יביא להצלחת ילדך בהצלחה אובי1 קנובי

דליה.ד

New member
פשוט לא נכון!../images/Emo10.gif

אתה יוצא בהשמצה מכוערת ומשתלח בכל אוכלוסיית המורים בארץ. ההכללות שלך גסות ונובעות ממרירות ובורות! אני מורה ואכפת לי מהילדים יותר ממה שלהורים שלהם אכפת כי הם פשוט מותשים. אני הולכת לישון איתם בלילה וקמה איתם בבוקר!!!! המצב מגיע עד כדי כך שאני קובעת להורים תורים לרופאים שונים או לטיפולים שונים כי הם אינם עושים דבר וחצי דבר אלא רק באים בטענות כמוך!!!! אם אתה מרגיש חוסר אונים אז זה מאוד נוח להשתלח במורים שעושים את מלאכתם נאמנה במשכורות רעב ועם מסירות אין קץ. אני מכירה מצויין הורים שכמותך אני פוגשת בהם יום יום בעבודתי, הם דורשים מהמורים את מה שהם לא מסוגלים לעשות בעצמם!!!! הילדים הם של ההורים להזכירך ולא אחרת!! אסור להשתלח בציבור שלם על סמך מקרה אחד אני מכירה מורים רבים שעושי ה כ ל למען הילדים בכיתתם, את השעות שהם מבלים בבית בהכנות, את השיחות המתישות עם הורים תובעניים שסבורים שהמערכת צריכה לפתור להם את הבעיות. בוש והכלם לך!!!!!! ממני דליה מורה גאה ואכפתית!!!!

דליה - תגובה

אני מצטער אם נשמע לך כהשמצה מכוערת אך את כנראה שייכת למגזר מאוד קטן ונאמן לעקרונות ההוראה , חשוב לציין אנני הורה (עדיין)אך אני איש מקצוע מדעים שרואה בכל יום עד כמה רוב המורים בארצנו אינם נוהגים כמוך , לא פעם בסיוריי בבתי ספר השונים ברחבי הארץ אני ניתקל בתלמידים לקויי הלמידה אשר יושבים בקצה הכיתה כי המורה מעדיפה "כמה שפחות להיתעסק איתם" מעט מאוד מורים בבי הספר היסודיים שלא נדבר על חטיבות או תיכון שמוכנים להקדיש מזמנם ולתת מעצמם לנושא לקויות הלמידה , עם זאת במהלך השנה האחרונה התגלה לי כי מירב המורים נהפכו עם השנים לרופאים מומחים אשר שולחים את הילד לקבל טיפול תרופתי כי הילד מפריע בכיתה (למשל רטלין וכו.)כחוקר מדעי אוזניי עמדו דום מורה מורשת בארצנו להמליץ על נטילת כדורים מדכאים פעילות נורולוגית !!!!! חשוב לציין כי מירב הילדים שבעשור האחרון קיבלו כדורים כאלה היו בהמלצת הצוות ההוראה הבית ספרי ואף בכמה מקרים התגלה לי כי זה הווה אולטימטום להמשך לימודיו של התלמיד בבית הספר . רוב המורים טרם השכיל לדעת שילד לקויי למידה אולי משתעמם מהוראה פרונטלית משעממת וכי וא זקוק לדרך הוראה חדשה - רק לצורך חיזוק עובדה : כאשר ניבדקו 500 תלמידים מבתי הספר היסודיים שנוטלים רטלין ושות´ התיגלה כי 75 אחוז מהם הם לקויי למידה בעלי אינטלגינציה גבוהה שעלפי כל סטנדרט נירולוגי אינם זקוקים לתרופות אלו . לטענתך כי הרבה הורים ואני משתלחים במורים סתם אינה מוצדקת אין לי כל ספק כי אני דורש!!! מצוות המורים להיות מיקצועי פתוח לרעיונות חדשים ובעל מספר רב של גישות עבודה , לנושא תנאי העבודה הנמוכים אין כל קשר למציאות בשטח !!! - להזכירך לא מזמן נערך סקר מיקצועי על רמת המורים והתוצאות היו בכי רע לכן יש לדרוש מהמורים המון מקצועיות ויכולת הבנה ופתיחות לגבי נושאי לקויות הלמידה ומצאית דרכי הוראה נאותיים .. לסיום נותר לי לחזק את ידך בנפלאות שאת עושה ושפרט אך לרוב עמיתייך יש לי המון תקוווה כי הם יתעוררו מהריפיון שבו הם נימצאים שלך אובי1 קנובי

הרהרנית

New member
למודת ניסיון

שלום לך, איש חינוך מאוכזב וריאלי, אני מצטרפת אליך בראיה המפוקחת על צוות המורים, וגם אלייך דליה בקשר לאותם הורים חסרי אונים שתולים בבית הספר את יהבם ולא עושים דבר למעט תלונות. רציתי לשתף מנסיוני עם המערכת, דוקא משתי מנהלות שהיו לבני נחלתי אכזבה, ומהמורות הרבה יותר כוונות טובות. אולם, לצערי, יש באמת קושי אובקיטיבי של הצוות להגיע לכל ילד שהוא קצת שונה. השנה בני הצטרף לכיתה ד בבית ספר חדש, אני ניגשתי ליועצת לפני תחלית שנת הלימודים, הבאתי איבחונים, סיפרתי גם על קשיים חברתיים, היועצת היתה חמה ואמפטית, לפי בקשתי נתנה ל שם של ילד מהכיתה שאור יוכל להיפגש לפני שמתחילים הלימודים, הודיעה לי, שהוא לא יכול לקבל עזרה מהצוות הטיפולי, כי הוא גם מחונן ואין לו קשיים לימודיים, גרידא, ובכלל עם כל הרצון הטוב, יש הרבה ילדים שמצבם חמור בהרבה ואין תקציב ושיש בעיות בכלל בבית הספר הזה עם כסף, את השיחה הזו ניהלתי עם המחנכת ביום הראשון, היועצת כמובן לא העבירה את המחידע למחנכת, אין זמן, כי היא רק יומיים בבית הספר, אחרי חודש, של שקט, מחמאות על הילד, אני פונה למורה מיקצועית לחשבון, מציבה לפניה מידע, היא לא שמעה על הקשיים מהמחנכת, ולא שמה לב למשהו מיוחד מעבר לחריפות השכלית, בקיצור אחרי סוכות, לא ברור מה קרה בדיוק, יצאה לו כל המוטיבציה והתחילה קריסת מערכות, אני שוב אצל היועצת מבקשת הפניה לתרפיה, אי אפשר מאוחר עכשיו, חבל שלא עשינו קודם, אני כועסת, למה לא קודם? הרי הבאתי את המידע וביקשתי עזרה, כי כלכלית אני לא עומדת בנטל, השקעתי בבני 8000 שח על טיפולים ואיבחונים עד היום, ודי, אין כסף. מרימים גבות? לא ידענו שזה באמת ככה. אין אם מי לדבר, הוא לא מתפקד ולא לומד, עסוק בתיחמונים, בבית, אגב הוא מקסים, ללא בעיות מיוחדות, מנגןם, עובד עצמאי, ומידי פעם רק יש התפוררות, ואז אנחו תומכים ושמים גבול

דליה יקירה - כמה דברים

קודם כל - את מדהימה - פשוט מדהימה, אבל צערי אין כמעט מורים כמוך ואת במיעוט. רוב המורים אינם מוכנים להתמודד עם ילדים בעלי לקויות, הפרעות או בעיות אחרות, למרות שהם אמורים בהחלט לעשות את זה עקב תפקידם, אני פגשתי לא מעט מורות שלא רק שלא הסכימו לתת תשומת לב לבעיה אלא אפילו לא ידעו מה היא הבעיה שאליה הן לא מוכנות להתייחס, וכמו שאובי אמר, יש מורות שאף מרשות לעצמן "לאבחן" את הילד, אני יכולה לספר לך מנסיון, שלבתי הגדולה היתה בעיה חברתית, המורה שלה התקשרה אלי ואמרה שיש לה הפרעת קשב ושצריך לטפל בעניין מחוץ לכותלי הכיתה...נו אני לא צריכה לתאר לך מה נהיה מזה - כמובן שעשיתי מזה מטעמים - מורה שלא רצתה להתמודד עם בעיה פשוטה "אבחנה" את בתי בכוחות עצמה ומייד גם הפנתה אותה לטיפול חיצוני שהיא עצמה אגב לא ידעה להגיד מהו חוץ מהמילה "ריטאלין"... לצערי - אין מערכת סינון למורים, אין מצב של בדיקת פרופיל פסיכולוגי לדוגמה לראות אם בחורה הלומדת הוראה אכן מסוגלת להתמודד עם קבוצה של 40 ילדים וכך אנו מוצאים במערכת מורים ומורות שמסבים נזקים לילדים במקרה הגרוע ובמקרה הטוב פשוט לא מצליחים להגיע לילדים. הלוואי וכולם היו כמוך יקירה....

דליה.ד

New member
אין לי ספק../images/Emo88.gif

שאכן יש בעיה במכללות להכשרת מורים. מנסיון אני יכולה לומר שהחומר האנושי הטוב ביותר מגיע לחינוך המיוחד. אנחנו במסלול תמיד אמרנו שהתנאי לקבלה למסלול יסודי הוא ליפסטיק ועקבים. עם זאת אני נגד הכללות גורפות שפוסלות ציבור שלם. יש מורים שמשתדלים ככל יכולתם, אבל עם 40 ילדים בכיתה, תקציב 0 וללא תיגמול - מי רוצה להשקיע???? בכל זאת האחריות על הילדים היא של ההורים ואפילו אם זה אומר לנדנד למורה 20.000 פעם!!! ולא להשאיר זאת לרצונה הטוב של המורה העמוסה גם ככה. אספר לכם שביתי בת ה - 13.5 , סטודנטית בכיתה ח´ התלוננה שהמורה בהקבצה א´ בחשבון סרב להסביר לה שוב דבר שהחמיצה כי באותן דקות ירד גשם ודעתה של הילדה הוסחה אל החלון (טוב מדובר ב - add ). אני מאוד כעסתי התקשרתי למחנכת וביקשתי שתברר את העניין עם הילדה ועם המורה. עברו יומיים, כלום לא קרה, התקשרתי שוב למחנכת ושוב הובטח לי שהיא תתערב. עברו עוד 3 ימים ולא נעשה כלום והתקשרתי שוב למחנכת (אני נודניקית אז מה???!) והפעם ממש כעסתי ואמרתי לה שאם היא לא תטפל בעניין אני הולכת למפקח. למחרת העניין טופל. המורה התנצל בפני עדן והבטיח שהוא יסביר כמה שהיא רק תרצה! אני פתרתי את הבעיה הזאת והכרחתי את המחנכת להצערב ולטפל. אם לא נעשה את חובתינו כהורים אז כדאי שנשלח את הילדים לפנימיה. אולי אני נחשבת נודניקית, או מטרידה, או לא אכפת לי מה אבל הכל מתמזער לנוכח הצרכים של הילדים שלי. אני פשוט דורשת מהם לעשות את העבודה. דרך אגב לאחר סיום העניין התקשרתי למחנכת הודיתי לה על שיתוף הפעולה ושיבחתי את התערבותה המהירה. בפעם הבאה - אני משוכנעת - היא תפעל ללא בזבוז זמן.

דליה - הלוואי והיו עוד כמוך!

אני נמצאת בעיצומו של מאבק עם מורה - אבל אני לא אספר את הסיפור עד שהוא לא יבוא לסופו...יש למה לחכות...
אגב - זו הזדמנות נהדרת להגיד לך שאת משהו מיוחד, ואני נהנית מהיותך משתתפת בפורום שלנו...
אפרת

נירה-ש

New member
דליה את מקסימה

אבל לצערי לא כולם כמוך, ויותר מזה, עד כמה שאני הכרתי הרוב לא. רוב המורים עדיין לא מעודכן בידע על ליקויי למידה והפרעות קשב. וגם ייתכן שכמו שאת כותבת, בגלל ריבוי התלמידים וכ´ גם לא כ"כ יכול.

דליה.ד

New member
תודה לכן אפרת ונירה ../images/Emo99.gif

על המחמאות אבל אומר לכן את האמת: אני לא חושבת שמגיעה לי מדליה על תפקודי כמורה וכאם. אבל זה נעים לשמוע.... אוהבת!

נירה-ש

New member
פזית לא לוותר, ולא להתיאש

תמשיכי לחפש בבית הספר מישהו מכן מבין במה המדובר. 1. המורה בעצמה, אולי היא סתם היתה עסוקה מאוד. 2. יועצות חינוכיות, הן לומדות את הנושא. 3. מנהל/ת (אולי משם תבוא ישועה) 4. פסיכולוג ביה"ס. ובסך הכול המוטו היא לא לוותר ולא להתיאש חייבים להמשיך הלאה למרות כל הקשיים.

למעלה